Başlangıç modellerinden hangisi?
Herkese hayırlı günler, dün gece alıcı ile bind sorunu yaşıyorduk. Bu sabah ise alıcısız kaldık.
Dün bataryaları şarj ettik, hangi bataryayı nasıl şarj edeceğimi bilmediğim için bu işlerden anlayan birinin yanına gittim. Oda denedi derken biz yine alıcıyı tanıtamadık kumandamıza. Heralde düğmeye basamıyoruz derken biraz daha basmaya çalıştık ve sonuçta bind tuşumuz kayıplara karıştı. Bende banggood'dan sipariş ettim. İki adet at9 için 9 kanallı alıcı. Bakalım birde onlarla deneyeceğiz. Belki kırmasaydım pilottr'den destek alabilirdim ama şuan için haklı bir tarafım kalmadı.
Ayrıca montajları tamamladım. Yani yakıt deposu, motor, iniş takımınıda ekledim sisteme. Varsa bir ağırlık merkezi problemi için o nedenlede kurşun aldım. Ama henüz servo ve pil montajları olmadığından, ayrıca sisteme eklenecek olan voltmetre gibi ekipmanlar olduğundan bu ölçümleri yapmamında gereksiz olduğunu düşündüm. Şimdilik yeni alıcılar gelene kadar servo bağlantılarını yapmayacağım. Ama bir yandanda araştırmaya devam. Şimdi kafama takılan bir konu var servo bağlantıları nasıl olmalı, yani elektriksel manada değil mekanik. Ben en rahat olabilecek şekilde bağlantıları yapmıştım ama işin içinde bazı hesaplar varmış. O yönlendirici çubukları merkezden başlayarak 1. mi 2. mi 3. mü deliğe monta etmem benim açımdan avantajlı olur, birde sanıyorum servonun döndüğü yere ne kadar yakın olursa servo kolunun bağlantı yeri o kadar iyiymiş. Acaba bu bilgiler doğru mu, nasıl yapmam lazım en azından fotoğraflarda baktımda uçaklarda farklı olunca bir karar veremedim. Size danışmak istedim
Bazı fotoğraflar var sıkıntılarla ilgili onlarada bir çözüm bulabilirsek çok iyi olur.
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
Yukarıdaki fotoğrafta motor ile egzoz arasındaki bağlantıyı kurmaya çalışırken ucu oval anahtar kırıldı ve ucu o parçanın içinde kaldı tam sıkmıştım ama yinede ilerde sökmem gerekirse diye şimdiden çıkartmaya çalışıyorum pense tutmadı, cımbız tutmadı ne yapabilirim.
O kırılan anahtarın resmi aşağıdadır. Ucundaki boğumdan sonrası içerde kaldı.
Sanıyorum motor düz monte edilmiş fotoğraflamaya çalıştım ama ne kadar anlaşılır bilemeyeceğim.
Ayrıca egzoz çıkışı kanatlara doğru bakıyor onu yönlendirmek için aparatlar var sanıyorum, onlar isim olarak ne diye geçiyor hangisi daha kullanışlı ve önerilir?
Şimdilik sorularım ve sorunlarım bu kadar teşekkür ederim.