Başlangıç modellerinden hangisi?

Bazı ürünler aldım. Umarım işime yararlar. Sizlerinde fikirlerini almak isterim ürünler hakkında.

Kumanda için kap aldım, boyutlarını karşılaştırıp sığacağını düşündüm ama hadi hayırlısı.

Öneriler üzerine alıcı için batarya aldım iki adet.

Bir adet voltaj monitörü aldım.

Kalem pil ile çalışan buji ısıtıcı

Model için delme uçları ve uç tutacağı

Hobi hayatımda kullanacağım şarj cihazı

El ile çalışan yakıt pompası

Şarj cihazı - Yakıt ikmali - ve on/off

Chicken Stick (Açıkçası macera aradım starter alabilirdim, yasal sınırın altında tutabilmek için almadım. İlerde alet çantası ile birlikte almayı düşünüyorum beceremezsem)

Bunlar bakalım ne zaman gelecek kargodan.

Forumda tozlanmış konuların arasından çıkardım çoğu malzemeyi, umarım doğru olanları almışımdır.

Yarında promodelden,

Uçak seti

Motor

Servo

5 DK Epoksi ( Bana yeterli gelecek mi bilmiyorum yetmez derseniz iki tane alayım ) - Keşke 30 dk bulabilseydim ama bulamadım.

Birde hızlı yapıştırıcı alacağım.

Yukarıdaki ekipmanlarıda yarın sipariş etmeyi düşünüyorum varsa eksik veya fazla yönlendirirseniz memnun olurum.

Pilot TR sitesindende,

Kumandamı alacağım

THKModel Uçaktanda

Hobi Bıçak Seti

Kumanda için askı

Plastik Kelepçe

Futaba Y kablo

Ve üç renkte nitro hortum.
Yeşil

Kırmızı

Sarı

Yarında bir yapı marketten elektrikçi bandı, ve beyaz banttan alabilirsem işime yarar gibime geliyor. Onun haricinde bir gönye de almam gerekecek sanırsam. Bu şekillerde ihtiyaçlar çıkacaktır. Sonumuz hayrolsun. :D

Bu malzemeleri aldıktan sonra ayrı bir konu ile kuruluma geçelim hem başka arkadaşlarda yararlanması için daha da düzgün bir kaynak olur.

Genel olarak bir yeni başlayan için fazla "olgun" davranıyorsun! :D
Kumanda kabı doğru ve yerinde bir seçim. Kumandana cukk oturacaktır. Ya da kumandan buna cukk oturur. :)
Buji kızdırıcı her zaman sıkıntıdır. İleride farklı modeller almak zorunda kalacaksın. Bu aldığın başlangıçta iş görür ama kaliteli alkalin pil kullan ya da şarjlı pil denersin.
Chicken stick ilk başta pek önermem. Starter almalısın ama yurt dışından kargo çok pahalı olur (alet epey bir ağırdır). Onu yurt içinde almakta yarar var.
Uçak, motor, servo OK.
Epoksiyi 30 dakikalık al bence daha doğrusu bir de 30 dakikalık al. Kanat ve kuyruk için hızlı epoksi yeterince sağlam olmayabilir.
Y kabloya ek olarak birkaç tane de uzatma kablosu alabilirsin.
Gelelim en çok tuttuğum noktaya: Üç renk nitro yakıt hortumu. Bunu en baştan alışkanlık edinirsen ileride çok rahat edersin. Karbüratöre yeşil, doldurma hattına sarı, egzost basıncı için kırmızı. Standart olmalı. Sahada hangisi neydi diye uğraşmazsın.
Tek sorun şu: Seagull'ın modellerinin en sorunlu yeri yakıt deposudur. Bence Promodel ile görüş ve bir takım depo iç takımı da ekle siparişine. Çünkü ihtiyacın olacak. Sıra boruları bükmeye gelince buradan yazışırız.

Sümer Yamaner' Alıntı:
Genel olarak bir yeni başlayan için fazla "olgun" davranıyorsun! :D
Kumanda kabı doğru ve yerinde bir seçim. Kumandana cukk oturacaktır. Ya da kumandan buna cukk oturur. :)
Buji kızdırıcı her zaman sıkıntıdır. İleride farklı modeller almak zorunda kalacaksın. Bu aldığın başlangıçta iş görür ama kaliteli alkalin pil kullan ya da şarjlı pil denersin.
Chicken stick ilk başta pek önermem. Starter almalısın ama yurt dışından kargo çok pahalı olur (alet epey bir ağırdır). Onu yurt içinde almakta yarar var.
Uçak, motor, servo OK.
Epoksiyi 30 dakikalık al bence daha doğrusu bir de 30 dakikalık al. Kanat ve kuyruk için hızlı epoksi yeterince sağlam olmayabilir.
Y kabloya ek olarak birkaç tane de uzatma kablosu alabilirsin.
Gelelim en çok tuttuğum noktaya: Üç renk nitro yakıt hortumu. Bunu en baştan alışkanlık edinirsen ileride çok rahat edersin. Karbüratöre yeşil, doldurma hattına sarı, egzost basıncı için kırmızı. Standart olmalı. Sahada hangisi neydi diye uğraşmazsın.
Tek sorun şu: Seagull'ın modellerinin en sorunlu yeri yakıt deposudur. Bence Promodel ile görüş ve bir takım depo iç takımı da ekle siparişine. Çünkü ihtiyacın olacak. Sıra boruları bükmeye gelince buradan yazışırız.

Teşekkür ederim abi yarın arayıp bir konuşacağım siparişi geçmeden önce belki başka önerileri filanda olabilir en azından sormakta bir yarar var. Umarım o eksikleride ilerde tamamlarım inşallah.

Bugün promodeli aradım depo iç takımı için hangi ürünün olabileceğini öğrenmek adına, bir türlü anlaşamadık. Siparişleri geçtim, pilottr,thk ve promodelden. Montaj için hobbykingden gelecek malzemeleri beklememe gerek olmadığı için ürünler elime ulaştıkça montaja başlayacağım. İlk başlarda çok zor gözüküyordu ama şimdi araştırdıkça videolarda gördükçe sanki çok kolay gibi geliyor. Bakalım hayırlısı. :RCKolik:

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Alkol ile epoksiyi sürmek için tahta çay kaşığım hazır. 3 farklı yerden paket gelince hepsi henüz elime ulaşmadı öğleden sonra inşallah montaja başlarım. Epoksili yapıştırıcılı işler bittikten sonrada sizlere detayları içeren fotoğraflarla yardımınızı beklerim. Herkese iyi günler.

Bu arada alkolüde şayet epoksi kenarlardan taşarsa onları temizlemek için aldım. Alkol almak biraz zor oluyor satışı yasak. Belki ucuz yollu %40 alkol içeren votka ilede temizlik yapılabilir. Epoksiyi bire bir kaldırdığını söylediklerinden dolayı tercih ettim bakalım göreceğiz.

İdeali izopropil alkoldür. Bulması daha kolay. Satışı yasak değil. Ben elektronikçiler çarşısından alıyorum.
CA yapıştırıcı için çözümün var mı peki? :)

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bir paket de ince eldiven al. Yapı marketlerde ya da tıbbi malzeme satıcılarında muayene eldiveni diye bulursun. Yapıştırıcı ile çalışırken kullanırsın.

Bir de aldığın hızlı yapıştırıcı orta kıvamda. Sakın menteşelerde kullanma. Menteşeler için ince CA (Japon) alacaksın.

sumeryamaner' Alıntı:
İdeali izopropil alkoldür. Bulması daha kolay. Satışı yasak değil. Ben elektronikçiler çarşısından alıyorum.
CA yapıştırıcı için çözümün var mı peki? :)

Abi CA için bir çözüm görmedim henüz, ama bir ipucu alabilirim. :)

sumeryamaner' Alıntı:
Bir paket de ince eldiven al. Yapı marketlerde ya da tıbbi malzeme satıcılarında muayene eldiveni diye bulursun. Yapıştırıcı ile çalışırken kullanırsın.

Abi eldivenle pek çalışamıyorum ben daha önceden hobim gereği bol bol tangit ile çalışmıştım. Sıkıntı çıkmaz inşallah.

sumeryamaner' Alıntı:
Bir de aldığın hızlı yapıştırıcı orta kıvamda. Sakın menteşelerde kullanma. Menteşeler için ince CA (Japon) alacaksın.

Abi bu japon bakkallarda bile satılan japon mu? Yoksa Pattex'in çift kompomentli hızlı yapıştırıcısı var şu aktivatörlü olanlardan yani spreyli.

sumeryamaner' Alıntı:

Abi birde şu ürünü almıştım ben; CA yazıyor diye ama kıvamını bilemeyeceğim.

Su kıvamındaysa tamamdır.

Bugün montaj yaptım detaylı yorum alabilmek için 10 dk bir video çektim hem eksik kalan yerleri anlattım hemde sorularımı sormuş oldum. Video yüklendiğinde siteye ekleyeceğim umarım eksiklerimi gidermeme yardım ederseniz. Yarın eksik parçalarımı temin etme yoluna gideceğim. Yaparken 4 tane bez menteşeyi çarçur ettim onların yerine plastik menteşe alacağım menteşe yuvalarını biraz genişletip 5 dakikalık epoksi ile yapıştırmayı düşünüyorum. Yakıt deposunu değiştireceğim yarında. Hiç örnek mevcut mu acaba yakıt dolumu için hortumu nasil çekebilirim gövdenin yanına kadar yada bunun olması gereken yer neresidir? Simdiden tesekkurler. [emoji3]

Sent from my iPhone using Tapatalk

Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Fena görünmüyor. Bazı uyarılarım ve hatırlatmalarım olacak ama ancak akşama.