3 Boyutlu baskı 1/6.6 Ölçeğinde Spitfire Mk9

Bu hikayeyi bilmiyorum. FW190'a ne olmuş? Kimin? Ne zaman? vs...

Deniz Tanrıverdi' Alıntı:
Bu hikayeyi bilmiyorum. FW190'a ne olmuş? Kimin? Ne zaman? vs...

Aa nasıl bilmezsin :) Sümer abinin sürekli olarak benle dalga geçmek için kullandığı modeldir bu, ARF olup toplamam 2 yıl süren model :D

ESM modelin ARF si idi, yola A8 olarak başlayıp Türk Aa3 ü olarak tamamlandı... sonra da Hezarfende Güneybatıdaki ağaçlarla bütünleşti...

Bu konuyu şuradan devam edelim.

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Model sonunda kendi ayakları üzerinde!

Detaylar bir iki saate gelecek...

Sent from my iPhone using Tapatalk

Moderatör tarafında düzenlendi:

Özgür Evren Varol' Alıntı:
Model sonunda kendi ayakları üzerinde!

Detaylar bir iki saate gelecek...
Anlşaılan o ki iniş takımı iptal edilip, gecici olarak sabit ayak takıldı :thumbup: yani galiba ??

Retractları aşağı pozisyonlarında kilitledim yerlerine taktım.
Tornada işlediğim adaptörleri dikmelere geçirdim, sonra hepsini birden retract yuvasına soktum, girmedi... zaten dikmeyi sıkştırabilmek için adaptöre bir yarık açmam lazımdı, kestim, tekrar denedim, girdi ama bu sefer dikmeyi yeterince sıkamadığı için tekerlekler sağa sola dönüyordu rahatça... çözüm olarak dikme ile adaptörü metal epoksisi kullanarak birbirlerine yapıştırdım. Sonra yuvaya oturtmaya çalıştım, girmedi... binbir takla atıp dikmeyi tornaya tutturmayı başardım, ucundan azıcık incelttim yuvaya oturabilmesi için. Oturdu ama bu sefer yuva yine dikmeyi sağlam bir şekilde sıkıştıramadı... ya havle... dikmeyi tekrar tornaya takip komple girişip hem adaptörü hem epoksiyi temizleyip, 9.525mm olan dış çapını 9.05 mm'ye düşürdüm, yine tornada aluminyumdan yeni bir adaptör işleyip dışını 10.8mm'ye getirdim içini de 9mm olarak deldim. Sıkı geçme olacak şekilde aliminyum adaptörü dikmeye çakarak oturttum, sonra hepsini birden yuvaya oturttum, oturdu, sıkıştırılabildi... ohh be...
3 saate yakın debelendim ama modeli kırmadan tamamladım işi çok şükür.
Uçak yatay konumdayken pervanenin en alt ucu ile yer arasında da 1-1.5" lik bir mesafe var, uçağı burun üstü kapaklamadığım sürece pervaneyi sürtmeden uçabiliriz demektir bu da...
Son kontrolleri yapıyorum artık, cuma yada cumartesi maiden olabilir...

Hayırlı ve güzel maidenleri olsun.Kırımsız günlerde kullan.

Vay 2-3 gune nasipse Maiden demek :bravo: Başarılar şimdiden Evren Hocam.

Teşekkürler...

Model şu anki uçmaya hazır haliyle 3.9 kg. Açıkçası biraz hayal kırıklığı oldu, daha ağır olmasını bekliyordum, en azından 4 kg'ı geçeydi daha iyi olurdu... plajdan kum çalıp poşetlemeye başlayayım ben, bu hafiflikle bu model uçmaz... [emoji12][emoji12][emoji12]

Modelle tekrar barışmışım sanki, egzostlarını falan boyamışım diyorlar...

E şimdi bu egzost isi falan da ister... yaparız onu da...

Hah şimdi tam oldu! 3D baskı modelin içine ne yapıp ne edip dahda koydum rahatladım :)

Benim kullanacağım pil yasarımdaki üst sınırın bile üzerinde büyük bir pil, haliyle uçağın pil bölümünün dibindeki zımbırtıları yapıştırınca oil oraya sığmaz oldu. Ben de 6.4mm balsadan iki parça kesip üstüste yapıştırıp bölmenin tabanına monte ettim. Pil
Bu balsaların üzerinde derli toplu duruyor ve iki adet cırt ike sabitleniyor...

Dahda da modelimize ilave edildiğine göre maiden için bir engel kalmadı demektir :laugh:

Biraz hafif olmuş Hurri'ye göre. Hurri'ye hazırlık için deneme modeli yapıyorsun madem, bari bir ses kiti ekleyeyip ağırlaştır biraz. Biz de hem görsel olarak, hem de işitsel olarak şölen izleyelim :)

Deniz Tanrıverdi' Alıntı:
Biraz hafif olmuş Hurri'ye göre. Hurri'ye hazırlık için deneme modeli yapıyorsun madem, bari bir ses kiti ekleyeyip ağırlaştır biraz. Biz de hem görsel olarak, hem de işitsel olarak şölen izleyelim :)

Ses sistemi taze bitti, aynı ağırlıkta kum sarsam abime? :)

Şaka biyana, düşünmedim değil de nereyi kesip biçip koyucam uparlörleri... aslında spit çok uygun bir model, kanat altındaki radyatörlerin altına hoparlör saklarsın ama bu modelde hiçbir yere müdahale edememek gibisinden bir durum var...

Gece gece ilham geldi, accık daha boyama ekledim merete...

Once rudderdaki Ay Yıldıza giriştim. Elimdeki Türk Fw-190 ve Spitfirelarına ait bir sulu çıkartma setini tarayıp mk5Vb lerin rudderındaki hafif balıketli olan Ay Yıldızı kullanarak bir çizim oluşturdum ve göz kararı boyutunu ayarlayıp bastım. Üzerlerini de şeffaf koli bandıyla korumaya aldım.

Sonra bunun üzerine geniş tamiya maske bandını yerleştirdim. En kalın banttan bile 3 tane yanyana koymam gerekti işe yarar bir genişlik elde etmek için...

Ve alttaki çizgileri referans alarak yepyeni bir 11numara bıçak ile ay ve yıldızı kestim.

Kalan kısmın da üzerine diklemesine bir maske bandı yapıştırıp (taşırken şeklini korumak için) kesilmiş maskeyi alttaki koli bandından ayırdım:

Sonra da bu maskeyi rudderdaki yerine yerleştirdim.

Açıkta kalan yerleri de takviye bantlarla kapatıp beyaz boya püskürtüverdim. Maskeleri sökünce de ruddardaki Ay Yıldızımız tamamlanmış oldu.

Hazır boya işine dalmışken kanat altındaki kare forsları da maskeleyip beyazlarını püskürttüm ce kurumaya bıraktım...

Beyazlar kuruyunca çerçeve uygun genişlikte maskelenip ortadaki kırmızı da püskürtülecek. Bu aşamadan sonra sadece gövde yanlarındaki numaralar kalacak, da hala bir numara seçemedim :)