3 Boyutlu baskı 1/6.6 Ölçeğinde Spitfire Mk9
Gece gece ilham geldi, accık daha boyama ekledim merete...
Once rudderdaki Ay Yıldıza giriştim. Elimdeki Türk Fw-190 ve Spitfirelarına ait bir sulu çıkartma setini tarayıp mk5Vb lerin rudderındaki hafif balıketli olan Ay Yıldızı kullanarak bir çizim oluşturdum ve göz kararı boyutunu ayarlayıp bastım. Üzerlerini de şeffaf koli bandıyla korumaya aldım.
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
Sonra bunun üzerine geniş tamiya maske bandını yerleştirdim. En kalın banttan bile 3 tane yanyana koymam gerekti işe yarar bir genişlik elde etmek için...
Ve alttaki çizgileri referans alarak yepyeni bir 11numara bıçak ile ay ve yıldızı kestim.
Kalan kısmın da üzerine diklemesine bir maske bandı yapıştırıp (taşırken şeklini korumak için) kesilmiş maskeyi alttaki koli bandından ayırdım:
Sonra da bu maskeyi rudderdaki yerine yerleştirdim.
Açıkta kalan yerleri de takviye bantlarla kapatıp beyaz boya püskürtüverdim. Maskeleri sökünce de ruddardaki Ay Yıldızımız tamamlanmış oldu.
Hazır boya işine dalmışken kanat altındaki kare forsları da maskeleyip beyazlarını püskürttüm ce kurumaya bıraktım...
Beyazlar kuruyunca çerçeve uygun genişlikte maskelenip ortadaki kırmızı da püskürtülecek. Bu aşamadan sonra sadece gövde yanlarındaki numaralar kalacak, da hala bir numara seçemedim
Sent from my iPhone using Tapatalk