İyi günler sevgili forum sakinleri
Salı günü mesaj yazmıştım baya bi uzun lakin gün boyu cevaplanmayinca ve genel anlamda birbirini taniyan ve bilen kişilerin mesaja cevap verdigini gördüğüm için mesaji sildim
Lakin@ Özgür Evren Varol abinin biraz serzenişi ile karşılaşıp tekrar yazmaya karar verdim.
Yaklaşık 1 yıl önce maddi imkanlar el verdikçe kendimce atolye olusturmaya çalıştım cocukluk hayalimdi zaman ve maddi anlamda sıkıntılar dan kurtulmaya baslayinca kendime de yatirim yapmaya karar verip minyatür denilebilecek torna makinesi aldim lakin makine tam bir faciaydi zaman emek harcadim harcamalar birbirini doğurdu e haliyle merak da hat safada sabırsızlık o kadar çok ki iş halinr geldi bnde hobi surekli aklimi kurcaliyo sürekli biseylet geliyo gidiyo biseyler yaptim olmadi şu an evimde bir torna bi freze makinem var bir de özgür abinjn de yaptığı proxxon mf 70 modelinin cncye dönüşmüş hali bu makineler iyi güzel hoş ama çok ugrastiriyo makine mühendisi yim ev ortamında hanim bi taraftan çocuk bi taraftan yoruluyorum ve metal işlemek gercekten zormuş makine mühendisi yim kamuda okulda aldigimiz teorik bilgilerle kolayca yapacagimi düşündüğüm şeyler hep havada kalıyor ya da uzun zaman gerektiriyor. Solidworks iyi derecede biliyorum sanırım cam programini da mf70 kullanabilmek için 3 d frezeleme ve tornalama için öğrendim ama sıfırdan bişey yapmak metalle cok zor ve elimdeki imkanlarla da mümkün değil
Bu 3 d yazicilar çıktığından beri aklimdaydi ama malum fiyatlari uçuktu sonra aradim baktim vazgectim foruma üye oldum
@Özgür Evren Varol abiyle torna üzerine konuşurken mf70 ve 3 d yazici ile bütün halinde çalıştığını görünce şevke geldim elimde metal var ama istedigim boyuta getirip sonra işlemek iskence oluyo düşündüm dedim bu is böyle olmayacak burada da konusu acilinca yazma gereği duydum forum da gercekten aktif bu konuyi sabah 5 de oturup baştan sona okudum
Sözün özü bn 3 d yazici almaya karar verdim sifirdan hassas ürün yapmak istiyorum gerekli yerlerde elimdeki makinelerle duzeltme vs yapabilirim ancak almak istediğim makina bni yprmasin bi arkadas ender 3 aldi basaramadi baya ilgiliydi kalibrasyondan öteye geçemedi
Sebebini çözemedi o yüzden korkuyorum alıp ise başlamadan hevesim kacarsa diye akilli uslu ölçü hatasi yapmayan uygun fiyatlı ikinci el de olur bir yazıcı almaya niyetlendim tabi filament nozul çapı doluluk orani önemli o yüzden sizden yardim bekliyorum zortrax m200 modeli iyi gibi ama digerlerinden farki ne o kadar fiyata deger mi bilmiyorum sizden istediğim sağlam ölçü kaçırmayan nozul capi filamnet markasi pla abs petg ne önerirseniz kullanici olarak yorum bekliyorum özellikle de
@Özgür Evren Varol abimden kendi basima aciyla tecrübe edip 2 yilda öğreneceğim seyi az kayip sizlerin destegiyle daha kisa surelere indirmek istiyorum forum adina bi kusurumuz varsa affola diyorum iyi çalışmalar diliyorum