Hakan abi hayırlı olsun senin adına çok sevindim, iyi işler çıkaracağından eminim. İlker hocamı tebrik ederim çok doğru ve düşünceli bir karar.
Fusion o kadar kolaylaştı mı yahu? Solidworks ve Catia'da oturup fotoğraf makinası çizebilirim, ama fusion o kadar karmaşık geliyor ki, hemen solid'e geri dönüyorum niyeyse.
Bende önce Solid öğrendim (youtube kursu aldım bedeva ve etkili) dediğiniz gibi karmaşık parçalar çiziyorum hatta onları montaj atölyesinde montaj edip neresi değiyor neresi ne kadar hareket ediyor test edebiliyorum. F360 baktım bir ara çok karmaşık geldi Solid'te yaptığım gibi Youtube kursuda almadım öyle kaldı benim için, belki F360 için ileride bir Youtube kursu alırım.
Bence bu yazılım işi ilk neyle başlarsan o güzel gibi görünüyor. piyasada 3 dev var bu konuda bunlarda F360, Solid, 3DMax , 3Dmax işin çokça figür ve sanatsal çizimlerde iyi deniyor ama diğer ikisi de bence Mekatronik dünyada yapamayacağı çizim yoktur.
Ben solid ile oluşturduğum modellerin Cuda ile dilimlemesini yaptığımda istediğim gibi dilimleme yapamıyorum, cuda konusunda mı acemeyim yoksa Solidle Cuda uyumsuzmu onu çözmek için hedefimde F360 öğrenmek ve bir parçayı iki programda da çizip çıkarmak var. tabi bu hedefi yapmak 1 yılı bulabilir .
Senden bu iş geçmiş ama Benim yazıcı hakkında bir kaç bilgi vereyim 4-5 ay kadar önce bu konuda yazı yazmak istedim 5-6 sayfa yazınca baktım daha yazıcı cinden ülke olarak dışarıya yeni çıkmış yani olayın başındayım bu konuyu kim okuyacak Mustafa deyip yarım bıraktım, buraya da bir kaç bir şey yazayım bari hepten yoksun kalmayalım.
ilk başta cin den yazıcı getirtmek başlı başına bir bela ağır olduğu için 50 günü bulabiliyor ve trenle gemiyle geldiği için bayağı uzun sürüyor ve ülke ülke dolaşabiliyor.
benim Yazıcıyı 2017 Hallowen indirimlerinde Tevo Flash Bltouch dual-z ve tmc2100 opsiyonlu olarak aldım,
Tevo Flash standar 220 ile ısınan tabla ile geliyor ve gerçekten tabla ısısı konusunda çok güzel istediğin ısıya çabucak ulaşıp güçlü olduğu içinde dış ortamdan da o kadar az etkileniyor.
Opsiyon olarak aldığım Bltouch ise kalibrasyon işine farklı bir boyut katıyor ben hiç kalibrasyon yapmıyorum kendisi her baskı öncesi elektronik olarak kalibrasyon yapıyor.
Tmc2100 step motor sürücü ise gerçekten step motorları acayip sessizleştiriyor ben iç ünite soğutucu fanı harici yazıcıdan rahatsız edici ses duymuyorum.
Dual-z ise Z eksenine 2 adet vidalı mil eklemişler ve daha istikrarlı bir z ekseni sunuyor.
Ben yazıcıdan çok memnunum hiç uğraştırmadı hiç yazılım update veya donanımsal upgrade yapmadım 1 yıl boyunca 1 kğ PLA flamenti bile bitiremedim bir kaç araba ön aksı tablası ve bir kaç vazo falan bastım ( hanımın da gönlünü almak lazım
)
PLA nın istediğim mukavemette olmaması küçük ısılarda hemen şekil değiştirmesi beni biraz 3D yazıcıdan soğuttu ama ABS basmak için kendimi ve ortamı hazırlamam lazım bakalım oda ne olacak .
Anlayacağım hakan abi pek bir deneyimim yok ben çizip çizip bırakıyorum, çünkü basma aşamasında strese girmek istemiyorum, bir gün boyunca basılacak bir parçanın son aşamalarında sapıtıp baştan başlama olayını çok takıyorum zamanla yaşarsın.
Benim gibi Hazır model Helikopter veya uçak alıp kurup uçuracak adam için bence 3d yazıcının hiç gereği yok ama bu dediklerimden sıkılıp biraz değişiklik isteyene bir dünya malzeme var 3d yazıcı işinde.
biraz geç oldu tepki alıp yazmam ama kusura bakmayın bu ara bayağı yoğunum.