Mehmet Kucuksari
Administrator
Vay arkadaş, yok artık diyorumYine bir zihni sinirlik peşindeyim ama sonumuz hayrola
Vay arkadaş, yok artık diyorumYine bir zihni sinirlik peşindeyim ama sonumuz hayrola
3D printer ile şablonu mu basıyorsun Evren hocam, doğru mu anladım acaba ?Ben Hurricane için (Hem plastik hem de RC olan) bu yöntemi kullanmaya niyetliydim ki son anda aklıma ilk yöntemin bir varyasyonu olarak teknolojiden faydalanmak geldi ve 3D yazıcıda basılmış ve kenarları açılı olan haliyle ilk yöntemdeki gibi bir etki sağlayacak birşey yapmaya karar verdim. İşte bir önceki mesajda gördüğünüz de bu yöntemi denemek için sol kanadın kamuflajı için yaptığım iki maske…
3D printer ile şablonu mu basıyorsun Evren hocam, doğru mu anladım acaba ?
Abi sen böyle gönül rahatlığıyla Çin mallarını öneriyorsun ya, senin bu Çinliler ile şanslı bir ilişkin olduğunu unutma sakın ufak bir “disclaimer” ekle tavsiyelerine, ne olur ne olmaz
İlk deneme güzel sonuç verdi ama sorunsuz değil...
İlk deneme için maskeyi 0.5 mm kalınlığında olacak şekilde bastım. Ama esas niyetim esnek pla kullanarak basmak.
Maskeyi çok az miktar blue tac ile kanattaki yerine tutturdum.
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
Sonra “middle earth” rengini attım. Maske gayet güzel işe yaradı
Amma, maskeyi sökünce blue tac kanatta kaldı!
Blue tac meselesi cozulurse ve esnek pla kullanarak maske yaparsam bu is olacak gibi. Blue tac yerine tamiya bantlarını kullanabilecek şekilde maskede 4-5 mm genişliğinde yarıklar bırakmak ilk aklıma gelen yol...
Haklısın. Çin işi deyince araştırmak lazım. Paasche değil de bir marka daha var amerikan diye geçer ve çok pahalıdır. Emin değilim ama S ile başlıyordu adı. Bu Karaköy'den satın aldığım Çin malı dediklerim o markaya üretim yapıyor. Aynı mal ama 1/10 fiyatına. Sadece marka farklı ve kutusu plastik. Yedek parça desteği bile var. 0.2-0.3 uç ve iğneleri ve nozzle bile bulunuyor. Kaldı ki benimkilerim teflonları bile bozulmadı. Üstelik istisnasız sentetik ve selülözik tiner kullandığım halde. Daha ne diyeyim.
Alll
Allah bizlere sabır versin!
Haklısın. Çin işi deyince araştırmak lazım. Paasche değil de bir marka daha var amerikan diye geçer ve çok pahalıdır. Emin değilim ama S ile başlıyordu adı. Bu Karaköy'den satın aldığım Çin malı dediklerim o markaya üretim yapıyor. Aynı mal ama 1/10 fiyatına. Sadece marka farklı ve kutusu plastik. Yedek parça desteği bile var. 0.2-0.3 uç ve iğneleri ve nozzle bile bulunuyor. Kaldı ki benimkilerim teflonları bile bozulmadı. Üstelik istisnasız sentetik ve selülözik tiner kullandığım halde. Daha ne diyeyim.
Sağlık olsun Evren hocam, mansiyon ödülü bu aceleye gelmez.Aynı zamanda Türker Bey’in mansiyon ödülü için de Hataka boyalarının elime gelmesi lazım, onlar da yarin hala gelmemis olurlarsa o maket yetismeyecek demektir
Sağlık olsun Evren hocam, mansiyon ödülü bu aceleye gelmez.