Sağ kanatta ve kuyrukta fena çuvalladım
Tecrübe böyle kazanılıyor işte, deneme yamulma deniyor adına da
Esnek malzemeden maske fikri pek de iyi bir fikir değilmiş. Ya da en azından daha kalın olarak basmam gerekliymiş. Sağ kanattaki ilk ve ikinci maskeler tam olarak örtüşmediler, tahminim kanadın kıvrımlarına uydurmaya çalışırken farketmeden bir miktar şekil bozulmasına neden olduğum yönünde, sonuç olarak kamuflajda üst üste binme olması gerekirken boşluklar oluştu
Sonra taktik değiştirdim, boşlukları açık renkle tekrar doldurduktan sonra bu sefer çerçeve şeklinde değil de münferit alanları kapatacak şekilde maskeler bastım. Bunları yerlerine yapıştırıp kaybolan öngölgelendirmeyi de yineleyip koyu rengi tekrar attım. Sonuç daha iyi oldu olmasına ama üstüste gelen boya katları kendilerini belli ediyor ve gözüme fena halde batıyor. Bir ihtimal eskitme sırasında bunlar tamamen ortadan kalkabilir de ama ya gitmezlerse? İnce bir zımpara sonrasında sağ kanadın boyamasını en baştan tekrar edebilirim...
Şimdilik sonuç şöyle:
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
Bu olaydan alınan ders ile iki aşamalı maskeleme fikrini çöpe attım. Onun yerine tek aşamalı maskeleme fikrine geri döndüm. Gövdeye açık kahverengini nihai sınırlarının ötesine geçecek şekilde uyguladım. Gövde maskelerini de ayrı ayrı parçalar halinde uygulayacağım ve maskelerden sonra kaybolan ön gölgelendirmeyi yenileyip sinra da koyu kahveyi atacağım.
Ayrıca farkettim ki 3D çizim becerilerim hala oldukça ilkel bir seviyede... üç yön çizimlerini kullanarak gövdenin yanlarını ve üstünü aynı anda kapatacak bir maske tasarlamayı beceremedim... fazla da develenecek vakit olmadığı için hibrit bir yola başvuruyorum, gövde yanları için belli bir seviyeye kadar (gövde üstünün kıvrımının başladığı yere kadar) ulaşan maskeler basacağım. Her iki tarafa bu maskeler yapıştırıldıktan sonra da ikisinin arasını blue tac yılancıkları ile bağlayacağım
konvansiyonel ve yeni yöntemin harmanı olacak yani