Dr. Kimball'ın yeni bölümünü bekler gibi.. ya da Kara Şimşek'in ya da Voltran'ın.. (eskiler bilir)..
Evren Bey'in yazıları böyle bir halet-i ruhiye yaratıyor!
şimdi evdeki statik maketlerime baktım. pehhh dedim.. bunlar statik maket ise, Evren'in kiler ne? onlar statik maket ise bunlar ne!
fotolarını çektim, ama göndermeye utandım
Hiç merak etmeyin Ozan Bey, benim maketlerime de bakıp "peh bunlar da maket mi?" diyecek ve haklı da olacak bir dolu insan var
öbür mesajımda belirttiğim gibi, önemli olan bu yolda olup baş yukarda ileriye, uzaklara bakıp ilerliyor olmak. İlk öncelik yaptığınız maketten keyif almanız ve kendinizin beğenmesidir. Yaptıklarınızı paylaşmaktan hiç çekinmeyin bence, en kötü eleştiri alırsınız, aldığınız eleştirileri filtrelersiniz, yersiz eleştirileri çöpe atarsınız, yapıcı eleştirileri de dikkate alıp bir sonraki işinizin daha iyi olması için faydalanırsınız
@Özgür Evren Varol , abi sana şöyle lazerli mazerli bi 3d scanner çalışmalarına mı başlasak?? Başarılı DIY ürünler varmış diyorlar ortamlarda...
Emre malum ben bir girerim derinlemesine araştırır okurum, ama karar verip bir yöntem üzerinde çalışmaya başlayınca da bir süre kafamı kaldırıp etrafıma diğer alternatiflere pek bakınmam (daldan dala zıplamamak için). Son araştırdığımda lazerli, özellikle DIY tipi scannerlerın hassasiyetleri benim ihtiyacım olannın çok altındaydı, bana mm altı hassaiyet gerekirken o meretler (endüstriyel olup da fiyatı 4-5 haneli olanlardan bahsetmiyorum) anca santimetre bazında hassasiyete ulaşıyorlardı. Var mı son zamanlarda bu konuda ciddi gelişmeler? varsa tabiki düşünürüm de şimdilik, hele elimin altında yeni ve çok çok daha güçlü bir bilgisayar varken en kötü 150 usd verir Zephyr'in paralı versiyonuna geçer fotoğraf sınırımı 50 den 200'e çıkartır ve çok daha iyi kaliteli fotogrametrik taramalar yaparım diye düşünüyorum... Sihirli kelime 150 dolar
bunun altında daha iyi bir sonuç verecek bir yöntem varsa denemeye değer demektir
demez olaydım da demeyeceğim. çünkü biliyorum, bu ortamda kesinlikle düzeyli ve samimiyiz
ama durumu toparlamaya çalışayım
1/1200 ölçekli Bismarck, U-Boot ve 1/72 (modelini tam hatırlayamadığım) ama yine Alman menşeli olduğunu sandığım bir uçak. birkaç tane daha var ama bunlar gibi yaklaşık. kesinlikle özenli çalışılmış değiller, profesyonellikten çok uzaktalar. kastım buydu. yoksa elbette utanacak bir şey yok, öyle tarif etmişim o anda
merak etmeyin aktif uçmaya başladığım zaman bol bol paylaşım yapıp başınızı ağrıtmak niyetindeyim
biraz zaman alacak sadece..
neyse konuyu üstüme çekmek istemem, dağıtmayalım.. Evren Bey, top sizde, keyifle izliyoruz..
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
Ozan Bey, Elinize sağlık güzel maketler. O 1200 ölçek gemi serisini pek severim. Bismarck'ı Türkiye'de yapmıştım ama boyama aşamasında kalmıştı (daldan dala zıplama hikayesi
) Kolay bir maket değildir, minnacık bir sürü parça var ve uyumların çok iyi olmadığını da biliyorum. Maketin kendi kalitesi ve fırçayla boyanmış olduğunu düşünürsek fena durmuyor elinize sağlık. Buradayken de bir işyeri arkadaşım için aynı serideki Yamato'yu yaptım, gemi bitti de kuru kuru bitirmek istemedim, altına da bir taban yapıp denizi falan da modellemek istedim. Daha önce böyle birşey hiç yapmadığım için de farklı yüzeylerde denemeler yapıyorum halen, ama sanırım beni tatmin eden bir ürün ve yöntemde karar verdim, üşenmezsem bir ara tamamlayacağım. Mesleğim deniz okyanus ve dalgalar olduğu için yapacağım dalgaların gerçekçiliği konusunda kendime karşı çok sert olacağımı biliyorum, hataya yer yok
Fotodaki uçak da Fokker XXI olsa gerek, boyama şeması da pioneer2 maketini anımsattı. Sonradan PM model de aynı kiti farklı bir renk şemasıyla satışa çıkardı. (yanlış bilmiyorsam aslında ikisi de aynı markalar ve Rahmetli mehmet Şekercioğlunun firmasıydı ama açıkçası emin de değilim, pioneer PM den bağımsız olabilir.) Ortaokul yada lise yıllarımda yaptığımı anımsıyorum bu makedi de
Meraklandım ve arayıp buldum
buyrun 90’lı yıllarda kırtasiyelerin vitrinlerini yada raflarını süsleyen o kutu!
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
Paylaştığınız için teşekkür ederim.
Teknik olarak maketlere bakarsak eğer görünen eksik yönlerinin neredeyse tamamı aslında elinizde bir airbrush olmaması ile bağlantılı. Airbrush da ciddi bir yatırım, tabanca yetmiyor hava kaynağı da gerekiyor, ciddi olarak plastik maket yapmak isteyen birisinin eninde sonunda edinmesi gereken bir ekipman bu ama en nihayetinde tamamen kişisel bir tercih meselesi bu... sadece fırça ile çalışarak ben daha iyisini yapamazdım açıkçası
bazı “özel” insanlar (bazen insan olmama ihtimallerini de düşünmüyor değilim hani
) sadece fırça ile harikalar yaratıyor ama ben onlardan değilim