Tesviye tamam, astar tamam, öngölgelendirme tamam, sıra geldi boyamaya... zaman planına göre en geç ayın 14ünde boyamaların bitmesi ve parlak verniğin atılması lazım. Lakin modelleri neyle boyayacağımın kararını veremedim hala... üst yüzey renkleri nispeten kolay, ama o alttaki azur mavisi yok mu... bir zaman makinası icat edersem ilk iş gidip “hadi bu uçakların altını azur mavisiyle boyayalım” diyen adamı bulup susturmak olacak... ne bela bir renk arkadaş, plastik maketçiler aylarca yıllarca sayfalarca tartışabiliyor bu rengi en sonunda tamam bu en güzeli dedikleri boyalara da biz ulaşamıyoruz... neyse, bizim duruma geri dönersek, elimde tamiya boyalar var, karışım formülleri de var, üstler tamam da altın fena olduğunu, azur mavisi yerine patlıcan moru çıktığını spitfire örneğinde gördük... sonuç, elendiler... diğer seçenekler, bildik ve güvenikir mr. Hobby nin akrilikleri ve nispeten daha yeni olan AK interactive akrilikleri. Bunların hepsi akrilik diye geçiyor ama özünde çok farklılar, mr. Hobby solvent bazlı, AK ise su bazlı. Mr. Hobby ile bolca tecrübem var, güzel tutunur, güzel kapatır, sürpriz olmaz, güvenilir boyadır, ki elimde bolca “levelling thinner” da var ki bu boya bu tinerle inceltilince tadından yenmiyor... öte yandaki AK ise ciddi bir uygulama kolaylığı ile geliyor ama yabancı olduğum bir ürün. Deneme amaçlı az biraz püskürttüydüm biyerler, gayet güzel uygulanıyor ama tutunma gücünü bilmiyorum. Bir de üçüncü seçeneğim vardı, çok yeni bir ürün olmasına rağmen hakkında iyi şeyler okuduğum polonyalı HATAKA marka turuncu seri, yani solvent bazlı boyalar da sipariş etmiştim ama adamlar hobbykingden bile yavaş çıktılar
hala bu boyalar elime ulaşmadı ve artık bekleyecek vaktim de kalmadı... yani şu aşamada seçenekler mr hobby ve AK. Her ikisinin de renklerini yanyana görmek için beyaz plastiğe fırça ile uyguladım.
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
Görebileceğiniz gibi kahverengi tonları birbirlerine çok yakın, ama azur mavilerinin alakası yok... benim gözüme AK nin azur mavisi daha güzel görünüyor açıkçası. En azından kesin olan şey Mr. Hobby’nin azurunun 72lik maket için fazla koyu kaçacağı... ama elimde gerçek azur mavisi kartelası da yok, yani somut dayanak yok
Ne yapsam be etsem acaba hangi boyaları kullansam diye kafamı kaşıyıp duruyorum
72’liği AK ile boyayip 48 leri de mr hobby ile boyamak da bir alternatif. Yada altları ak azuru ile üstleri de mr hobby renkleri ile... bilemedim gitti...
Maketlerin nihai sahipleri görüş bildirirlerse sevinirim