ZMR H250 CF Mini Quad Multicopter
Bu akşam modelin kurulumunu bitirebildim. PDB olmasına rağmen hala biraz kablo kalabalığımız var.
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
Modelin son halinden önce ağırlıklara dair bir kaç foto ekleyim. İlk foto şu anki uçuş ağırlığımız.
Mobius ve mountunu eklediğimizde.
Bu da SJ4000 ve mount eklendiğindeki ağırlığımız. En son bu kamera ile uçuş ağırlığı 580 gr civarı idi. Fena bir gelişme değil.
Son halinden bir kaç foto.
Ledlerin durumunu da görelim.
Bu PDB iyi oldu modeli toparladı. Şu an modelin yüksekliği 25 mm. Arada kullandığım spacerler 20 mm. Bu şekilde oldukça sağlam bir yapı oluyor. Düşüşlerdeki hasar minimumlarda kalıyor. Aslında PDB yi altta kullanıp hem modelin yüksekliğini düşürebilirim hem de ağırlığını azaltabilirim ama yapmayacağım. Bu konfigürasyonla 5045 pervane kullanırsam performansı güzel olacak. Henüz pervane almadığım için kamerasız uçuşlara devam ediyorum. İlerleyen zamanda yeni videolar gelecektir.
PDB ile ilgili hoşuma gitmeyen durumlardan biri de filtresi. Aslında ben daha önceki halinde el yapımı filtre kullanıyordum ama hem verici hem de kameranın gücünü bu filtreden geçirip alıyordum ve herhangi bir parazit sorunum yoktu. Şu an motorları çalıştırdığımda 200 mw vericilerde çok görülen yatay çizgileri gördüm. Sanıyorum vericinin gücünü filtreli çıkıştan alırsam bu sorun da kalmayacak. Şu an için bu haliyle bir uçuş yapacağım. Sıkıntı olursa yazdıklarımı uygulayacağım. Bunun haricinde PDB kesinlikle başarılı. DTI PDB den çok çok daha iyi olduğu su götürmez bir gerçek. Fiyatı da bence oldukça uygun. Düşünenlere kesinlikle tavsiye ederim.