ZMR H250 CF Mini Quad Multicopter

Serdar hocam, hayırlı olsun...güle güle kullanın. :D

Zmr az once fpv sistemi ile birlikte bitti.
Uzerinde bu kez farkli olarak aomway 5.8 600mw verici var.
Bu arada diatone pdbnin 5v lineer regulatorunu 4s pille denedim. Kapali ortamda 10dkda bayagi isindi ama yanmadi :thumbup:
Pilsiz ucus agirligi
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Buda serdarin gazina gelip mobiusu taktigim hali ve yine pilsiz ucus agirligi (anteni unutmusum)

İrfan hocam sana da hayırlı olsun... sattın demek :) 5v regülatörleri denediğim videoyu izledin değil mi ? 4s denemeleri de yaptmıştım, 5v çıkışa sadece naze'i bağlarsan sorun yok, az ısınıyor, receiver'ıda ekledim, el değilmeyecek kadar ısınıyordu. :RCKolik: Sonuç itibariyle dti'nin üzerinde ki regulatörleri kullanarak, benim sistem hem 3s uçabiliyor, hem 4s. :agreed:

Bak ya. Yine gram savaşları başladı. Hadi bakalım hangisi daha hafif olacak. İnsafsıznız yalnız ikinizde. Ben 1806 motorlarla debelenirken biri ordan Cobra motor diyor biri Sunnysky diyor. Bugünden itibaren piyango oynamaya başlıyorum. Yoksa başka türlü alamayacağım bu motorları. Neyse size kolay gelsin ben yine kamerasız uçuşlara devam.

Yalnız sabahtan beri yazayım diyorum vazgeçiyorum hep. Serdar sanki senin modeldeki PDB fazlalık gibi duruyor. Onu kullanmazsan kafadan bir 10 gr kazanırsın. Naze ve alıcı için enerjiyi nereden alabileceğini söylemiştim zaten daha önce. Yanlışım yoksa İmmersion verici ile filtre kullanmaya gerek yok.

irfan buzdağlı' Alıntı:
Resimdeki motorlar dys 1806 18 gram. cobra motor 5x4.5 bullnose ile 30 gram aralarinda 12 gram var. 48 gram sadece motor ve proplardan ekle. Fotografta tekbir prop var.
Çin anten kullansan 5gr. Spironet kullansan 10gr.
Ben birde filtre hesapladim pdbde olmasina ragmen. 5 gramda o olsa. Gordugum kadariyla tartida somun vidada eksik. Onlarida kisaltacagin kablolara saysak.
Toplam 420 ediyor iste. Yanlismiyim. Yoksa resimde modelin altinda baska seylerde mi var? Ben gizli olarak sadece immersion 5.8 vtxi gordum :)

Evet irfan görmediğin şey çok orada 5x4.5 Yerli 4 prop var resimi temsili koydum. daha önce 390 Grm toparladım dedim ama sen hala 420 grm diyon çok kızdım çok...

irfan buzdağlı' Alıntı:
Zmr az once fpv sistemi ile birlikte bitti.
Uzerinde bu kez farkli olarak aomway 5.8 600mw verici var.
Bu arada diatone pdbnin 5v lineer regulatorunu 4s pille denedim. Kapali ortamda 10dkda bayagi isindi ama yanmadi :thumbup:
Pilsiz ucus agirligi

Buda serdarin gazina gelip mobiusu taktigim hali ve yine pilsiz ucus agirligi (anteni unutmusum)

Tamam işte aynısının 390 gramını toparladım hat da şimdiki quadım aynısı gerci şimdi ağırlığı biraz arttı ama ilk hali pilsiz herşey dahil 390...

Fatihsultanmehmed' Alıntı:
İrfan hocam sana da hayırlı olsun... sattın demek :) 5v regülatörleri denediğim videoyu izledin değil mi ? 4s denemeleri de yaptmıştım, 5v çıkışa sadece naze'i bağlarsan sorun yok, az ısınıyor, receiver'ıda ekledim, el değilmeyecek kadar ısınıyordu. :RCKolik: Sonuç itibariyle dti'nin üzerinde ki regulatörleri kullanarak, benim sistem hem 3s uçabiliyor, hem 4s. :agreed:
Salih son yukledigim resimde modelde tfr4u goruyormusun. Bir kismi nazein altinda birazida arkasinda.
Regulator isine gelince aslinda sirf su linner regulatorleri denemek icin bu sekilde bagladim. Yanana kadarda boyle kullanmayi dusunuyorum. Aslinda modelde hem esclerin bec cikislari var hemde video vericisinin bosta duran 5v cikisi var ama regulatorleri kullanmaya devam ;)
Buda tfr4 un modifiye edilmis hali. Sadece son halini koyabiliyorum cunku cok onceden yapmis bitirmistim. Bilseydim seninde kullandigini resim cekerdim.
Board uzerindeki tum pinler cikarildi. Kucuk bir parca kabloyla 3. Ve 4. Kanallarin sinyal cikislari birlestirildi. Pinleride modelime uygun olacak sekilde resimdeki gibi yerlestirdim. Daha sonra sivi elektrik bandiyla kaplayip makaronladim.
İndy 250de de ayni sekilde kullaniyorum. Sadece blackoutta orjinal kutusuyla duruyor. Yakinda onuda donustururum. Yaparkende resimlerini ceker yuklerim.

Musa Serdar TERZİOĞLU' Alıntı:
Evet irfan görmediğin şey çok orada 5x4.5 Yerli 4 prop var resimi temsili koydum. daha önce 390 Grm toparladım dedim ama sen hala 420 grm diyon çok kızdım çok...
Sen kac gram olacak diyorsun? 400 gramin altinda olacak zannediyorsun galiba :laugh: sende bir sayi soyle ona gore arasinda anlasalim ;D

Musa Serdar TERZİOĞLU' Alıntı:
Tamam işte aynısının 390 gramını toparladım hat da şimdiki quadım aynısı gerci şimdi ağırlığı biraz arttı ama ilk hali pilsiz herşey dahil 390...
Aynisi olamaz Serdar bunlari ben topladim :yuppi:
Agirlik benim isim :saygilar:

Evet arkadaşlar bugün kargocular beni sevindirdi. Yeni PDB miz geldi. Akşama cümbüş var evde.

Aletin her yerini ledlerle donatmışlar. Umarım benim frame ile uyuşmazlık olmaz. Bu arada sipariş beklediğimden hızlı geldi. Siparişi veren arkadaşın da ilk siparişi geldi ama hala beklediklerimiz var. Onlar da gelsin daha da güzel bir cümbüş bizi bekliyor. Bakalım 2206 motorlar ile bu alet nasıl uçacak. Şimdiden heyecanlanmaya başladım. :yuppi: :yuppi:

Harika bişeymiş bu ya naze32 de yapıştırıp satsalarmış ne güzel olurmuş :laugh:

Konuyla pek alakalı değil ama

Bu frame'i kullanan var mı? tasarımı ağırlığı vs çok hoşuma gitti. 1-2 video izledim bayağı da sağlam gibi. Alıcı gözüyle yorum yaparsanız sevinirim :saygilar:

Buğra Kabakçı' Alıntı:
Konuyla pek alakalı değil ama

Bu frame'i kullanan var mı? tasarımı ağırlığı vs çok hoşuma gitti. 1-2 video izledim bayağı da sağlam gibi. Alıcı gözüyle yorum yaparsanız sevinirim :saygilar:

Bir ara ben de çok araştırdım bu modeli. SJ4000 kamerayı önüne takabileceğim bir model arıyordum. Kullanan arkadaşlarımız var ve fazlasıyla memnunlar. Hatta birisi de aramızda olan Muammer. Alınabilir bir model. Sağlamlık konusunda da sıkıntı yok. Fiyatı da güzelmiş.

Bu arada biz siparişi 30 Haziran da vermişiz. Myrcmart hızlı çıktı. :D

Nesimi Sakmak' Alıntı:
Evet arkadaşlar bugün kargocular beni sevindirdi. Yeni PDB miz geldi. Akşama cümbüş var evde.

Aletin her yerini ledlerle donatmışlar. Umarım benim frame ile uyuşmazlık olmaz. Bu arada sipariş beklediğimden hızlı geldi. Siparişi veren arkadaşın da ilk siparişi geldi ama hala beklediklerimiz var. Onlar da gelsin daha da güzel bir cümbüş bizi bekliyor. Bakalım 2206 motorlar ile bu alet nasıl uçacak. Şimdiden heyecanlanmaya başladım. :yuppi: :yuppi:

Keske bende bu pdbyi alsaydim. Diatone pdb hem beni ugrastirdi hemde istedigim gibi cikmadi valla. Ayrica esc sinyal girisleri ve motor numaralari naze32ye gore degil. Hemde ondeki cikislardan biri board kameranin altinda kaldigi icin kullanilamiyor.
Abi bu pdbde ben tek bir sikinti goruyorum. Pdb uzerindeki esc sinyal cikislarina disi konnector lehimleyip kontrol kartinada straight pin takilinca cok rahat bir sekilde kontrol karti takilip cikarilacak. Cokda temiz olur gayet mantikli ama usb girisi modelin icinde kalacak. Ayar yapmak icin usbyi takmak cok zor olur. Acaba cc3dye gore mi yapmislar bunuda.

Abi birde senden birsey rica edecegim banggoddaki diatone pdb sayfasinda pdbnin milimetrik boyutlari var. Onlarla bu pdbyi karsilastirma sansin var mi?
Sanirim ben bu pdbyide alsam framee uymayacak. Rcxin zmr250 frameini almak gerekecek.

irfan buzdağlı' Alıntı:
Keske bende bu pdbyi alsaydim. Diatone pdb hem beni ugrastirdi hemde istedigim gibi cikmadi valla. Ayrica esc sinyal girisleri ve motor numaralari naze32ye gore degil. Hemde ondeki cikislardan biri board kameranin altinda kaldigi icin kullanilamiyor.
Abi bu pdbde ben tek bir sikinti goruyorum. Pdb uzerindeki esc sinyal cikislarina disi konnector lehimleyip kontrol kartinada straight pin takilinca cok rahat bir sekilde kontrol karti takilip cikarilacak. Cokda temiz olur gayet mantikli ama usb girisi modelin icinde kalacak. Ayar yapmak icin usbyi takmak cok zor olur. Acaba cc3dye gore mi yapmislar bunuda.

Abi birde senden birsey rica edecegim banggoddaki diatone pdb sayfasinda pdbnin milimetrik boyutlari var. Onlarla bu pdbyi karsilastirma sansin var mi?
Sanirim ben bu pdbyide alsam framee uymayacak. Rcxin zmr250 frameini almak gerekecek.

Valla İrfan bana kalsa ben yine alamazdım bu parçayı. Arkadaşa yeni model parçaları sipariş ederken rica ettim iki adet ekledi siparişe. Çokta iyi oldu yoksa bende bir şekilde DTI alıp kafayı yiyecektim. Bu kart tamamen Naze32 göre planlanmış. Mutlaka diğer kartlarda bağlanabilir ama dişi soketleri bağlamamak gerekiyor. Benzer sorunu ben de yaşadım. Bendeki Naze32nin 2 numaralı esc girişi arızalı. O yüzden soket sistemini kullanamadım. Ben de sinyal kısımlarına kablo lehimleyip kartı normalde kullandığım şekliyle kullanmaya devam ettim. Ama sorunsuz bir kartım olsaydı bu soketli sistemi kullanırdım mutlaka. USB hem içeride kalıyor hem de buzzer ın üzerine denk geliyor ama akşam kontrol ettiğimde buzzer üzerinde olması sıkıntı çıkarmıyor. Soketler kartı yeterince yükseltiyor. Aslına bakarsan bu PDB yi kullanınca model içinde kablo salatası kalmayacağı için USB soketinin içeride kalması çok sıkıntı olmayacak gibi görünüyor. Diğer bir sıkıntı pil kabloları için bıraktıkları padler arka kenara çok yakın. Soketi veya kabloyu sabitleyecek yer bırakmamışlar. Kaza durumunda pil cırttan kurtulursa bu padlere baskı yapar. Şimdilik böyle kullanmaya karar verdim. İlerleyen zamanda tekrar değerlendireceğim bu durumu. Akşam kart üzerindeki lehimleme kısımlarını bitirdim. Şimdilik ESC lerin bağlantısı kaldı. ESC lerin de sadece sinyal kablolarını direk lehimleyim diye düşünüyorum ama güncelleme yapmam gerektiğinde sorun olacak. O işi akşama bıraktım.

İrfan benim elimde üç frame var veya parçaları diyeyim. G10 olan, BG da QAV olarak satılan ve yine BG da ZMR olarak satılan modeller. Hepsi ile de birebir uyumlu bu kart. Bence sendeki frame de bir sıkıntı var. Onu yeterince çakamamışlar sanki. :D Bana sorarsan bu PDB ile RCX kitlerden bir tane al. Hem elinde yedek parça olur. Ayrıca RCX kitler BG daki kitlerden daha kaliteli. Modeli akşam bir hışımla toparladığım için ölüçleri kontrol etmem zor olabilir. Ama frame parçaları ile uyumlu olduğu için onların ölçüleri ile karşılaştırabilirim. Bakayım akşam.

Bu akşam modelin kurulumunu bitirebildim. PDB olmasına rağmen hala biraz kablo kalabalığımız var.

Modelin son halinden önce ağırlıklara dair bir kaç foto ekleyim. İlk foto şu anki uçuş ağırlığımız.

Mobius ve mountunu eklediğimizde.

Bu da SJ4000 ve mount eklendiğindeki ağırlığımız. En son bu kamera ile uçuş ağırlığı 580 gr civarı idi. Fena bir gelişme değil.

Son halinden bir kaç foto.

Ledlerin durumunu da görelim.

Bu PDB iyi oldu modeli toparladı. Şu an modelin yüksekliği 25 mm. Arada kullandığım spacerler 20 mm. Bu şekilde oldukça sağlam bir yapı oluyor. Düşüşlerdeki hasar minimumlarda kalıyor. Aslında PDB yi altta kullanıp hem modelin yüksekliğini düşürebilirim hem de ağırlığını azaltabilirim ama yapmayacağım. Bu konfigürasyonla 5045 pervane kullanırsam performansı güzel olacak. Henüz pervane almadığım için kamerasız uçuşlara devam ediyorum. İlerleyen zamanda yeni videolar gelecektir.

PDB ile ilgili hoşuma gitmeyen durumlardan biri de filtresi. Aslında ben daha önceki halinde el yapımı filtre kullanıyordum ama hem verici hem de kameranın gücünü bu filtreden geçirip alıyordum ve herhangi bir parazit sorunum yoktu. Şu an motorları çalıştırdığımda 200 mw vericilerde çok görülen yatay çizgileri gördüm. Sanıyorum vericinin gücünü filtreli çıkıştan alırsam bu sorun da kalmayacak. Şu an için bu haliyle bir uçuş yapacağım. Sıkıntı olursa yazdıklarımı uygulayacağım. Bunun haricinde PDB kesinlikle başarılı. DTI PDB den çok çok daha iyi olduğu su götürmez bir gerçek. Fiyatı da bence oldukça uygun. Düşünenlere kesinlikle tavsiye ederim.