ZMR H250 CF Mini Quad Multicopter

BAHADIR SABAS' Alıntı:
Herkese merhaba,

5 yıldan fazla hobby ile ilgileniyorum fakat genelde hobby olarak 1/10 Touring ve drift ve 1/8 nitro bugyy ile uğraştım. 1 aydır uzun zamandır Multicoper konusunda araştırma yapıyorum. 2 haftaya yakında forumu sıkı takip ediyorum. Bu konuda hiç tecrübem yok. Genelde yabancı forumları okurken Türkiyede böle bir forumun varlığından haberdar oldum ve çok sevindim. ZMR H250 CF Mini Quad Multicopter konusunu baştan sona okudum. Hemşerim Nesibey olsun bu işe gönül veren Musa beyin videolarını tek tek izledim. Sizin tecrübelerinize dayanarakta 2 liste çıkardım.

İlk liste forumu okumadan önce. 2. listem forumu okuduktan sonra.

Liste 1

250 Quadcopter Combo (Pure Carbon Fiber Frame)
*Frane kit--Night Hawk 250 Pro V2 All Carbon Fiber Quadcopter Aircraft Frame-Red
*Motor-- EMAX Multicopter motor MT2204 KV2300-Plus
*ESC-- EMAX Simon Series 12A For Multirotor
*Uçuş KArtı-- CC3DCC3D Flight Controller
*Pervane-- 2 x 6030 CW, CCW Carbon Fibre propellers(GWS)
*Güç Dağıtımı-- CC3D Flight Controller Mini Power Distribution Board PCB

Liste2

*Frame--ZMR 250
*Motor--DYS BE1806 2300KV
*ESC--Emax Simonk Series
*Uçuş Kartı--Acro Naze 32
*Pervane--Gemfan 5045

1) Kumanda olarak Futapa 6ex modeli var uçuş kartına uyum sağlar mı?
2) CC3D , EMAX Skyline32 Acro veya EMAX Skyline32 Advanced bu kartlar arasında ne fark vardır. CC3D YADA Acro Naze 32 almam bir şey değiştirir mi?

Bahadır Bey aramıza hoşgeldiniz. Tatilde olduğum için uzun cevaplar yazamıyorum. Size tavsiyem ikinci listedeki parçalar üzerinden gitmenizdir. Serdar'ın sonradan yazdığı ve bizim bir arkadaşımız için topladığımız parçalar güçlü bir sistem içindi. Daha önce mini quad uçurmayan biri için çok yanlış parçalar olur ve kontrol etmeniz çok zor olur modeli. Daha yavaş bir sistemle kendinizi geliştirdikten sonra 2206 motorları düşünebilirsiniz.

CC3D ve Naze32 birbirine yakın özelliklerde kartlardır. Naze32 yi ön plana çıkaran kolayca buzzer eklenebilmesi ve Bazı kumanda sistemlerine telemetri desteği vermesidir. Her ikisi ile de güzel uçuşlar yapabilirsiniz. Ancak CC3D nin kullanıcı arayüzü daha kolaydır ve ön tanımlı ayarlarla bile daha iyi uçuşlar yapabilirsiniz. Emax Skyline kartlar henüz yeni. Bir süre o kartlarla ilgilenmenizi tavsiye etmem. Gelecek kullanıcı yorumlarını beklemekte fayda var.

Komple hazır sistemleri ben de tavsiye etmiyorum. Hele ki sizin eklediğiniz model tamamen tümleşik yapıda. En küçük bir elektronik arıza durumunda herşeyin üzerinde olduğu anakartı değiştirmeniz gerekebilir. Daha güçlü bir motor kullanmak istediğinizde üzerindeki escleri değiştiremezsiniz.

RCX 2206-2250 kv motorlar sağlam ve güçlü motorlardır. Hafta başında bir arkadaşımız için topladığımız modelde kullandık. Gerçi Serdar komple listeyi eklemiş. Sadece kv değerine bakarak motorları değerlendirmeyin. Ancak bahsettiğiniz gibi Cobra alabilecek durumunuz varsa diğer motorlara bakmaya gerek bile yok ama yukarıda yazdığım gibi bu tarz bir modeli ilk kez kullanacaksınız ve almayı düşündüğünüz parçalar çok güçlü olursa kontrol etmeniz çok zor olur. Benim tavsiyem en fazla 2204 motorlarla başlamanızdır.

Nesimi Sakmak' Alıntı:
Bahadır Bey aramıza hoşgeldiniz. Tatilde olduğum için uzun cevaplar yazamıyorum. Size tavsiyem ikinci listedeki parçalar üzerinden gitmenizdir. Serdar'ın sonradan yazdığı ve bizim bir arkadaşımız için topladığımız parçalar güçlü bir sistem içindi. Daha önce mini quad uçurmayan biri için çok yanlış parçalar olur ve kontrol etmeniz çok zor olur modeli. Daha yavaş bir sistemle kendinizi geliştirdikten sonra 2206 motorları düşünebilirsiniz.

CC3D ve Naze32 birbirine yakın özelliklerde kartlardır. Naze32 yi ön plana çıkaran kolayca buzzer eklenebilmesi ve Bazı kumanda sistemlerine telemetri desteği vermesidir. Her ikisi ile de güzel uçuşlar yapabilirsiniz. Ancak CC3D nin kullanıcı arayüzü daha kolaydır ve ön tanımlı ayarlarla bile daha iyi uçuşlar yapabilirsiniz. Emax Skyline kartlar henüz yeni. Bir süre o kartlarla ilgilenmenizi tavsiye etmem. Gelecek kullanıcı yorumlarını beklemekte fayda var.

Komple hazır sistemleri ben de tavsiye etmiyorum. Hele ki sizin eklediğiniz model tamamen tümleşik yapıda. En küçük bir elektronik arıza durumunda herşeyin üzerinde olduğu anakartı değiştirmeniz gerekebilir. Daha güçlü bir motor kullanmak istediğinizde üzerindeki escleri değiştiremezsiniz.

RCX 2206-2250 kv motorlar sağlam ve güçlü motorlardır. Hafta başında bir arkadaşımız için topladığımız modelde kullandık. Gerçi Serdar komple listeyi eklemiş. Sadece kv değerine bakarak motorları değerlendirmeyin. Ancak bahsettiğiniz gibi Cobra alabilecek durumunuz varsa diğer motorlara bakmaya gerek bile yok ama yukarıda yazdığım gibi bu tarz bir modeli ilk kez kullanacaksınız ve almayı düşündüğünüz parçalar çok güçlü olursa kontrol etmeniz çok zor olur. Benim tavsiyem en fazla 2204 motorlarla başlamanızdır.

Nesibe bey merhaba, Öncelikle hoş bulduk. Serdar bey sağ olsun çok ilgilendi. Kendisiyle özelden konuştuk ve alltaki listeyi oluşturdum.

Frame H250 ZMR250 250mm Carbon Fiber Mini Quadcopter
Motor Cobra CM-2204 2300kv Motor
ESC DYS BL20A Mini 20A BLHeli ESC
Uçuş Kartı AfroFlight Naze32 AcroAfroFlight Naze32 Acro
Güç Dağıtım RCX H250CF PCB (V2) Upgrade

Yada acemi olduğum için Emax 250 mi alsam.

Nighthawk Combo Includes 127 dolar

Frame 250 Frame Kit Glass fiber & Carbon Fiber mixed (Three Colors of Standoffs:Random)
Motor MT2204-2300KV (2pcs CW and 2pcs CCW)
Pervane 5x3 Carbon fiber propellers 2 pairs (CW+CCW)
ESC Simon ESC 12A (4pcs)
Uçuş Kartı CC3D flight controller (1pcs)

1. listedeki kombinasyonu kontrol edebilir miyim? Arada 100 dolar kadar fark var sizce değer mi?

BAHADIR SABAS' Alıntı:
Nesibe bey merhaba, Öncelikle hoş bulduk. Serdar bey sağ olsun çok ilgilendi. Kendisiyle özelden konuştuk ve alltaki listeyi oluşturdum.

Frame H250 ZMR250 250mm Carbon Fiber Mini Quadcopter
Motor Cobra CM-2204 2300kv Motor
ESC DYS BL20A Mini 20A BLHeli ESC
Uçuş Kartı AfroFlight Naze32 AcroAfroFlight Naze32 Acro
Güç Dağıtım RCX H250CF PCB (V2) Upgrade

Yada acemi olduğum için Emax 250 mi alsam.

Nighthawk Combo Includes 127 dolar

Frame 250 Frame Kit Glass fiber & Carbon Fiber mixed (Three Colors of Standoffs:Random)
Motor MT2204-2300KV (2pcs CW and 2pcs CCW)
Pervane 5x3 Carbon fiber propellers 2 pairs (CW+CCW)
ESC Simon ESC 12A (4pcs)
Uçuş Kartı CC3D flight controller (1pcs)

1. listedeki kombinasyonu kontrol edebilir miyim? Arada 100 dolar kadar fark var sizce değer mi?

1. listedeki parçalar daha iyidir. Emax alacağınız kombo içinde kendi parçalarını kullanıyor ve motorlar çok verimsiz.

Buradan da paylaşayım. Mehmet Akif arkadaşımız için Pazar günü yeni bir model topladık. Sağolsun bu parçaları sipariş verirken benim yeni PDB yi de eklemişti. Tabi kendisine de aynı PDB den aldı. Daha önce mini quad kullandığı için yeni parçaları biraz güçlü seçtik. Aslında tamamen benim kendim için almak istediğim parçalar diyebiliriz. Benden fikir alınca böyle oldu haliyle :D

ZMRH250 Carbon Fiber ( Bu frame Myrcmarttan alındı ve kalitesi BG dakilerden çok daha iyi kesinlikle)
RCX 2206-2300 kv motorlar
DYS SN20A Escler
Naze32 Acro
3A Ubec
Sony Super Had 600 TVL mini kamera
Skyzone TS5828 600 mw verici.
5045 pervaneler

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Modeli kurarken ACC kalibrasyonu doğru değildi. Dükkan içinde ilk uçuşu manuel modda yaptım ve acayip stabil uçuyordu ama ikinci denemede angle moda alıp denediğimde saçmaladı ve iki pervane kırdı. Yedekleri olmadığı için pervane siparişinin gelmesini bekliyoruz. Geldiğinde PID ayar aşamasına geçeceğiz.

PBD montajını yaptım, fena değil ama 3S te bile çok ısınıyor. 7 $ lık pbd den ne beklenir zaten :(p
ESClerim afro escydi almışken yanında programlama kartınıda almıştım, iyiki de almışım. ESClerin stock halinde simonK yüklüydü. Bende oneshot için BlHeli yükledim ve ev ortamında ufak bir test yaptım. Çok şaşırdım, ciddi derecede fark ediyor. Gaz tepkileri çok hassas oluyor. ESC ler her komuta çok hassas ve hızlı cevap veriyor. :thumbup:

Ben bu ayarları kullandım. Yakın zamanda test edeceğim.

Berke gercekten seni canı gönülden tebrik ediyorum. Bu genc yasında cok düzgün ve guzel bir sekilde hobini yapıyor ve paylaşımlar bulunuyorsun. Aynen devam kardeşim :bravo:

Sent from my iPhone using Tapatalk

Bayramdan önce sizlerin dediklerini yaparak pdb yi ortaya aldım. :thumbup: Pdb ters duruyor dikkat ederseniz, sebebide escleri içeriye sakladığım için böyle yapmak zorunda kaldım. Bu şekilde ilk uçuşumuda köyüme gezmeye gittiğimde yaptım, :halay: havada rüzgarlı olduğundan çekinerek uçtum. Hep düşürecem korkusu var buda uçuşuma yansıyor. :laugh: 3s kullanıyorum pdb de hiç ısınma olmuyor. pervaneler 5030 oldugundan quad verimsiz hantal kalıyor, birdahaki siparişde 5045 alacağım. esc ler ztw spider blheli yüklemek istiyorum afro usb ile yapabilrmiyim acaba? multistar blheli usb program aparatı aldım ama yanlış almışım olmuyo. :laugh:
[attachimg=1]
Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Ekli dosyalar

• IMG_20150724_001720 (Copy).jpg
    IMG_20150724_001720 (Copy).jpg
    122 KB · Görülme: 158

veysel güler' Alıntı:
Bayramdan önce sizlerin dediklerini yaparak pdb yi ortaya aldım. [emoji106] Pdb ters duruyor dikkat ederseniz, sebebide escleri içeriye sakladığım için böyle yapmak zorunda kaldım. Bu şekilde ilk uçuşumuda köyüme gezmeye gittiğimde yaptım, :halay: havada rüzgarlı olduğundan çekinerek uçtum. Hep düşürecem korkusu var buda uçuşuma yansıyor. :laugh: 3s kullanıyorum pdb de hiç ısınma olmuyor. pervaneler 5030 oldugundan quad verimsiz hantal kalıyor, birdahaki siparişde 5045 alacağım. esc ler ztw spider blheli yüklemek istiyorum afro usb ile yapabilrmiyim acaba? multistar blheli usb program aparatı aldım ama yanlış almışım olmuyo. :laugh:
[attachimg=1]
Veysel Afro veya Turnigy usb linker işini görür. İkisinden birini alabilirsin.

Berke Karlı' Alıntı:
PBD montajını yaptım, fena değil ama 3S te bile çok ısınıyor. 7 $ lık pbd den ne beklenir zaten :(p
ESClerim afro escydi almışken yanında programlama kartınıda almıştım, iyiki de almışım. ESClerin stock halinde simonK yüklüydü. Bende oneshot için BlHeli yükledim ve ev ortamında ufak bir test yaptım. Çok şaşırdım, ciddi derecede fark ediyor. Gaz tepkileri çok hassas oluyor. ESC ler her komuta çok hassas ve hızlı cevap veriyor. [emoji106]

Berke esc bağlıyken ekran görüntüsü al. Senin ayarların bu resimdekiler değil.

veysel güler' Alıntı:
Bayramdan önce sizlerin dediklerini yaparak pdb yi ortaya aldım. :thumbup: Pdb ters duruyor dikkat ederseniz, sebebide escleri içeriye sakladığım için böyle yapmak zorunda kaldım. Bu şekilde ilk uçuşumuda köyüme gezmeye gittiğimde yaptım, :halay: havada rüzgarlı olduğundan çekinerek uçtum. Hep düşürecem korkusu var buda uçuşuma yansıyor. :laugh: 3s kullanıyorum pdb de hiç ısınma olmuyor. pervaneler 5030 oldugundan quad verimsiz hantal kalıyor, birdahaki siparişde 5045 alacağım. esc ler ztw spider blheli yüklemek istiyorum afro usb ile yapabilrmiyim acaba? multistar blheli usb program aparatı aldım ama yanlış almışım olmuyo. :laugh:
[attachimg=1]

Veysel hocam Pervaneler den önce şu kollardaki plastik vidalardan kurtulun bence 4 5 metre yükseklikten bütün kolların kırılmasına garanti verebilirim... Bu arada Yerli üretim 60x45 pervane de kullanabilirsiniz bunun için dışarıyı beklemeyin aynı zaman da 60x45 uçların dan keserek 50x45 olarak kullanıyoruz fiyatı da uygun... Ve gördüğüm kadarı ile quadın iç kısmı gayet ferah olmuş bu boşluktan faydalanarak görüntü vericinizi daha içeri alıp konnektörünü kurtarabilirsiniz yoksa olası bir kaza da vericiye veda edebilirsiniz... Videonuzu da izledim PID lerden kaynaklanan bir sallantı mevcut...

Berke Karlı' Alıntı:
ESClerim afro escydi almışken yanında programlama kartınıda almıştım, iyiki de almışım. ESClerin stock halinde simonK yüklüydü. Bende oneshot için BlHeli yükledim ve ev ortamında ufak bir test yaptım. Çok şaşırdım, ciddi derecede fark ediyor. Gaz tepkileri çok hassas oluyor. ESC ler her komuta çok hassas ve hızlı cevap veriyor. :thumbup:

Berke olması gereken ekran görüntüsü bunun olması lazım.... Bu arada yüklemişken 13.2 yüklemesi yap...

Musa Serdar TERZİOĞLU' Alıntı:
Veysel hocam Pervaneler den önce şu kollardaki plastik vidalardan kurtulun bence 4 5 metre yükseklikten bütün kolların kırılmasına garanti verebilirim... Bu arada Yerli üretim 60x45 pervane de kullanabilirsiniz bunun için dışarıyı beklemeyin aynı zaman da 60x45 uçların dan keserek 50x45 olarak kullanıyoruz fiyatı da uygun... Ve gördüğüm kadarı ile quadın iç kısmı gayet ferah olmuş bu boşluktan faydalanarak görüntü vericinizi daha içeri alıp konnektörünü kurtarabilirsiniz yoksa olası bir kaza da vericiye veda edebilirsiniz... Videonuzu da izledim PID lerden kaynaklanan bir sallantı mevcut...
Musa abi yorumun için teşekkür ederim. 6045 pervaneleri hiç bakmadim bi bakayım olmazsa. Elimde olduğundan dolayı şimdilik multiwii 2.5 kullanıyorum aynısı 450lik quadimdada var oldum olası pid ayarlarını tutturamadım. Uçuşlarımı şimdilik angle modda yapıyorum. Rüzgarda hep sallantı yapıyor heleki inişe geçtiğinde. Biraz böyle uçayımda ileride daha kaliteli bir sistemle devam ederiz inşallah.

Mehmet Kucuksari' Alıntı:
Berke gercekten seni canı gönülden tebrik ediyorum. Bu genc yasında cok düzgün ve guzel bir sekilde hobini yapıyor ve paylaşımlar bulunuyorsun. Aynen devam kardeşim :bravo:

Sent from my iPhone using Tapatalk
Saol Mehmet abi :saygilar:

Nesimi Sakmak' Alıntı:
Berke esc bağlıyken ekran görüntüsü al. Senin ayarların bu resimdekiler değil.
Esc ile linker ın bağlantısını söktükten ve esclerin montajını yaptıktan sonra fotoğraf çekmek aklıma geldi. Kabloları sökmek yerine bendeki ayarları bu ekranda yapıp fotoğrafını çektim. Kusurumu mazur görün. :)

Musa Serdar TERZİOĞLU' Alıntı:
Berke olması gereken ekran görüntüsü bunun olması lazım.... Bu arada yüklemişken 13.2 yüklemesi yap...

Abi 13.2 geride kaldı ben 14.0 sürümü yükledim :thumbup:

Ledlerin birini kablo ile uzatıp quadın arkasına yerleştrdim diğerini pbd üzerindeki erine lehimledim.

Bu arada esclerin sinyal girişlerini ve 5 voltu pbd üzerinden alıyorum.

veysel güler' Alıntı:
[attachimg=1]
Ben naze 32 yi ve alıcıyı beslemek için 5 voltu pbdden alıyorum belki o yüzden ısınıyordur, 4s e geçince pbd konusunda sıkıntı yaşayacağım :( Abi pilot kameranı biraz daha içeri doğru çek birde yaklaşık 15-20 derecelik bir açı ile yerleştir. Hem düşüşlerde kameran hasar almaz hemde quadın burnu aşağı bakarak ileri giderken önünü görebilirsin. Benimki gibi yerleştir mesela

Ufak bir sorun ile karşınızdayım :D
Banggoodan aldığım minim osdnin modlanmış hali yani KV_OSD ye yazılımı atmaya çalışıyorum ama bir türlü olmuyor. Videoda sorun daha net anlaşılır ne yapmalıyım abiler?

Berke Karlı' Alıntı:
Ufak bir sorun ile karşınızdayım :D
Banggoodan aldığım minim osdnin modlanmış hali yani KV_OSD ye yazılımı atmaya çalışıyorum ama bir türlü olmuyor. Videoda sorun daha net anlaşılır ne yapmalıyım abiler?

Cevap kısa ve net. Minim osd den uzak dur.