Yurtdışı Kargo Takip : Ürün şu an nerede ?? Gümrüğe takıldı mı acaba ??

Selamlar,daha önce bevrc den yada EMS ile sipariş geçen oldu mu?Aldıktan yaklaşık 24 saat sonra kargoladılar EMS olarak fakat 2 gündür sistemde gözükmüyor..Herhalde Tr'ye giriş yapınca direk olarak o bilgiyi girecekler :rolleyes:

Aykut Aşlı' Alıntı:
Selamlar,daha önce bevrc den yada EMS ile sipariş geçen oldu mu?Aldıktan yaklaşık 24 saat sonra kargoladılar EMS olarak fakat 2 gündür sistemde gözükmüyor..Herhalde Tr'ye giriş yapınca direk olarak o bilgiyi girecekler :rolleyes:
Aykut büyük ihtimal Şükrü'nün epey bir sipariş olmuştur bu siteden, istersen özelden bir mesaj gönder :)

Tamamdır Mehmet abi bir danışalım agreed

:saygilar:
Türkiye'ye giriş yapmış kargonun takibinde bazı durumlarda daha ayrıntılı bilgi almak mümkün olabilir sanırım. Bu link daha detaylı bilgi verdi bana :RCKolik:

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Sinan Genlik' Alıntı:
:saygilar:
Türkiye'ye giriş yapmış kargonun takibinde bazı durumlarda daha ayrıntılı bilgi almak mümkün olabilir sanırım. Bu link daha detaylı bilgi verdi bana :RCKolik:

Sinan Bey, güzel bir paylaşım olmuş. İlgili mesaja bu adresi de ekleyelim :thumbup:

arkadaşlar yanlış hatırlamıyorsam banggood tadi ürünlere kargo parası eklenmiş.önceden ne güzel beleşe geliyordu.ürün seçimi yaptığımda ürünü sepete attığımda hemen altında 3 küsür dolar yazıyor.benmi yanlış gördüm yoksa.bilgisi olan varmı acaba?

Sinan bey, ne yazık ki mevzuat içine girince, işler biraz çıkmaza giriyor :embarras: Zamanında ben de araştırdım ama uygulama ile bulduklarım ne yazık ki pek örtüşmedi :-\

Yurtdısından gelen siparişler konusunda arasında 2 ay olmalı ifadesine ben raslayamadım bu sanırım senede 5 defa ya güncelledi siz ne dersiniz?
Benim ek siparişler olacak bunlar için 1.5 ay daha bekleyerek mi alsam acaba.Net bilgi var mı 2ay konusunda???

Benim Kargo ve geliş hikayesi:
Ptt ile yaptıgım tel görüşmesi ile yarın teslim edecekler. :halay:İnşallah yarın kırımsız adresime teslim alacağımı sanıyorum.
Ptt ye teslimatta ödenen %18vergi+kutu açma vb masrafı: ek 213tl %p (helalinden :thumbup:)

Kargo içerik tutar:
2x #N5000.2S.45/32703 Turnigy nano-tech 5000mah 2S 45~90C Lipo Pack (EU warehouse) = $67.98
2x #N5000.4S.45/32662 Turnigy nano-tech 5000mah 4S 45~90C Lipo Pack (EU warehouse) = $129.20
1x #HKB610A/31508 HobbyKing ECO6-10 200W 10A 6S Bal/Dis/Cyc Charger w/ acc. (EU warehouse) = $35.23
1x #P-51D-GF-PNP/32482 P-51D Gunfighter 1600mm EPO w/Electric Retracts, Flaps, Lights (PNF) (EU Warehouse) = $239.99
1x #HK-010/33376 HobbyKing HK-010 Wattmeter & Voltage Analyzer (EU warehouse) = $22.18
1x #HXT4MM-PAR/42103 HXT4mm Battery Harness 14AWG for 2 Packs in Parallel (EU warehouse) = $3.13
(bu soketi seri bağlantıda 6s yapacagım zamanda degerlendirmeyi düşündüm o güne dek 2s+2s 4s bir pil daha olmus olacak 3 pil bir gün için yeterli)
1x #08-00803x10/46378 AC Hinge L25*W20*H0.3 (10pcs) (EU Warehouse) = $0.72
1x #307000001/30025 CA Hinge Sheet 180mmx140mmx0.3mm (EU warehouse) = $1.32

PayDollar $15.88
Bpost (Tracking) Parcel - Netherlands to Turkey $42.29
Taxes: $0.00
-------------------
Total: $557.92

Geliş Hikayesi:
1 İST.ULUSLARARASI PİM/İST.ULUSLARARASI PİM 17/05/2014 Yurtdışı Kabul Geliş Kaydı Yapıldı
2 İST.ULUSLARARASI PİM/İST.ULUSLARARASI PİM 17/05/2014 Gümrüğe Sevk Edildi
3 İST.ULUSLARARASI PİM/İST.ULUSLARARASI PİM 18/05/2014 Torbaya Eklendi
4 İSTANBUL UKİM/İSTANBUL UKİM 21/05/2014 Gönderinin Geliş Kaydı Yapıldı
5 İSTANBUL UKİM/İSTANBUL UKİM 22/05/2014 Zimmet Edildi (492103)
6 İSTANBUL UKİM/İSTANBUL UKİM 22/05/2014 Zimmet Alındı (492157)
7 İSTANBUL UKİM/İSTANBUL UKİM 23/05/2014 Gümrükten Çıktı
8 İSTANBUL UKİM/İSTANBUL UKİM 23/05/2014 Torbaya Eklendi
9 BURSA K.İ.M/BURSA PTT KARGO İŞLEME MRK. 26/05/2014 Zimmet Edildi (381957)
10 BURSA K.İ.M/BURSA PTT KARGO İŞLEME MRK. 26/05/2014 Zimmet Alındı (38199:coolxf:
11 BURSA K.İ.M/BURSA PTT KARGO İŞLEME MRK. 26/05/2014 Gönderinin Geliş Kaydı Yapıldı

Yarın teslim olursa ki öyle dediler toplam süre fena değil bence teslimat için.Efsane fiji'ye kıyasla :lol:...

Sinan Genlik' Alıntı:
Yurtdısından gelen siparişler konusunda arasında 2 ay olmalı ifadesine ben raslayamadım bu sanırım senede 5 defa ya güncelledi siz ne dersiniz?
Benim ek siparişler olacak bunlar için 1.5 ay daha bekleyerek mi alsam acaba.Net bilgi var mı 2ay konusunda???
Normalde bir kişi 2 ay ara ile yılda toplam 5 sipariş verebiliyor. Fakat şahsen şu ana kadar bunu yapmayanlardan bir sıkıntı yaşayan duymadım. Sadece geçenlerde bir üyemiz, bundan sonra bunu uygulayacaklarmış aman dikkat diye uyardı.

Uygulanır mı uygulanmaz mı bilemeyeceğim ama sizin yerinizde olsam işimi şansa bırakmaz diğer siparişi "Modelci olan Eşiniz, kardeşiniz" adına geçerdim ;)

EN SON GÜMRÜK KANUNU İÇİN GENELGE: MUTLAKA OKUNMASINI TAVSİYE EDİYORUM.

BURADA YAZDIGINA GORE:
75 EURO ALTINDA OLANLARIN TİCARİ OLUP OLMADIGINA BAKILMAZ İFADESİ VAR bu da aynı parçanın adet sayısını önemsiz yapar.
Yeni genelgemizde ayrıca yılda 5 kere yada 2 ayda bir ifadeleri de yok.Ama bu ifadelerin kalktıgını da ayrıca yazarak bize söylemiyor.Aslında söylüyor da sadece yılda 5 defa olayının kalktığını görebiliyoruz.Çünkü o ifade bir önceki genelgede vardı ve bu yeni genelgemizin sonunda o eski genelgenin kalktıgı yazmakta. %p
2 ay konusu nerden çıktı acaba :rolleyes: daha eski bir genelgede mi vardı :p diye merak edecek olursak o zaman geçmişe yolculuk başlar :halay:.. :D.

EN SONDA YAZAN PARAGRAF BİZE 6-7-2011 TARİHLİ 2011/39 SAYILI GENELGENİN HIZLI KARGOYLA GELEN EŞYANIN GÜMRÜK İŞLEMLERİNE İLİŞKİN HÜKÜMLERİ KALDIRILMIŞTIR YAZIYOR.İşte o kalkan genelgeki yazanlar bunlardı:

mesela şu vardı:
Kararın 45 inci maddesi kapsamında uygulanan muafiyet, bir takvim yılında en fazla beş kere kullanılabilir ifadesi vardı bu da kalkmış oldu.

Buradan hareketle evet o genelge kalktı ama ya daha önceki bir başka genelgede 2 ay ifadesi vardıysa ve hala kaldırılmadıysa???? :laugh: :laugh:
o zaman şu anda kalkmış olan en son genelgenin kendisinden önceki kaldırdığı diğer genelgeye bakalım mı?? :lollol:
Evet en son kalkmış olan 6-7-2011 TARİHLİ 2011/39 genelgenin altında yazan ifadedye göre: 2011/23 sayılı olanı kaldırmış :lol:
Açalım bakalım o 2011/23 de neler varmışta kalmış.Yaw kalmış niye açıyoruz demeyin amaç o genelgenin kendisinden öncekini nasıl etkilemiş olduğunu bakmak.Karışık biraz ama bu devlet işleri fırçalatır dişleri :lollol:
Yeri gelmişken diyeyim yaw o kadar değişiklik oluyor ama her değişikliğin sonunda son haliyle bir bütün olarak kanunun tamamı son şekliyle neden yayınlanmıyor :lol: :lol:
Onu işte yapana yayınlayana bir sormak lazım...
Neyse bakalım o 2011/23 e

Hah burda o 150euro yazmakta
Şimdi bu genelgeden sonra cıkanlara bakarsak 150euroyu 75 cevirenlerinde kalkmış oldugunu ve enson cıkano başta verdiğim genelgede ise 75 euro ifadesinin yer almadıgını gözlemleyebiliriz.Demeyin o zaman 150 devam ediyo diye hayır hayır 75e devam ediyo. :lollol: Bana kızmayın ben devam ettirmiyorum :lol:

Bunu anlamak için aslında genelgeleri bu şekilde incelerken diğer taraftan da 2009/15481 sayılı bakanlar kurulu kararını eskiye ve yeniye dogru incelemekte gerekiyor..

işte bu şekilde arkadaşlar araştırmak zaman istiyor.. Devamını getirmek isteyen varsa formül belli :lollol:
Merak eden varsa dediğim gibi hem genelgeleri hemde kanun metni ile bakanlar kurulu kararlarını da incelemek gerekiyor.

Son olarak şunu söylemek isterim.Benim güzel ülkemin güzel insanlarını yönetenler.
Nasıl ki son cıkan genelgeler yayınlanıyorsa o genelgenin yanına bir link konarak etkilemiş oldugu kanun ve kararların son hallerinin linkleri de konulmuş olsun.Böylece vatandaş daha rahat bulur aradığını. O nasıl olacak acaba keşke yapılası bir şey isteseydim...

Ama yinede ben bir link daha vereyim.Bu sözüne ettiğimiz genelgelerin bizi ilgilendiren posta gümrük işlemleri ve muafiyetleri olarak esas konusu olan 2009/15481 sayılı bakanlar kurulu kararı bize net bilgiyi verir.

işte o kararın son halini buyrun:
Tarihi eski gelmesin gözünüze metni alta dogru okudukca neresinin ne zaman ne şekilde değişmiş olduğu en son yeni tarih ve bilgileride veriliyor.yapmanız gereken metinde 5.kısım dan itibaren okumaktır.Ben yinede metin içinden bir alıntı yapayım buyrun:

Posta veya hızlı kargo yoluyla gelen eşya
MADDE 45-(1)
(20/8/2011 tarihli ve 28031 sayılı R.G.’de yayımlanan Bakanlar KuruluKararı ile birinci fıkra değiştirilmiştir.)
Türkiye Gümrük Bölgesindeki bir kişiye posta ya da hızlı kargo taşımacılığı yoluyla gelen, bedeli gönderi başına toplam 75 Avro’yu geçmeyen eşyaya muafiyettanınır.

(2) (8/4/2011 tarihli ve 27899 sayılı R.G.’de yayımlanan Bakanlar Kurulu Kararı ile ikinci fıkra eklenmiştir.)
Muafiyetin aynı kişi tarafından kullanılmasının süreklilik arz ettiğinin tespiti halinde muafiyetin kullanımına sınırlama getirilebilir.

Buraya bir şey demeden geçmek istemiyorum.Bu kanunu hazırlamış olan sayın vatandaş bu kanunu hazırlarken bu ifade ile kastın ne olabilir bunu herkes farklı yorumlamaz mı.
Kaç kereden sonra süreklilik.Eğer sayısı belli değilse kanunda madem neyin sürekliliği?? Kime göre süreklilik.. Madem belirt sayıyı herkes bilsin ona göre hareket etsin demi ama :bravo:

(3) (20/8/2011 tarihli ve 28031 sayılı R.G.’de yayımlanan Bakanlar Kurulu Kararı ile üçüncü fıkra eklenmiştir.)
Birinci fıkra kapsamındaki eşyanın cins, nevi, nitelik, miktar ve kıymetine ilişkin düzenleme yapmaya Bakanlık yetkilidir

Bulabildiğim bu metinden daha yenisini bulan gören duyan olursa alıntı yaparak alta ekler konun takibi kolaylaşır sanırım..

Sonuc 75 euroya kadar olanlar için 5 defa sınırı yok ama süreklilik durumu muallak..
75 in üzeri zaten vergilendiriliyor ve henüz bunun içinde net bir sınırlayıcı sayı yada limit göremedim.Hukuki olarak ucu açık görünüyor..
Ben gümrükte çalışıyor olsam bu kanunla net bir şekilde hareket edemezdim.Diyelim paketi tuttum süreklilik var diyerekten.Adamda gitti dava açtı mesela bu benim onuncu paketim dedi ve mahkemede şimdiye kadar Türkiye'ye bir baskası tarafından daha fazla paketin girip girmediğinin araştırılması için gümrük kayıtlarından emsal istedi ve hakim de tamam dedi.Eee bakacaklar ki bir başka vatandaş diyelim yirmi kere getirmiş ama süreklilik yaftasını yememiş.Eee ne olacak emsal olacak dava sonucu sizce ne olacak.Ne bileyim mesela yani ;D :laugh: :laugh: Alllah gümrükte çalışanlara kolaylık versin kimbilir ne durumlarla karşılaşıyorlardır.Siz gümrük memuru olsanız nasıl hareket ederdiniz arkadaşlar bir sorun kendinize %p

Vatandaş olmakta zor bu ülkede demedi demeyin.Durmadan karar değiştiren her yaptıgınıda kısa sürede beğenmeyip gene değiştiren ve son seçimi genelde pek belli olmayan bir halimiz var sanki.:halay:
:saygilar: :saygilar: :saygilar:

26 Mayısta verdiğim sipariş 4 Haziran itibariyle İstanbulta PİM torbaya eklendi :D Banggood'dan aldım. China Warehouse'dan postaladılar. Aldığım gün kargoya verildi.

Bi önceki sipariş Malezya'dan gelmişti. Tam bir ayda elime geçti. Bu seferki çok temiz oldu :D

Bu arada, express shipment falan değil, bildiğin airparcel register.

Bu UKİM beni öldürecek vallaha. Toplam kargo hariç 12 dolar lık paketi hangi amaca hizmet UKİM e sokarsınız anlamıyorum... Kafadan bir hafta kargo geçikiyor o lanet birim yüzünden. Ayıp 12 dolardan vergi kessen ne kadar alacaksın ki ztn. 10 haziranda giriş yaptı hala istanbulda sürünüyor kargom. Çok sinir oluyorum bazen PTT ye.

Benimde ayın 11 inde siparişini verdiğim parçalar sonunda türkiyeye giriş yapmış olarak gözüktü fakat bir sorum olacak bu (ınb) ne anlama geliyor şimdiden teşekkürler :RCKolik: :bravo:

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Ynt: Yurtdışı Kargo Takip : Ürün şu an nerede ?? Gümrüğe takıldı mı acaba ??

Oncelikle merhabalar benim bir sorum olacakti.ben dun aksam siparise gectim.2 ye bolduler birinde pil kalan yedek parcalar ve v977 baska biryerdeydi.ben birde ek olarak yedek parca swashplate aldim ama ben aciklamaya bakmamistim banggooda her urunde usually diapached 1 busieness day diyordu ama bunda 6-9 day diyor. Pil shippid oldu ama digeri hala ready to process de swashplate yuzunden mi bekletiliyor? Iptal edebilirmiyim swashplateyi?