Yazışma ortamında kendimi doğru ifade edememiş olabilirim . En baştan olanları anlatmaya çalışayım. Uçağı plana bire bir sadık kalarak yaptım. Pervane açısı 6-7 derece yukarıya bakıyordu , ki bu hem planda öyle hem videolardaki görüntüye de uyuyordu. Bu durumda elimdeyken gaz verdiğimde çok fazla burnunu aşağıya bastırıyordu. ( pervanenin yukarda , açınında yukarı baktığı için bu gayet normal aslında).
Maiden denemesinde çok tecrübeli arkadaşlarla CG yi ayarladık. ( çizimde CG noktası bile işaretli) fırlattık ama havalandıramadık çünkü kafayı aşağıya itiyordu aşırı derecede.
pili mümkün olduğu kadar arkaya aldık , elevatör trimini de sonuna kadar kaldırdık. Ancak bu şekilde uçuranildik.
motorun basma kuvetini dengelemiştik , bunu anlayabiliyorum. Anlamadığım dediğim olay, bu durumda tail heaby iken süzülürken dengede süzülmesi.
bu arada sizin gördüğünüz bideolarda motor açısını pullarla 90 derveye getirdim. Ama bu bile çok fark etmedi uçuşta
Neyse , dediğim gibi ben daha işin başındayım ama dinamikleri anlayarak ilerlemek istiyorum.
sizi de fazla meşgul etmek istemem.
Saygı sevgilerb