Mesajına sadece bunu diyeceğim.Keşke yazılanları okusanız . Yok okuyorsanız niye böyle garip ve oldukça saçma bir ağızla yazı yamayı tercih ettiğinizi anlamadım . Buradaki herkes elindeki tecrübe ve bilgilerle maksimumda yardımcı oluyor zaten . Yazdıklarınıza ve yazma biçiminize lütfen dikkat edin !!!!!
Açtığın başlık 4 sayfa ve ben bugün itibariyle 3 yorumda bulunmuşum bununla birlikte 4 oluyor . Bu forumdaki herkesin ilk önce senden daha fazla bilgisi olduğunu " SENDE " bildiğin için buraya üye oldun ve yardım istedin . Bizde bildiklerimizi yazıyoruz ve yardımcı olmaya çalışıyoruz Kİİİİİİ burada bazı forum üyesi büyüklerimiz var sorduğun sorulara verdikleri cevaplar "HOBİ" camiasında "HÜKÜM" yerine geçer. Sana çok basit bir bilgi verdim bir önceki postumda ve bende bu bilgiyi değerli büyüğüm @LEVENT UYGUN abimden almıştım . Bu tür modellerde ne kadar metal parça varsa model kırım durumunda okadar büyük hasar alır .Haaa @Recep Ova gibi bir beyefedi çıkar racon keser sen onun dediğine kanaat edersin o da senin problemin . Metal parçalarda kırılma olmaz tabi çünkü parça metal ama metal parça kendi etrafındaki parçaları kırar . Sebebini biliyorsunuz sanırım değil mi ? Yok bilmiyorsanız yorum yapmayın bilgi kirliliği yaratmayın .
Alacağın modeller arasında nerdeyse fark yok takma kafana dedim . Sen yine mutlu olmadın. Xk130 büyük model uçuş zevki vermez dedim . Uçanlar öyle söylüyor dedin . Sen daha hiç uçmamış bir hobi meraklısı olarak senin için nasıl bir fark yaratabilir ki bu durum ? Bu tür modellerin sana katacağı tek şey el ve beyin koordinasyonudur . Yani diğer bir deyişle meleke edinirsin.Dışarda uçurmaya kalksan başa bela olur yerinde durmaz . Tıpkı paylaştığım görüntüde olduğu gibi .
Xk130 ile kıyaslayacağın bir sürü model var . Blade 120S , Wltoys V950 ( ki biraz daha büyük ve uçuşu çok daha rahat birçok micro modele göre ) Walkera mini CP . Bunlar birkaçı . Eğer burada yazılanlar senin için önem teşkil etmiyorsa ozaman paylaştığım videoyu bol bol izle derim . O görüntüyü paylaşan kişi orta derece uçuş yeteneğine sahip ve banggood un satışta olan ürünleri test edip nedir ne değildiri anlatır .Banggood da bu adama ürünler satılsın diye "PARA" öder . Kendisi o kaydettiği görüntünün 4. dakikasında aynen şunu söylüyor.Eğer 4 kanallı bir helikopterden 6 kanallı bir helikoptere geçeceksen ve kazalarda kırılmasını istemediğin bir helikpter istiyorsan ozaman xk130 sizin için bir helikopter değil . Onun yerine XK110 tercih edin .
Sen kendi kafa sesini dinle en iyisi .
Yahu bu iş bukadar karamsarlık kaldırmaz.Bu alacağın bir mikro helikopter ve eğer uçmaktan keyif alıyorsan en fazla 2 ay sonra büyük modele geçmek isteceksin.
Uçmak için harcaman gereken zamanı düşünmek için harcamanın bir anlamı yok .
İlk yorumun bu ben size iki model arasında ki farkı sordum bundan ne anlayabilirim? İngiliz forumlarda aktardıklarım ne kadar doğru ne kadar değil diye soru sorarken çok yanlış anlaşıldım galiba. Sonda ne güzel açıklamışsınız keşke tek açıklama bilgi aktarıp çıksaydınız. Bu arada o videonun sahibi RCHobby'de çok başka yazılar yazmıştı neyse abi teşekkür ederim.