Abi cevap için teşekkür ederim. Ben bu hobiye kalıcı olarak başlayacağımdan çok emin değil ama bir başlangıç yapıp 6 kanallı helikopter almak istiyorum bütçeme göre bütçem XK 110 ve 130'a birde V950'ye yetiyor sizce ne yapmalıyım?Recep Bey teşekkür ederim iltifatınız için, fakat ben henüz kendimi hoca sayamıyorum, her ne kadar bu işle 35 senedir uğraşıyorsam da.
Pil ve motor yanması meselesi dediğiniz gibi olabilir de olmayabilir de. Bu biraz uçuş tarzı ve kullanılan malzeme kalitesi ile doğru orantılı.
Yani bu wltoys vs.. cinsi malzemelerden çokta uzun ömür beklememek lazım, özellikle elektroniklerinden. Hani yanlış anlaşılmaya ama ucuz etin yahnisi malum yani. Kaldı ki bu tip aletler genelde yeni başlayanların tercihi olduğu için başlarından bir sürüde macera geçiyor. Ben olsam ki ben öyle yaptım ama zaten biz bu işe başladığımızda mikro model falan yoktu, (eğer mikro model edineceksem) önce 450 - 500 boyutu bir model alır ve hem ayar, hem de uçuş pratiği için ve yapılması gereken ayarları öğrenmek açısından tuttuğunuzda ele gelen bir model seçerdim. Zannedildiğinin tersine mikro modeller çok daha atik ve kırılgan olduğu için yeni başlayan arkadaşları pek de mutlu etmiyor aslında ve bence tecrübeli hale gelmiş bir modelcinin tercihi olmalı bu tip ürünler. Bir de sonuçta bu iş hobi, zaruri ihtiyaç değil, yani akşam masaya koyup yemeyeceğiz bu aletleri. Tabi bütçe ile doğru orantılı oluyor genelde model seçimi ama dedim ya zaruri ihtiyaç değil sonuçta, beklersin bütçeni daha büyütür ve bu işe doğru başlayabileceğin ve bilindik kendini kanıtlamış bir markadan tercih yaparsın. Benim fikrim bu yönde.