[Urun]: BLADE 230S İnceleme, Miaden ve 3D Performansi

Ben bu kumandayı araştırdım simulasyon özelliği var. ayarları stick hareketleri, pc ve telefon üzerinden ayarlanabiliyor pc ve telefon ayarlanması için alınacak aparat pahalı o kadar Pc için 17$ telefon için 13$ aparat fiyatı var.

Mustafa Çoban.' Alıntı:
Ben bu kumandayı araştırdım simulasyon özelliği var. ayarları stick hareketleri, pc ve telefon üzerinden ayarlanabiliyor pc ve telefon ayarlanması için alınacak aparat pahalı o kadar Pc için 17$ telefon için 13$ aparat fiyatı var.

protokol olarak dsmx diyor. acaba satalitlerle direk bind oluyormu.? :lol: :lol: :lol:

ERHAN YILMAZ' Alıntı:
protokol olarak dsmx diyor. acaba satalitlerle direk bind oluyormu.? [emoji38] [emoji38] [emoji38]
Olurmu olur [emoji1]

GT-N7100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Merhaba :RCKolik:

Blade 230s RTF olarak aldım. Bu sete dahil olan Spektrum DXe kumanda ile bind işleminde bir sıkıntı var gibi yardımcı olabilecek var mıdır? Teşekkürler...

Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Sorun bindde değil. Bind oluyor. Benim videodan gördüğüm kadarıyla yukarıda kalan servonun linki çok uzun.
Servo kolları 90 derece mi kontrol eder misiniz ta bi gaz stiği ortada iken. bir de linklerin uzunlukları eşit olsun.
Düzeltme: helinin fotolarını inceledim de o link zaten uzunmuş. Sorun ayarlarla ilgili galiba. Ama bindle ilgili değil.

Manuelin 14. Sayfasında swashın nasıl paralellik ayarı yapılacağı anlatılmış. (Servo adjustment) Aşağıdaki videoda uygulanışı var
Ama neden sadece normal modda sorun var anlamadım.

Cahit Kaş' Alıntı:
Sorun bindde değil. Bind oluyor. Benim videodan gördüğüm kadarıyla yukarıda kalan servonun linki çok uzun.
Servo kolları 90 derece mi kontrol eder misiniz ta bi gaz stiği ortada iken. bir de linklerin uzunlukları eşit olsun.
Düzeltme: helinin fotolarını inceledim de o link zaten uzunmuş. Sorun ayarlarla ilgili galiba. Ama bindle ilgili değil.
+-

İlginiz için teşekkürler öncelikle.

Manuelin 9 nolu sayfasında Spektrum DXe ile bind işlemi anlatırken, " eğer bind başarılı işe kumandadan 3 lü hızlı bir duyarsınız, eğer 2 li duyuyorsanız bind işlemi başarısızdır diyor" ben ne 2 ne 3 butür ses duymuyorum bu arada bir video daha çektim horizon hobby e yollarım diye İngilizce yaptım. bakabilirseniz sevinirim. Yine bind sonrası aleron servolardan biri yukarı doğru neredeyse sonuna kadar basıyor.

Teşekkürler...

Bir video daha ekledim sanırım bu daha net oldu.

Cem abi ilk tavsiyem model bir miktar uzaklaşarak tekrar bind etmeniz. Kumanda modele bind ederken çok fazla yakın olduğunda bazen all-in one ünitelerde problem çıkabiliyor.

Yalnız satellite ışığının kesintisiz yanıyor olması esasında bind'la alakalı bir problem olmadığını gösteriyor. :rolleyes: Zaten servolarda kumandadan verilen kontrollere olması gerektiği gibi cevap veriyor. :islik:

Ben FBL ünitelerin ayar menüsünde olmadığında (yani 3 eksendeki gyro'lar aktifken) yerdeyken yaptığı refleks düzeltme hareketlerinden olabilir mi diye düşündüm. Mikro bir model olduğu için acaba abartılı mı kontrol veriyor ünite. :-\ 3GX falan da yerdeyken böyle hareketler yapabiliyor ama uçuş sırasında herhangi bir problem yaşanmıyor.

Pallerini takıp dikkatli bir şekilde dönme başladığında ünitenin verdiği kontroller normale dönüyor mu diye denenebilir belki. Ama en güzeli acele etmeyip Horizon'dan gelecek cevabı görmek olur bence.

Model çok güzel, güle güle kullan abi. :hoppa: :halay: :halay:

Aslında sıkıntı yok. Helikopter self leveler modda o yüzden kendini düzelmeye çalışıyor. O halde havaya kaldırırsanız 4 kanalla model gibi davranış sergiler.

Bu kumanda da yanlış anlamadıysam ıdıl up hem kafa turunu değiştiriyor hemde uçuş modunu değiştiriyor . Idıl up değiştiğinde bu sıkıntı ortadan kalkması lazım..

SM-G935F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Cahit Kaş' Alıntı:
Manuelin 14. Sayfasında swashın nasıl paralellik ayarı yapılacağı anlatılmış. (Servo adjustment) Aşağıdaki videoda uygulanışı var
Ama neden sadece normal modda sorun var anlamadım.

Video da gösterildiği üzere ayarları yaptım, ama zaten servo ayarına girdiğimde tüm servolar 90 derece ve paller 0 pitch de ( yani aralarında açı yok ) . Ancak servo ayar modundan çıkar çıkmaz sol aileron servo yine yukarıya kadar itip swash ı sağa yatırıyor. Kumandadan düzeltiyorum bırakınca tekrar aynı ve neredeyse tam sağa yatık pozisyona getiriyor. Tami tüm bunlar normal moddayken olmakta, intermdiate ve agility moddayken kumandadan aileron ile düzelttiğimde swash bıraktığım yerde kalıyor. ???

Türker Akgün' Alıntı:
Cem abi ilk tavsiyem model bir miktar uzaklaşarak tekrar bind etmeniz. Kumanda modele bind ederken çok fazla yakın olduğunda bazen all-in one ünitelerde problem çıkabiliyor.

Yalnız satellite ışığının kesintisiz yanıyor olması esasında bind'la alakalı bir problem olmadığını gösteriyor. :rolleyes: Zaten servolarda kumandadan verilen kontrollere olması gerektiği gibi cevap veriyor. :islik:

Ben FBL ünitelerin ayar menüsünde olmadığında (yani 3 eksendeki gyro'lar aktifken) yerdeyken yaptığı refleks düzeltme hareketlerinden olabilir mi diye düşündüm. Mikro bir model olduğu için acaba abartılı mı kontrol veriyor ünite. :-\ 3GX falan da yerdeyken böyle hareketler yapabiliyor ama uçuş sırasında herhangi bir problem yaşanmıyor.

Pallerini takıp dikkatli bir şekilde dönme başladığında ünitenin verdiği kontroller normale dönüyor mu diye denenebilir belki. Ama en güzeli acele etmeyip Horizon'dan gelecek cevabı görmek olur bence.

Model çok güzel, güle güle kullan abi. :hoppa: :halay: :halay:

Türker Merhaba,

Kumandayı diğer odaya bile götürüp denedim ;Dbind ederken, yabancı bir kaynakta kumandayı açıp 20 sn bekleyin sonra modele elektirik verin diyordu onuda yaptım.

Palleri takıp yerdeyken ve normal moddayken ( zaten sıkıntı sadece bu modda oluyor ) hafif hafif gazladım ancak sawash yine tam sağa yatık duruyor.

Bir de kafama şu takıldı ; tüm servolar 90 dereceyken bu swash ın düz olma ihtimali yok gibi, Cahit de bahsetmiş soldaki servonun linkage kolu diğerinin 2 katı gibi yani 90 derece olunca doğal olarak swash ı sağa yatırmaktan başka çare kalmıyor. Netten de baktım linkage boyları farklı ama böyle sıkıntı yok gibi.

İnşallah hayırlı olurda keyifle uçarız.

ERHAN YILMAZ' Alıntı:
Aslında sıkıntı yok. Helikopter self leveler modda o yüzden kendini düzelmeye çalışıyor. O halde havaya kaldırırsanız 4 kanalla model gibi davranış sergiler.

Bu kumanda da yanlış anlamadıysam ıdıl up hem kafa turunu değiştiriyor hemde uçuş modunu değiştiriyor . Idıl up değiştiğinde bu sıkıntı ortadan kalkması lazım..

Evet Erhan dediğin gibi intermediate veya agility modda swash ı kumanda dan düzeltince o düzgün şekliyşe kalıyor.

Ürün kılavuzunda modlar ile ilgili şöyle yazıyor :

Stability Mode : The bank angle is limited. When the cyclic stick is released the model will return to level.

Intermediate ve Agility Mode : The bank angle is not limited. When the cyclic stick is released the model will not return to level.

Çözemedim bende konuyu :-\ :-\ :-\

Umarım çözeriz birlikte :)

Eğer diğer modlarda servo kolları tam 90 derece iken swash yere paralel ise link boylarında sorun yok. Zaten helinin servo yerleşimi gereği o linkin boyu uzun olmalı.
Stability modda uçarken cycle stiğini yani sağ stiği serbest bıraktığınızda, heli kendini düz konuma getirir 4 kanallılar gibi. Ama diğer modlarda öyle olmaz. Yani normal 6 kanal gibi davranır.
Erhanın demek istediği heli kendini düzeltmeye çalışıyor. Tabi bu bir sorun da olabilir. Ben olsam stability modda yavaşça heliyi kaldırmaya çalışırdım. Eğer skidler yerden kesilirken sorun devam ediyor ve heli bir tarafa yatıyorsa heliyi kaldırmazdım.

ERHAN YILMAZ' Alıntı:

Erhan dediğin gibi zaten videonun sonunda diğer modlarda sorun olmadığı görülüyor.