- İlgi Alanı
- Uçak
Evren Hocam tebrikler.
Açıkçası hiç bu kadar aksiyonlu bir maiden olacağını beklemiyordum.
Epey heyecanla takip ettim konuyu. Ama final gerçekten hepimize bir ohhh çektirdi zannedersem.
Bu modele yakışır şekilde film gibi oldu.
Teşekkürler
Açıkçası ben daha aksiyonlu bir maiden bekliyordum
Şaka bir yana sizi bilmem de ben bihayli derin bir ohh çektim, bunca zaman ve emek sonra modelin güzel uçtuğunu görmüş olmak modelden almayı beklediğim keyfin %100 üne ulaşmış olmak demek
Modele cumartesiden beri ellemedim, atolye de fena halde, birkaç gün daha kafa dağıtıp sonra modelin gerekli tamiratlarını yapıp havalar elverdiği sürece uçuşa devam etmek niyetindeyim. Sonra cehennem, pardon, yaz mevsiminde Panther'in kaba inşaatı ile birlikte dönüşümlü olarak detaylandırmalara devam ederim...
Modeli iyi kurtarmışsınız Özgür bey. Refleksler yerinde, pilotaj mükemmel. Tekerlek stoperi sağlam olmadığından tekerlek yerinden çıkmış. Stoper aksa setuskur ile tespit edilse daha mı iyi olur? Aksta bir düz yiv açılıp setuskur takılsa diyorum.
Teşekkürler Levent Bey,
Aynen söylediğiniz gibi stoper hiç sağlam değildi. Açıkçası tekerlekler geçici olduğu için önemsemediğim ve ihmal ettiğim bir şeydi. Eğer üzerine azıcık kafa yormuş olsaydım bunu düzeltirdim ama her işte bir hayır var derler, stoperler sağlam olsa tekerleklerin deformasyonu sonucunda modelin o hızla burun üstü kapaklanması söz konusu olabilirmiş.
Söylediğiniz, set uskurun basacağı noktada aksın taşlanıp düzleştirilmesi önemli ve gerekli bir uygulama. Modelin nihai tekerleklerle birlikte bir ucunda flanş olan çelik akstan kullanacağım. Bu flanş tekerleğin akstan düşmesini kesin olarak engelliyor aynı zaman da bir "jant kapağı" arkasında saklanarak skeyl görünümünü sağlıyor. Aksın dikmeye sabitlendiği noktayı da söylediğiniz gibi düzleştirip set uskurla sabitleyeceğim.
Hayranlik ve zevkle okudum Büyük bir emek ve sabir , bir o kadarda beceri işi ellerinize saglik hocam. Foruma böyle ustadlarin arasina katildigim icin cok mutlu oldum
Burak Bey foruma hoşgeldiniz ve güzel sözleriniz için teşekkür ederim.
1/5 oranında memleketim dediğim Adana'ya selamlar