Türk Hava Kuvvetleri Hawker Hurricane Mk2C Trop İnşaatı
Bugün kanat filetolarının şekillendirmesine devam ederken bir yandan da kanat uçlarına giriştim. Aslında bunları 3 boyutlu yazıcıyla basıp kalıbını alıp fiberasstan, söküleybıl takıleybıl bir şekilde yapmak istiyordum ama bir türlü modellemesini yapamadım. Baktım olmayacak, konvansiyonel yönteme, yani dahdaya döndüm
çok canım isterse dahtadan yapılma parçaların da kalıbını alabilirim gayet güzel bir şekilde...
Öncelikle plandan kanat ucunun üst görünümünü, en kesitini ve 13 numaralı sinirin (kanat ucunun başladığı yer) çizimlerini alıp 0.8mm kontraplaktan bu parçaları kestim ve gerekli hizalamaları yapıp birbirlerine yapıştırdım.
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
Bu kontraplak parçalar şekillendirme sırasında sınırları gösteren referans olacaklar.
Sonra kontraplakların arasındaki hacimleri elimdeki en yumuşak ve hafif 6.4mm balsa levhadan kestiğim parçalarla doldurdum.
Sonrasında da bu kütükleri şekillendirmeye giriştim. Hani hep yazıyorum ya, önce testere, sonra rende, en son zımpara kullanılmalı diye, buyrun bu aşamaları burada görelim.
Yukarıda görünen kütüklere önce testere ile giriştim. Testerenin işi bittiğinde elimde şöyle birşey kalmıştı:
Kaba, ama son şekli andıran bir yapı... testere olay mahalini terkeder terketmez rende göreve başladı, sonuç:
Sınırlara oldukça yaklaşılmış, daha yuvarlak hatlara sahip ama hala düzgün olmayan bir yüzey...
Sırayı tabiki zımparalar aldı. Önce blok zımpara (80 takiben 150 numero) sonra 150 numero elde “freehand” en son olarak da 240 numero sünger zımpara...
Sağda solda kanal ufak çentikler macun uygulaması sonrasında düzeltilecekler. Zaten nihai şekillendirme bu parçalar kanada tutturulduktan sonra yerlerinde yapılacak.
Sent from my iPhone using Tapatalk