Türk Hava Kuvvetleri Hawker Hurricane Mk2C Trop İnşaatı
Mehmet Kucuksari' Alıntı:
Yarım kalmak zorunda olan bir proje durumu söz konusu galiba
Aynen öyle malesef. Hurriden daha önce başladığım ve öncelik verdiğim bir modeldi. Top Flite'ın kitinden yapıyordum, ama kit "ölçeklilik" açısından fiyasko olduğu için ağır modifikasyonlar yapmak zorunda kalmıştım. Aslında inşaat teknikleri açısından çok faydalı olabilecek bir konu, konvansiyonel "dahta" inşaattan kompozit parçalar üretmeye varan geniş bir yelpaze vardı. motoru da ekstra bir enteresan o modelin. Buraya gelmeden önce artık son detaylandırma aşamasındaydım, kokpiti yerleştirip kanopiyi bitirmeye çalışıyordum. Geri kalan tüm sistemler hazır ve çalışır vaziyetteydi. Ama buraya uçak sokmak yassah olduğu için, o meret de düpediz uçak gibi göründüğü için risk alıp getiremiyorum. gümrükte durumu anlarlarsa yılların emeği çöp olur. O yüzden şimdilik depoda kuzu kuzu yatıyor...
İnşaatın ilk aşamasının fotoğrafları şu albümde:
Bu LİNKİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
İkinci aşaması da şurda:
Bu LİNKİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
aşama dememe takılmayın, aşama arasını belirleyen şey imageshack'ın gümlemesi oldu
ilk aşamadaki fotoğraflar aslında imageshacka yüklenmiş ve buharlaşmış fotoğrafların (bulunabildiği kadarının) yeniden photobucketa yüklenmiş halidir. İkinci aşama dediklerim ise doğrudan photobuckata yüklediğim fotoğraflar...
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
Bu uçak için yaptığım bir parçayı amerikada birisine satmıştım hatta. Sonradan başka talepler de geldi ama kalıplar burda olmadığı için yapamadım... Bu da posta ile amerikaya gönderilen parça:
Ne özelliği var bunun derseniz; bu kitin en büyük problemi burun kısmı, gerçek uçakla alakası olmayan bir burun yapmış adamlar (Top Flite) ben burun kısmı olabildiğince modifiye edip, gerçeğine daha iyi benzeyecek hale getirip kapıbını almıştım. Bunu yabancı forumda da paylaşınca çok beğenmişlerdi ve aynı modeli yapanlardan birisi bir tane istemişti...
Aah Sümer Abim aahh yaktın yıktın beni, dur bide sezen aksu açayım arkadan...