Trex 500 ilk kırımım

Trex 500 ilk kırımım

Geçmiş olsun İbrahim abi. Anlattığına göre helikopterin kefeni yırtmış, bence bu kadar az hasarla atlatman güzel bir haber. Bende v931`imin swashini ve rotor clipini kırdım. Ama pilotajımda epey ilerledim. Rüzgarlı havada alan turunu öğrendim artık. Abi ben, büyük modellerin anakartının kırımdan sonra çatlayıp çatlamadığını merak ediyorum. Anakart nasıl?

Trex 500 ilk kırımım

GEÇMİŞ OLSUN İBRAHİM

Trex 500 ilk kırımım

Çok geçmiş olsun. Bazen ben de çocuklar varken uçuyorum. Ama arabadan çıkmamalarını ya da çok uzak durmalarını tembihliyorum.

FERDİ İKİZ' Alıntı:
Geçmiş olsun İbrahim abi. Anlattığına göre helikopterin kefeni yırtmış, bence bu kadar az hasarla atlatman güzel bir haber. Bende v931`imin swashini ve rotor clipini kırdım. Ama pilotajımda epey ilerledim. Rüzgarlı havada alan turunu öğrendim artık. Abi ben, büyük modellerin anakartının kırımdan sonra çatlayıp çatlamadığını merak ediyorum. Anakart nasıl?
Büyük modellerde anakart yoktur. Alıcı, gyro esc ayrı parçalardır.

Trex 500 ilk kırımım

Geçmiş olsun....

Trex 500 ilk kırımım

Geçmiş olsun İbrahim kardeş olur böyle şeyler illaki doğasında var çunku bu melet havalandığı zaman zaten yere inme şansı %50/50 ben mikro hariç yaşamadım ama çokta takıntı yapmam diye düşünüyorum, bana modeli yeniden gözden geçirmek ve toplamak nerdeyse uçurmak kadar haz veriyor çok büyük kırım olmamak kaydıyla tabiki [emoji6]

Trex 500 ilk kırımım

Cahit Kaş' Alıntı:
Çok geçmiş olsun. Bazen ben de çocuklar varken uçuyorum. Ama arabadan çıkmamalarını ya da çok uzak durmalarını tembihliyorum.
Büyük modellerde anakart yoktur. Alıcı, gyro esc ayrı parçalardır.
Bunuda öğrenmiş oldum sağol Cahit abi. :saygilar:

Trex 500 ilk kırımım

Sorumu değiştirerek tekrar soruyorum, İbrahim abi esc`de falan çatlak var mı?

Trex 500 ilk kırımım

Çok geçmiş olsun İbrahim. Maalesef kırım her türlü oluyor bu işin cilveside bu.

Emin ol bir süre sonra pilotajdan heli kırma ihtimalin helinin kendi kendine havada bir yerinin çıkıp veya malzemenin yorulup koyverme ihtimalinden daha düşük olucak. :) Ve bu senin daha çok zoruna gidecek. :laugh:

Çünkü pilotaj geliştikçe heliyi daha fazla zorlayacaksın. Örneğin bana titan dayanmıyor şu anda resmen. Önce tork tube gitti şimdi pal tutucuyu tutan metal linkler kırıldı havada.

Trex 500 ilk kırımım

Ali Bülent MESGUTLU' Alıntı:
Büyük geçmiş olsun İbrahim Bey. Tez zamanda tekrar toplarsınız inşallah. :(
Teşekkür ediyorum Ali Abi.
inşallah abicim yedekleri tamamlayınca toplayacaz bakalım :)

Trex 500 ilk kırımım

FERDİ İKİZ' Alıntı:
Teşekkür ediyorum Ferdi.
cevabı zaten Cahit Abi vermiş ama çok şükür elektronikte sıkıntı yok esc de sağlam %p

fatih cebir' Alıntı:
GEÇMİŞ OLSUN İBRAHİM

Teşekkür ediyorum Fatih Hocam

Cahit Kaş' Alıntı:

Teşekkür Ediyorum Cahit Abi.
Ben de elimden geldiği kadar uzak tutuyorum çocukları ama ister istemez dikkat dağıtıyorlar.

kadir kocaman' Alıntı:
Geçmiş olsun....
Teşekkürler Kadir Hocam

Mustafa Atabek' Alıntı:
Geçmiş olsun İbrahim kardeş olur böyle şeyler illaki doğasında var çunku bu melet havalandığı zaman zaten yere inme şansı %50/50 ben mikro hariç yaşamadım ama çokta takıntı yapmam diye düşünüyorum, bana modeli yeniden gözden geçirmek ve toplamak nerdeyse uçurmak kadar haz veriyor çok büyük kırım olmamak kaydıyla tabiki [emoji6]
Teşekkür Ediyorum Mustafa.
toplamakta zevkli gerçekten bi de masraf olmasa sabah akşam alet takımlarıyla gezerim yani :laugh:

Trex 500 ilk kırımım

Arda Erkan' Alıntı:
...Çünkü pilotaj geliştikçe heliyi daha fazla zorlayacaksın. Örneğin bana titan dayanmıyor şu anda resmen. Önce tork tube gitti şimdi pal tutucuyu tutan metal linkler kırıldı havada.
İnşallah kırım büyük olmamıştır Arda ???

Trex 500 ilk kırımım

Arda Erkan' Alıntı:
Çok geçmiş olsun İbrahim. Maalesef kırım her türlü oluyor bu işin cilveside bu.

Emin ol bir süre sonra pilotajdan heli kırma ihtimalin helinin kendi kendine havada bir yerinin çıkıp veya malzemenin yorulup koyverme ihtimalinden daha düşük olucak. :) Ve bu senin daha çok zoruna gidecek. :laugh:

Çünkü pilotaj geliştikçe heliyi daha fazla zorlayacaksın. Örneğin bana titan dayanmıyor şu anda resmen. Önce tork tube gitti şimdi pal tutucuyu tutan metal linkler kırıldı havada.

Teşekkür ediyorum Arda.
bu arada sana da geçmiş olsun. inan söylediklerin hep aklımda kendiliğinden gerçekleşen kırımlar daha çok zoruna gider insanın.
ne yapalım öyle de böyle de olan oluyor bundan sonrasına bakmak lazım artık :thumbup:

Trex 500 ilk kırımım

İbrahim geçmiş olsun...
uçuş zamanlarında olsun olmasın çocukları uzak tutmakta fayda var, ben olabildiğinde korkutmaya çalışıyorum, allah korusun yaklaşır falan, düşünmesi kötü allahım herkesi ufak olsun büyük olsun kazadan beladan korusun, amacımız sadece stres atmak eğlenmek olsun...

Trex 500 ilk kırımım

Sana da geçmiş olsun Arda. İbrahim ben de senden özendim, bugün invertten çaktım modeli yere, X3'ü :)