Trex 250 ayar konusunda yardım

Arkadaşlar yardım

Gozun aydin Kadir, yarin Sasali ya bekleriz :)

Bende heli yok ama quad ve ucakla ucacagim hava yagissiz ve ruzgarsiz olursa. Sabah havanin durumuna gore Kadir le de haberlesiriz.

Arkadaşlar yardım

Tşk ederim Vallahi gelmek isterim fakat şu ara araç sıkıntısı var kısmet artık

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Arkadaşlar yardım

Kadir Türkyılmaz' Alıntı:
Bugün kadir kocaman arkadaşım sağolsun benim trex 250 için öğleden sonraki zamanının tümüne bana ayırdı ve sonunda mutlu sona ulaşıp maiden yaptık teşekkür ederim model harika oldu

Vaaay , Hayırlı olsun Kadir , hadi gözün aydın , insan maiden yapar da bir video atmaz mı ...Merak ettim şimdi , nasıl kuyruk güzel tuttu mu :rolleyes:

Arkadaşlar yardım

Vallahi halan bey kuyrukta sıkıntı yok sadece paller sanırım biraz daha ayarlaması gerekiyor yani bunu kadir üstad daha iyi bilir

Arkadaşlar yardım

Neyse , tüm ayarlar bitince güzel bir video bekleriz o zaman :saygilar: .Şaka maka , hakikaten zor sınıf 250 , siz uçarsanız bana cesaret gelecek...... :D

Arkadaşlar yardım

Gozun aydin Kadir, demek 250 sonunda uctu :thumbup: Iste modelcilik iste yardimlasma :halay:

Bu arada sahsen ben de modelin ucusunu cok merak ediyorum ;)

Bu soru için yeni konu açmak istemedim de :D

Copterx 250, trex 250 gibi ağbilerine yakın pal sesi olan taşınabilir heliler varken neden blade 130x gibi heliler tercih ediyorsunuz? Heli sevdasını bana da bulaştırdınız bi helikopter almayı planlıyorum elimdeki turnigy 9x kumandaya dsm2 modul alarak 130x i 180 dolara alabiliyorum ancak copterx 130 dolara geliyor yedekleri ve upgrade parçaları daha ucuz ve kırım olduğunda trex250 parçalarıyla değiştirebilirim. Hem boyut hem sesinden dolayı copterx daha yakın görünüyor. Ayar yapmayı uçmaktan çok sevdiğim için copterxi toplarken sıkılmayacağımdan eminim.

Harun Küçükler' Alıntı:
Bu soru için yeni konu açmak istemedim de :D

Copterx 250, trex 250 gibi ağbilerine yakın pal sesi olan taşınabilir heliler varken neden blade 130x gibi heliler tercih ediyorsunuz? Heli sevdasını bana da bulaştırdınız bi helikopter almayı planlıyorum elimdeki turnigy 9x kumandaya dsm2 modul alarak 130x i 180 dolara alabiliyorum ancak copterx 130 dolara geliyor yedekleri ve upgrade parçaları daha ucuz ve kırım olduğunda trex250 parçalarıyla değiştirebilirim. Hem boyut hem sesinden dolayı copterx daha yakın görünüyor. Ayar yapmayı uçmaktan çok sevdiğim için copterxi toplarken sıkılmayacağımdan eminim.
Bu soruyu ne sen sooor ne biz cevaplayalım Harun.Daha Align bile cevaplayamadı... :lol:
Bu arada , sakın Hk,Copterx falan , 250 sınıfına bulaşma.Alacaksan da orjinal almaya çalış.250 çok zor sınıf , kırımı da çok kolay , hem şaka maka 450 sınıfı kadar masraf çıkarıyor.O yüzden millet blade , 977 gibi mikrolara kaçıyor.Bu helilerin kırım hasarı ile 250 sınıfın kırım hasarı karşılaştırılamaz.500 sınıfı Trex neyse , 250 sınıfı da o , her şeyi birebir ölçeksel olarak ufaltılmış o kadar.Daha geçen hafta nesli tükenmiş servosuna 26 dolar verdim , onu da bulduğuma şükür ederek :lollol:, bende var 250 , daha sahalara çıkmadı , ama şimdiden korkusu beni sardı , çime bile düşürsem , Align öpecek beni , çünkü sadece öpmek için tasarlanmış bir heli....Belki kullanan ustaların gücüne gider bu yazdıklarım , çünkü hakkını vererek uçuranların videolarını görünce hayran kalıyorum adamlara.Ancak yazdıklarımdaki gerçeklik payını da kimse inkar edemez. :saygilar:

Hakan Ülgenalp' Alıntı:
Bu soruyu ne sen sooor ne biz cevaplayalım Harun.Daha Align bile cevaplayamadı... :lol:
Bu arada , sakın Hk,Copterx falan , 250 sınıfına bulaşma.Alacaksan da orjinal almaya çalış.250 çok zor sınıf , kırımı da çok kolay , hem şaka maka 450 sınıfı kadar masraf çıkarıyor.O yüzden millet blade , 977 gibi mikrolara kaçıyor.Bu helilerin kırım hasarı ile 250 sınıfın kırım hasarı karşılaştırılamaz.500 sınıfı Trex neyse , 250 sınıfı da o , her şeyi birebir ölçeksel olarak ufaltılmış o kadar.Daha geçen hafta nesli tükenmiş servosuna 26 dolar verdim , onu da bulduğuma şükür ederek :lollol:, bende var 250 , daha sahalara çıkmadı , ama şimdiden korkusu beni sardı , çime bile düşürsem , Align öpecek beni , çünkü sadece öpmek için tasarlanmış bir heli....Belki kullanan ustaların gücüne gider bu yazdıklarım , çünkü hakkını vererek uçuranların videolarını görünce hayran kalıyorum adamlara.Ancak yazdıklarımdaki gerçeklik payını da kimse inkar edemez. :saygilar:

Hakan abi korkutuyorsun beni maddiyatı geçtim 450 lik helinin cüssesinden ve verebileceği hasardan biraz tırsıyorum heliye başlasam bile 250 den yukarı çıkmam :lol: Napalım blade 130x alacağız(sene sonu ancak). Ozaman şimdilik quada yoğunlaşalım.

Teşekkürler :)

Harun Küçükler' Alıntı:
Hakan abi korkutuyorsun beni maddiyatı geçtim 450 lik helinin cüssesinden ve verebileceği hasardan biraz tırsıyorum heliye başlasam bile 250 den yukarı çıkmam :lol: Napalım blade 130x alacağız(sene sonu ancak). Ozaman şimdilik quada yoğunlaşalım.

Teşekkürler :)
Sen almadan önce nasıl olsa sorarsın ve o zaman için en iyi modeli sana söyleriz Harun. Fakat şu an için indirimde bile olsa öğrenci için Blade 130X yoracak bir model, söylemiş olalım ;)

Öğrenci olsam alacağım model v977 olurdu sanırım. Yanii benim o zamanlarki bütçem buna izin verirdi diye düşünüyorum. Çok rahat geçmedi anlayacağınız :)

Ama yok bu işe 1000 lira yatırırım herşey dahil deseydim de kumanda şunu alırdım;

http://www.fast-lad.co.uk/store/spektrum_dx6i_transmitter_combo_with_ar610_mode_free_second-p-30243.html

Turnigy ye 150-200 lira vereceğime bunun sıfırına 380 lira veririm. İkinci el de mantıklı ama artık pek ilanını görmüyorum.

Blade yedekleri pahalı, 450 parasına...

Geçen aylarda 500 liraya JR forza450 vardı... Öyle bi kampanya beklerdim. Ünite de koysan (kbar) olsun 600 lira... Birkaç da lipo aldın mı tamamdır bu iş...

450 nin cüssesinden ve vereceği hasardan korkuyorsan bunu giderene kadar simülatör çalış derim... Bir iki kez de başarılı hoverdan sonra heyecan yavaştan gidecek. Sonrası geliyor zaten...

250 ile yazık etme kendine :)

Rasim Öztürk' Alıntı:
Öğrenci olsam alacağım model v977 olurdu sanırım. Yanii benim o zamanlarki bütçem buna izin verirdi diye düşünüyorum. Çok rahat geçmedi anlayacağınız :)

Ama yok bu işe 1000 lira yatırırım herşey dahil deseydim de kumanda şunu alırdım;

http://www.fast-lad.co.uk/store/spektrum_dx6i_transmitter_combo_with_ar610_mode_free_second-p-30243.html

Turnigy ye 150-200 lira vereceğime bunun sıfırına 380 lira veririm. İkinci el de mantıklı ama artık pek ilanını görmüyorum.

Blade yedekleri pahalı, 450 parasına...

Geçen aylarda 500 liraya JR forza450 vardı... Öyle bi kampanya beklerdim. Ünite de koysan (kbar) olsun 600 lira... Birkaç da lipo aldın mı tamamdır bu iş...

450 nin cüssesinden ve vereceği hasardan korkuyorsan bunu giderene kadar simülatör çalış derim... Bir iki kez de başarılı hoverdan sonra heyecan yavaştan gidecek. Sonrası geliyor zaten...

250 ile yazık etme kendine :)

Rasim abi elimde zaten turnigy 9x var 2 yıldır kullanıyorum biraz yıprandı ama kumanda fiyatları şuan benim için çok yüksek. Heli fiyatına denk kumanda alma şansım olsa zaten kumandaya yönelirim ancak fpv ye de merakım olduğu için 6 kanal bana yeterli gelmez. Buyüzden aklımın bir köşesinde taranis var. Bilmiyorum önce bi 450 lik heli görmem lazım korkup korkmadığıma öyle karar veririm :) Simulatör çalışmalarını son 2 haftadır aksatsam da devam ediyorum. Teşekkürler

Mehmet Kucuksari' Alıntı:
Sen almadan önce nasıl olsa sorarsın ve o zaman için en iyi modeli sana söyleriz Harun. Fakat şu an için indirimde bile olsa öğrenci için Blade 130X yoracak bir model, söylemiş olalım ;)

Aslında asıl konu açmama nedenlerimden biri de şuan olmayacak olmam, sadece içimdeki merakı gidermek için yazdım:)

Klon yani uygun fiyatlı helikopterler gavur forumlarında genelde zor ayar tutuyor deniyor ama öneriliyor ama türkiyede herkez klon helikopterlerden şikayetçi hala bunun da nedenini anlayamadım:)

:saygilar:

Klona benim karşılığım aşırı kalitesizliğinden değil... Herşeyi ayrı ayrı toplayınca çok para tutuyor klon bile... Super combo klon da fazla bulunmuyor.

220 dolara JR Forza gördüğüm en iyi kampanyalardandı. Modelin her tarafından kalite akıyor. Toplaması hiç üzmedi... Protosla uğraştım durdum :) ve 500 liraya geldi... Taa ne zaman klon konusu açtım, onu bunu ekledim listeye hepsi 560 liraya geldi o zaman, şimdinin kuru ile 600 lirayı buldu belki geçti... Kalite olarak forzanın yarısı ancadır.

450 sınıfında çok uygun modeller bulunabiliyorken klon alınmasına karşıyım.

Merhaba;

Blade mCPX v1 BNF önerir misiniz? Aslında şuan helikopter alma düşüncem yoktu ancak Kutay beyin fiyatı uygun gibi. Siz daha iyi bilirsiniz. Turnigy 9x e dsm2 modül alıp kullanmayı düşünüyorum. 2-3 ay sonra 130x veya mcpx bl alacak kadar bütçe ayırabilirim.

Standard donanimli TURNIGY 9x de kanal siralamasi farkli oldugu icin Blade helilerde direkt kullanamazsin. Bunun icin TURNIGY 9x yazilimi upgre edip, acik kaynak kodlu hale getirmek gerekiyor haberin olsun.

Bunun harici mCpx V2 Turker kardesim kullanmisti. V922'den 1 tik daha iyi. En guzel tarafi cogu parcasi v922 ile benzer. Oylece yedek parca fiyatlari daha uyguna geliyor.