Trex 250 ayar konusunda yardım

Arkadaşlar yardım

Kadir selam. Bu pazar Kadir ile bulusmayi planliyoruz isallah. Cesmeden Engin de gelebilir. Belki bu yazimi okuyup gelende olabilir :)

Bence pazara kadar toplayabildigin kadar bilgiyi topla, sorularini bir kagida yaz, pazar gunu gelebilirsen cevaplayabildigimizi uygulamali olarak gosterebiliriz. Alanda daha cabuk ogreniliyor.

Align gyro hic kullanmadim Kadir daha iyi bilir huyunu suyunu. Ama ayarlariz sorun olmaz bir aksilik cikmazsa. Sen atma onu camdan yazik olmasin :)

Arkadaşlar yardım

kadir kocaman' Alıntı:
Estağfurullah elimizden gelirse ne yapıyoruz ki :)... Manuel i senin için buldum

dediklerimi yapınca haver verirsin,, iyi geceler
Tşk ederim bunu bi inceleyip dediklerini yapıp sana dönüş yapıcam

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Arkadaşlar yardım

Hakan Ülgenalp' Alıntı:
Kadir sen ne yaptın... :laugh: ...Kullanılması en zor , ayarı en hassas , kırımı en kolay olan modeli seçmişsin.Pilotaj seviyeni bilemiyorum ama bu heli adamı hakkaten tımarhanelik eder...(ayarları bilemeyen , pilotajı zayıf , tıpkı ben gibi kullanıcıları kastediyorum).Zaten seni de epey yormuş geçenlerde panoda satış ilanını görür gibi olmuştum.
Sabırlı ol , önce şunu kabul edelim , uçmasa da vitrinde diğer helilerin yanında görünüm olarak çok güzel görünür.Neden bu kadar rahat konuşuyorum , ben de bu modele bulaştım da ondan :lol:..ancak ben her şeyi göze aldım ,uçuramazsam sehpanın üzerinde vazo niyetine kullanırım :D, üstelik benimki DFC...Nette araştırdım , ilk düşüşte servolar pert ve ne yazık ki 415m'ler artık tarih olmuş durumda.Yani bir servo giderse 3 tane servo almam lazım. :halay:.Kırımda giden ilk parçaları bilemiyorum ama kuyruk , tork tube dişliler , main gear , main ve feathering şaftlar komple elden geçer gibime geliyor.Gerçi seninki flybarlı , senin modelin bir de karıştırma kolları , flybar rodu felan da hasarlanır .Kuyruk da kayış aktarmalı değil mi?Kadir Kocaman arkadaşımız yardımcı olmuş ve olacaktır da , ama yine de birşeyleri aşamazsanız sen burada bir konu aç , öyle ya da böyle zamanında bu modeli elinden geçirmiş hatırı sayılır ustalar , elbet güzel fikirler ve tecrübeler aktaracaktır.(Moral bozmadım değil mi , çünkü ben de korku ile karışık acaba yapabilir miyim falan diyorum , yalnız değilsin Kadir... :D )

Yaşasın , 250 team kuruyoruz ,bir tek ben varım sanıyordum :halay: :halay: :yuppi: :lollol:
Hakan abi inan benimde heli deki tecrübem sadece 911 uçuruyorum o kadar ben aslında trex 150 istiyordum bu denk geldi biraz yedek malzemede çektim ama senin dediğin gibi işim biraz zor olabilir bu yüzden ilana koymuştum artık bakalım ama modeli biraz uçurmak istiyorum açıkçası

Arkadaşlar yardım

tamerkaymakci' Alıntı:
Kadir selam. Bu pazar Kadir ile bulusmayi planliyoruz isallah. Cesmeden Engin de gelebilir. Belki bu yazimi okuyup gelende olabilir :)

Bence pazara kadar toplayabildigin kadar bilgiyi topla, sorularini bir kagida yaz, pazar gunu gelebilirsen cevaplayabildigimizi uygulamali olarak gosterebiliriz. Alanda daha cabuk ogreniliyor.

Align gyro hic kullanmadim Kadir daha iyi bilir huyunu suyunu. Ama ayarlariz sorun olmaz bir aksilik cikmazsa. Sen atma onu camdan yazik olmasin :)
Kendime bir fırsat yaratıp piste gelicem muhakkak dediğiniz gibi görerek anlatılatak yapmak benim içinde daha iyi olur

Arkadaşlar yardım

Bugün sipariş verdiğim birkaç parçalar geldi umarım işe yarar
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Arkadaşlar yardım

Yedeklerin gelmiş , hayırlı olsun Kadir.DFC kafa sipariş ettiğine göre , elinde ünite de var sanırım.Hangi üniteyi takmayı düşünüyorsun ? Taktığın ünite iyi performans verirse , senin yoldan gitmeyi planlıyorum da... :D

Arkadaşlar yardım

Abi ünite malesef yok aslında bu şöyle oldu ben bu kafayı çektim helide bilgim olmadığı için ünite alınacağını da bilmiyorum bu kafa elimde patladı[emoji51]

Arkadaşlar yardım

Patlamaz ya niye patlasın.Önce flybarlı bir ayar yapmayı , en azından kuyruk tutturabilecek kadar ayardı , hoverdi öğrenirsin.Sonra lüzum hissedersen , alırsın bir ünite , flybarless yaparsın.Benim yedekler de yolda ama daha halledilecek çok işi var.Ben o zamana kadar 922 takılmaya devam :D

Arkadaşlar yardım

3 sipariş verdim biri 4. Gün elimde oldu diğerleri 9 gün şaşırdım 166 dolar vardı direk takılmadan geçti

Arkadaşlar yardım

Bence 35 dolara kbar sipariş ver gitsin :) ayar falan sıkıntı olmaz, bir saat video hazırladık :laugh:

Tabii helinin üzerinde yeterli alan olsun, montaj için...

Arkadaşlar yardım

Rasim hocam şu heli işini bilen biri yanında yoksa hiç bilmiyorsan işin çok zor sanırım

Arkadaşlar yardım

Kadir Türkyılmaz' Alıntı:
Rasim hocam şu heli işini bilen biri yanında yoksa hiç bilmiyorsan işin çok zor sanırım

Kadir, bende tek başımayım ve yanımda yardımcı olacak tek bir kişi dahi yok ama ilk kez kendim bir 450 yi sıfırdan topladım, Rasim kardeşimin Kbar ayar videosunu izleyerek üniteyi ayarladım ve modeli havalandırdım , inan hissettiklerimi anlatmaya kelimeler yetmez. :)

Arkadaşlar yardım

Kadir Türkyılmaz' Alıntı:

Yanii yeni yeni ilgilenmeye başladığında kolay olduğunu söyleyemem. Kendine göre bir sistemi oluşmuş, bir sürü öğrenilmesi gereken şey var. Allahtan rckolik var :) Açıkçası böyle derli toplu değildi ben çabalarken. Tecrübeli abilerimizden hiç bahsetmiyorum, onların zamanında dökümantasyon kısmında da ciddi boşluk vardı ve çoğu şeyi kendi çabalarıyla, tecrübe ederek öğrendiler. Bu açıdan bakınca artık daha kolay, ama bolca okumak ardından uygulamak gerekiyor.
Diğer taraftan yanında bilen biri varsa çok çok kolay, o konuda haklısın ;)

Arkadaşlar yardım

Vallahi bravo aynı heyecanı bende yaşamak istiyorum bakalım becerebilecekmiyim

Arkadaşlar yardım

Bugün kadir kocaman arkadaşım sağolsun benim trex 250 için öğleden sonraki zamanının tümüne bana ayırdı ve sonunda mutlu sona ulaşıp maiden yaptık teşekkür ederim model harika oldu