Seagull Piper Cub 75
Tamda her şey ne güzel gidiyor derken moralim alt üst oldu. Dün gece menteşeleri yapıştırdıktan sonra epoksi işinide halledeyim demiştim. Yatay ve dikey stab.ları yapıştırdım. artan epoksiyi temizledim. En sonda rudder ile gövdenin en altta birleşimini yapan bir adet menteşe vardı. Onuda bir güzel yapıştırdım. Sabah kalktım kahvatıydı, dersti derken uçağın yanına gitmek daha yeni kısmet oldu. Pushrod montajlarını yapıyım dedim. Bir baktım rudder hareket etmiyor. İncelediğim zaman alt taraftaki menteşenin arasına epoksi sızmış. Gövde ile rudderı birbirine yapıştırmış resmen. Orayı hafif hafif temizlemeye çalıştım. Bir miktar hareket etti ama zorluyor. Dedim ben biraz bıçakla burayı düzeltirim, ince ince düzeltmeye çalışırken bıçak kaçınca menteşeyide kesmiş olduk. Üst taraftaki menteşeler çok iyi olmasına rağmen yekenin olduğu yer menteşesiz kalınca hareket kabiliyeti tamamiyle bozuldu. Tüm menteşeleri söktüm, eski menteşelerin olduğu yeri dremel ile genişleterek epoksi ile yapıştırdığımız menteşelere uygun konume getirdim. Menteşelerin ortasına krem sürdüm epoksiyi bastım ve yapıştırsın diye bir köşeye koydum. Bu sistem olmazsa mesela menteşelerin arasına epoksi kaçıpta menteşeyide dondurursa menteşeyi dremel ile kesip hemen altına CA menteşeler için yuva aşmayı düşünüyorum. En alttaki gövde ile rudderı bağlayan menteşe yerinede tam menteşenin üzerinden ince bir yuva daha açıp yapıştırmayı deneyeceğim. Ama keşke hiç o epoksi ile yapıştırılacak menteşeler için yuva açmadan yeni yuva açıp CA menteşeyle devam etseydim. Ama arka rudderda sadece iki adet menteşe olunca tamda kritik yerlere koymuşlar menteşeleri yer değiştince o şekilde sağlam olmayacağını düşünüp bu yöntemi denedim. Ama hala içime sinmiyor bu durumda. Rudderın bir miktar kaplamasını söküp menteşelere yuva açtığımız çıtayı değiştirip yerine aynı özelliklerde bir çıta yapıp alıştırarak yerleştirmeyi sonrada boş kalan yerleri tekrar kaplamayıda düşünüyorum, ama o durumda da uçağın üzerindeki menteşe yerleri yine yer değiştirmiş olacak. Ben en iyisi bir CA menteşe sipariş edeyim. Epoksi ile yapıştırdığım menteşeleri tam kurumadan sökeyim. Oralara beyaz tutkal ile dolgu yapayım. Bir miktar sarı kaplama ile arka kısımların üzerinden geçeyim, veya hazır kanat bantlarından farklı bir renk ile oraya süsleyeyim. Mesela ince bir siyah şerit gibi. Sonra yeni menteşe yerlerini açıyım. Her şeyi tatlıya bağlamış olalım.