Seagull Low Wing Trainer

Seagull Low Wing Trainer

O ayrı tabii ama sorunun küçük iğneden kaynaklandığından emin ol. Örneğin aynı koşullarda kızdırıcı bağlıyken çalışıyor ama kızdırıcıyı ayırınca stop ediyorsa zengin olabilir. Bujinin eskimiş olması da diğer bir olasılık. Yani sistematik olarak ilerleyip sorunu netleştirmek gerek.
Şunu düşün. Bujin eskimiş ve tam görev yapmıyor. Motor zenginmiş gibi davranıp seni aldatır. İğneyi kıstıkça kısarsın. Artık ikinci bir sorunun olmuştur (fakirlik). O nedenle sakin ve dikkatli ilerlemek şart.

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Seagull Low Wing Trainer

sumeryamaner' Alıntı:
O ayrı tabii ama sorunun küçük iğneden kaynaklandığından emin ol. Örneğin aynı koşullarda kızdırıcı bağlıyken çalışıyor ama kızdırıcıyı ayırınca stop ediyorsa zengin olabilir. Bujinin eskimiş olması da diğer bir olasılık. Yani sistematik olarak ilerleyip sorunu netleştirmek gerek.
Şunu düşün. Bujin eskimiş ve tam görev yapmıyor. Motor zenginmiş gibi davranıp seni aldatır. İğneyi kıstıkça kısarsın. Artık ikinci bir sorunun olmuştur (fakirlik). O nedenle sakin ve dikkatli ilerlemek şart.

Abi ısıtma işlemı sırasınca buji ısıtıcısını çıkarmadım bu sefer. Ama bunu söylediğin çok iyi oldu abi. Ama fotoğrafta zengin gözükuyorsa şimdilik dokunmamaya çalışayım abi. Tekrar bir göz geçireyim abi bu konulardaki yazılara. Bir şeyi hata yapacak gibime geliyor hemen önlem almak lazım abi. [emoji4]

Sent from my iPhone using Tapatalk

Seagull Low Wing Trainer

Bugün bir abimiz sağolsun inişi videoya alabilmiş. Az önce paylaşınca bende sizlerle paylaşmak istedim.

Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Seagull Low Wing Trainer

De get be adam. Acemiyim diye beni kekliyon!

Seagull Low Wing Trainer

sumeryamaner' Alıntı:

Sayende abi, şayet öyle gözüküyorsa ne mutlu bana. :) :RCKolik:

Seagull Low Wing Trainer

Doğuş' Alıntı:
Bugün bir abimiz sağolsun inişi videoya alabilmiş. Az önce paylaşınca bende sizlerle paylaşmak istedim.
İşten pek anlamayan birisi olarak ben bile çok beğendim inişi, ellerine sağlık Doğuş :bravo: :thumbup:

Seagull Low Wing Trainer

Mehmet Kucuksari' Alıntı:
İşten pek anlamayan birisi olarak ben bile çok beğendim inişi, ellerine sağlık Doğuş :bravo: :thumbup:

Teşekkür ederim abi, elimden geldiğince gerek simülatör gerekse Sümer Abi'nin anlattıklarından işin mantığını çıkarmaya çalışarak elimden geldiğince uçmaya çalışıyorum. :)

Seagull Low Wing Trainer

sumeryamaner' Alıntı:

Sümer abi bak bu çocuğun gidişatı hiç iyi değil, bir kulaklarını çekmen lazım. ;D Bu hızla ilerlerse önümüzdeki sene helici olur. :lollol: :lol: :lol:

Seagull Low Wing Trainer

Türker Akgün' Alıntı:
Sümer abi bak bu çocuğun gidişatı hiç iyi değil, bir kulaklarını çekmen lazım. ;D Bu hızla ilerlerse önümüzdeki sene helici olur. :lollol: :lol: :lol:

Abi kusura bakma yeni uçak gelince bu konu unutulmuş, gözden kaçmış. Yaz çok sıcak geçecek diyorlar abi her eve lazım elbet bir tane vantilatörden [emoji4]

Kimin talebesiyiz abi ne işimiz olur helikopterle. [emoji3]

Şaka bir yana abi şu an için hiç isteğim yok. Belki bir 911 filan alır evde odadan odaya gezerim ama bir uçak kadar heyecan oluşturmuyor abi bende.

Konuyuda mesaj kalabalığına maruz bırakmamak için konu güncellemesinide bu mesajda yapayım. Küçük iğne için bir tane tornavida aldım. Pazartesi devir ölçerimde gelecek. Birde kum piste uçak sabitlemek için kazık bulabilirsem çok ince ayar yapabileceğimi zannediyorum.

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Bu arada fotoğraftaki spinnerda yeni. Modelin yavaş yavaş süslemesiyle uğraşabilirim. Birde kaplama kağıdı alıp modelin yırtılan yerlerine bant niyetine kullanmayı düşünüyorum. Kaplama hakkında en ufak bilgim olmadığı için bu sayede yavaş yavaş onuds öğrenme niyetindeyim. Dikey stap içinde Türk Bayrağı arayışı içindeyim. Reklamcılara müsait bir zamanda gidebilirsem güzel olur. Havacılık bayramına kadar uçağın kaplamasını millileştirmeye çalışacağım. [emoji4]

Seagull Low Wing Trainer

"Çok" ince ayara ihtiyacın yok ki! İnce ayar yeter. "Çok" yaparsan her uçuş günü hatta gün içinde birkaç kez yapman gerekir. Yine de sabitleme kazığı kötü bir fikir değil.
Bayrak çıkartmalarını kırtasiyecilerde ya da otomobil aksesuarı satan yerlerde bulabilirsin.
Vantilatörden uzak dur. :p :D

Seagull Low Wing Trainer

Sümer Yamaner' Alıntı:
"Çok" ince ayara ihtiyacın yok ki! İnce ayar yeter. "Çok" yaparsan her uçuş günü hatta gün içinde birkaç kez yapman gerekir. Yine de sabitleme kazığı kötü bir fikir değil.
Bayrak çıkartmalarını kırtasiyecilerde ya da otomobil aksesuarı satan yerlerde bulabilirsin.
Vantilatörden uzak dur. :p :D

Abi kafamdaki fikir aslında şu şekildeydi. Tam gazda en yüksek devri bulup beş derece zenginleştirmek. Daha sonra rölantinin biraz üstünden en yüksek devri bulana kadar vidayı kısıp iki derece zengine almak. Birde nitro oranını düşürmeye başladım abi. Yeni yakıtları %5 nitro ile söyledim 2 galon. İğne ayarı konusunda biraz daha hassas davranmam gerekeceğini düşündüm abi.

Seagull Low Wing Trainer

Küçük iğneyi mevsim başlarında ayarla. Pervane / buji / yakıt değiştirmedikçe fazla ellemene gerek yok. Byük iğne zaten her gün ayarlanacak. Motor çalışırken küçük iğne ayarlanmaz.

Seagull Low Wing Trainer

Sümer Yamaner' Alıntı:
Küçük iğneyi mevsim başlarında ayarla. Pervane / buji / yakıt değiştirmedikçe fazla ellemene gerek yok. Byük iğne zaten her gün ayarlanacak. Motor çalışırken küçük iğne ayarlanmaz.

Abi daha kucuk iğnede tam ayar olmayınca bir iki defa uçuyorum rölantiden tam gaza çıkarken hala öksürüyor. Bakalım bu uçuşta ne olacak abi. 1,2 mm 0,8 mm arası abi küçük iğnede belki bu sefer olmuştur. [emoji4]

Seagull Low Wing Trainer

Bugün çok güzel bir gündü, Konya asfalt pist için elinden geleni yapıyor. :agreed: :RCKolik:

İlk uçuşlarımda bir miktar zengindi küçük iğne. Sonraki uçuşlarda iki derece kısınca saat gibi oldu. :) Artık küçük iğneyi kurcalama görevimde sona ermiş gibi. Free Pist olunca pek kural mural yoktu ama elimizden geldiğince sağlıklı ve kazasız bir uçuş günü yaptım. Kırım oldu mu elbette oldu bu işin doğasında var. Ama kaza olmadı çok şükür. Bu şekilde insanlar bilinçlenmeye devam ederse ileride daha güzel uçuşlar sergilenebilir. Biraz fotoğraf ve bir miktar video ile sizleri baş başa bırakayım.

"Konya Yıldızları"

(En sağdayım)

(Sol tarafta düzensiz duran araç bana ait, her yerde bir muhalefet. :) )

Videolar

Kalkış

İniş

Tehlikeli Kalkış Ve Pist Üzeri Geçişler ( Glow Motorlu Wing Tiger Eşliğinde :laugh: )

Videolardanda görüldüğü gibi uçak güvenli bir şekilde yere inince elimi kumandadan hemen çektiğim için uçak pistin sonunu göremiyor. Diğer uçuşlarımda bunuda dikkate alacağım. :thumbup: