Vaktiyle aydınlık taraftayken
keşke böylesi bir kaynağa erişebilir olsaydım. Ellerinize sağlık Rıfat Hocam.
Gerçi o dönem pek fazla 3D uçuş imkanı sunmuyordu. Bugün kolayca bulunabilen servo, pervane gibi ekipmanlara erişilemiyordu. Dahada önemlisi motor teknolojileri yeterli değildi. Benzinli motorlar henüz sahalara inmemişti. Yinede fun-fly tipinde uçaklarım olmuştu ve en çok onlarla uçmaktan keyif almıştım doğrusu.
Bahsettiğim dönemde kısıtlı bir kesimin uğraştığı F3A uçakları en üst noktadaydı. 120 veya 140cu'luk glow motorlarla uçarlardı. Şanslıysanız onlardan birini uçarken izleyebilirdiniz.
Bu seviyede modellere sahip olabilmek ise çok ciddi bütçeler gerektirirdi.
Evet uçak bulmak zordu, motor, servo, pervane, silikon hortumu bile yoktu ama asıl bulunamayan şey ise bilgiydi. Bilgi çok değerliydi ve bırakın böyle altın tepsiyle sunulmayı bazı bilgiler nadiren paylaşılırdı.
Sizin şuan paylaşmakta olduğunuz uçak trim konusu ise en gizli bilgi statüsündeydi.
Özetle bilgiye çevrenizdeki modelcilerin paylaşmak istedikleri kadarıyla sahip olabiliyordunuz ya da bilebildikleri kadarıyla.
Esasen anlaşılıyor ki o dönemdeki en büyük kısıt internetti. İnternetle beraber saydıklarımın hepsi ulaşılabilir oldular ve dünya değişti.
Öyle değişti ki " RCKolik " çevresinde hiç modelci arkadaşı olmayan bir meraklının bile tek başına bu işi başarabilmesini mümkün hale getirebilme felsefesiyle kuruldu.
Konuyu gizliden gizliye takip ediyorum. Sizin gibi bir modelciyi aramızada görmek çok güzel.
Paylaşımlarınızın devamını dilerim.