RC Model Uçak Kaplaması Nasıl Yapılır ? Nelere Dikkat Etmek Lazım ?

Yüzey hazırlığı iyi değildir. Ahşap yakıt emmiştir. Kaplama kalitesiz ve/veya beklemiştir. Aklıma gelenler bunlar.
Aliexpress'de ki kaplama filmlerini deneyimleme şansınız oldu mu abi? Tavsiye edebileceğiniz kaplama filmi var mı? Diğerleri hakkında fikrim yok ancak elimdekileri beğenmedim.

Yağlı mıydı ahşap?
Hayır abi yağlı değildi.Ancak kaplayacağım yüzeyi alkolle temizlemedim gözle görülür toz farkedemediğim için.Kullandığım filmlerin koruyucu naylonu yoktu bazılarında belki ondan kaynaklı da olabilir.Kaplamayı yaparken yapışması iyi gibi ama yanılıyor da olabilirim.Sürekli kaplama yapmak zorunda kalmak bıktırıyor inşallah çözüm bulabilirim.

Hayır abi yağlı değildi.Ancak kaplayacağım yüzeyi alkolle temizlemedim gözle görülür toz farkedemediğim için.Kullandığım filmlerin koruyucu naylonu yoktu bazılarında belki ondan kaynaklı da olabilir.Kaplamayı yaparken yapışması iyi gibi ama yanılıyor da olabilirim.Sürekli kaplama yapmak zorunda kalmak bıktırıyor inşallah çözüm bulabilirim.
Koruyucu filmi olmayan kaplamaları sevemedim bir türlü.

Selam herkese,
reklamcı folyosuyla bir sürü teyyare kapladım, orijinal kaplama malzemesi de kullandım.
Folyolar temini kolay, uygulaması pratik, orijinal kaplama malzemesine göre (genelde) daha ucuz, yapışkanlı olduğundan uygulamada (özellikle sahada meydana gelen ufak çaplı yırtılmaların onarımında) pratik , uygulandığı yüzeydeki kusurları örtmede (kalınlığından dolayı) bir tık daha iyi. Lakin ağır ve evet kesinlikle orijinal kaplamanın verdiği görsel keyfi vermiyor. Güneşte yavşama temayülü, özellikle kanat gibi içi boş alanlarda, orijinal malzemeye göre daha fazla gibi bir gözlemim var, bilmem katılır mısınız?
Ayrıca yapıştırma ve gerdirme esnasında oluşan kırışıklıkların/hava kabarcıklarının giderilebilme toleransı da bence orijinal malzemeye göre daha düşük.
E tabi biraz da bütçe işi bunlar.