Tamer Öztürk
Kıdemli Uye
Merhaba.Değerli bilgiler için emeği geçen tüm abilerime teşekkür ederim.Phoenix Tiger3 modelimin kaplamasında yakın bir zamanda fiziksel hasar meydana geldi ve işin ilginci kendi kendine oldu.Daha önce bazı kısımları davul gibi gerginken şuan bazı yerleri bolardı, hatta gövdede bazı kısımlarda balon gibi küçük kabarcıklar meydana geldi.Daha önce araştırma yaptığımda diğer kullanıcılarda da meydana gelmiş.Modelde V-Kot diye tabir edilen kaplama kullanılmış.Modelcilik hayatımın yaklaşık olarak 9 yıl köpük uçaklarla geçirdiğimden dolayı balsa ve kaplama konusunda deneyimim yok.Kaplama filmini yapıştırmak için kaplama ütüsü ve gerdirmek için sıcak hava tabancası kullanıldığını biliyorum.Soruları adım adım yazayım.
1) Sıcak hava tabancası ve kaplama ütüsü en az kaç watt gücünde olmalı? En uygun maliyetle nereden temin edebilirim?
2) Modelimin bolarmış olan kaplama yerlerine sıcak hava tabancası ile uygulama yapsam eski gerginliğine ulaşır mı? ve herhangi bir sakıncası olur mu?
3) Reklamcılardaki kaplama filmlerini ilerleyen uygulamalarda gerekli olduğu durumda modelimin kaplamasında kullanabilir miyim? bir sakıncası olur mu?
Şimdiden teşekkür ederim.
1) Sıcak hava tabancası ve kaplama ütüsü en az kaç watt gücünde olmalı? En uygun maliyetle nereden temin edebilirim?
2) Modelimin bolarmış olan kaplama yerlerine sıcak hava tabancası ile uygulama yapsam eski gerginliğine ulaşır mı? ve herhangi bir sakıncası olur mu?
3) Reklamcılardaki kaplama filmlerini ilerleyen uygulamalarda gerekli olduğu durumda modelimin kaplamasında kullanabilir miyim? bir sakıncası olur mu?
Şimdiden teşekkür ederim.
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol