Sumer Yamaner
Moderator
- Web sitesi
- www.sumeryamaner.com
- İlgi Alanı
- Uçak
Bence oryantasyon kaybı
Vay maşallahBugun oldukça keyifli bir uçuş günü geçirdik. Denizle birlikte saat 14:45 te sahaya ulaştık, hava 28 derece idi, bu da mevsim normallerinin epey üzerinde, korkarım bu sezon erken kapanacak Saat 6 ya kadar sahada kaldık. Benim tanık olduğum en kalabalık günlerden birisydi. Sahada 9 uçak, 3 helikopter 2 de yarış quadı vardı.
Neyse buna da şükürbaktım saha tamiratıyla güvenli bir şekilde tamir etmek mümkün değil, hurriyi bugün için uçuştan çektim. Bu kapağı ince kontraplakla yeniden yapmak akıllıca olacak sanırım
Kobra 3 sorti sorunsuz uçtu, artık yavaş yavaş kendi limitlerimi zorlamaya başladım, tam kırım zamanları, şu rescue özelliğini tanımlasam iyi olacak galiba yakında ihtiyacım olabilir
Sen ne yaptın kardeşim, resmen kopmuşsunVideolara bakınırken 50 saniyelik kesintisiz bir aksiyon anı farkettim hemen instagrama yapıştırdım
Gerçekten iyi yakalamışBen Hurri ile uçarken fotoğraf makinasını Luc’a vermiştim, o da ilk inişteki burun üstü kapaklanmanın fotoromanını yakalayabilmiş
Abi aksiyon süper , sert frenler , şiddetli kollektifler mükemmel , ,şaka maka bu rüzgar baya zorlar adamı ya , biraz ebatlı bir fusi taksan , balon gibi alıp götürecek ..Eline sağlık üstadım , burun üstü inişte nazarlık olsun , geçmiş olsun
Bence oryantasyon kaybı
Vay maşallah
Neyse buna da şükür
Sen ne yaptın kardeşim, resmen kopmuşsun
Gerçekten iyi yakalamış
O Pitts hakkaten 1/3 mü? Daha küçük duruyor sanki. Rengi falan da çok güzel olmuş, ama "uncle Luc" havada iyi görebiliyor onu. Gözleri bayağı iyi herhalde... havada gö
Sabah kahvesiyle güzel gitti, teşekkür ederiz kardeşimHurricane’den iki kısa video gelsin:
Sabah kahvesiyle güzel gitti, teşekkür ederiz kardeşim
Deniz de artık takımın ayrılmaz bir parçası olmuş maşallahBu hafta geçen haftaya nazaran çok daha sakin bir uçuş günü geçirdik. Deniz zaten artık sahanın demirbaşı, her uçuşa gelmek istiyor ve çok da eğleniyor
Bence sayılırMotorsuz uçuş yapmamış olanların asla anlayamayacağı şeyler bunlar, o yüzden yazmayacağım ve hayır, otorotasyon motorsuz uçuş sayılmaz
Oohh süper, yaz projemiz de belli dolu demek kiYakınlarda başka bir planörcü olması işleri değiştiriyor, bu yazın (lite) projesi olarakelimdeki rookie (leri) yapıp Alberto ile birlikte yeniden termal uçuşa dönebilirim.
Her şeyde olduğu gibi bunda da çok sistematiksin kardeşimKobra ile sistematik bir şekilde pilotaj geliştirme çalışmalarına devam ettim. Bu haftanın hedefi pist doğrultusu boyunca düz uçuşlar, her iki yöne doğru da daireler ve son olarak da yatay sekizlerler çalışmak idi. 1 adet 6 dk, iki adet 4 dakikalık sortilerle bunları çalıştım.
Desene videoları izlerken çok eğleneceğizHurri ile de 3 sorti uçtum. Bu uçuşlardaki en bahsedeğer nokta bugüne kadarki en kötü inişimi yapmış olmam Maiden uçuşundaki tekerlek bırakan iniş bile daha iyiydi öyle diyeyim
Bu hafta gerçekten çok verimli olmuş. Maiden öncesi zayıf noktamız ve reçetemiz belli olmuşTürkiyedeyken en iyi niteliklerimden birisi olan "warbirdlerde flaplı iniş" becerilerimi kaybetmişim. Burda uzun zamandır hiç flap kullanmadım, haliyle flapsız yaklaşma ve inişlere öyle bir alışmışım ki flaplı inmeyi beceremez hale gelmişim. Bu halde panteri düzgün indirebilmem mucize olur.
Sen suyun üzerinde de iyi taş sektirebilirsin Kardeşim, bu yetenek var sendeHer üç video da işlendi, youtube'a yüklendi ve yukardaki rapor mesajının içine eklendi