İmuk'a mı gittin Rıfat?
Dur, hazır rodaj demişken soralım. Sen hangi taraftasın söyle bakalım; rodajı illaki mineral yağla 32:1 oranla yapanlardan mısın, yoksa sentetikle yaparım 30:1 , 40:1 yaparım, rodaj sonrası 50:1 ile devam ederim diyenlerden mi, ya da başka bir yoğurt yeme tarzın mı var?
Yarı sentetik falan ne ugrasicam yahu. Bir depo tatlı tatlı çalışsın yerde, ikinci depo büyük igne ayarla, kapış ignesine bak, uçur gitsin. Yarı sentetikti kurumdu virtti zirtti hic uğraşamam... Bir de ben ne nitro ne de benzinli hiçbir motorumu bitiremedim. Uçuş günlerinde nasıl uçtuğumu bilenler bilir. O kadar da hassasiyet göstermiyorum.
Ama yağ tercihi konusunda koruma faktörü tabiki önemli. Stihl ultra kullaniyordum. Simdi motul 800 aldım. Bakalım, umarım sorun yasatmaz.
35-40:1 gibi koyuyordum. Stihlin şişesi harika bir sistemle.calisiyordu. mini hazenin kapağını açıp hassas sekilde hazneye istediginiz kadar dolum yapıp, sonrasında yağı direk bidona boca ediyordum. Simdi sanırım, yağı şırınga ile cekip depoya birakicam evden çıkmadan