Kasım sonu / Aralık başı raporlaması vakti gelmiş
Ekim başı itibariyle elimde gereğinden fazla yarım kalmış plastik maket olduğunu farkedince bu gidişata bir dur demek adına yeni makete başlamaları geçici olarak durdurup eldeki yarım işlerin bir envanterini çıkartıp, yapılması gerekenleri listeledikten sonra gerekecek malzeme boya vs stok durumuma da bağlı olarak Şubat sonuna kadar giden 5 aylık bir plan yapmıştım. Bu planda her ay hangi maketler üzerinde çalışacağım hangi ayda hangi maketlerin bitirileceğini belirlemiştim
Bu planla, Mart başı itibariyle Sümer abinin büyük hurricane maketi haricinde eldeki tüm yarım maketlerin tamamlanmasını hedefledim. Böylece Mart başı itibariyle de Sümer abinin hediyesinin tamamlanmasına ve Deniz Tanrıverdi'nin Me262 maketine eğilmekti niyetim. Eğer aralık sonunda hedeflerimi tutturmuş olursam ocak itibari ile araya bir adet "istisnai" 1/72 Fw190A8 modeli sıkıştırmak da planlarım dahilinde yer almakta, şimdiden belirtmek lazım
Velhasıl, Ekim ve Kasım için tamamlanması planlanan maketler listesi ve halhazırdaki durum şöyle idi:
- Revell 1/24 Ford Mustang (tamamlandı- sadece ön tampon için elde olmayan bir ürün bekleniyor).
- Revell 1/1200 Yamato ve tabanı - Tamamlandı
- Brengun 1/72 Messerspit - Tamamlandı
- Fly model 1/72 Bf 108 Taifun - Tamamlandı
- Airfix 1/72 Me 262A-1a - Eskitme tamamlandı, tekerleklerin montajı, cam maskelerinin sökülmesi, anten ve son dokunuşlar kaldı.
- Academy 1/72 Me 262A-1a - Eskitmenin son aşamalarında.
- Revell 1/72 Me 262A-1a - Eskitmenin son aşamalarında.
Listenin son üçkalemi olan Me262ler haricinde diğer tüm hedefer tamamlandı. bu son 3 kuşun da toplamda 3-4 günde bitirilecek işleri kaldı sadece. O kadar kusur kadı kızında da olur dimi
Zaten Mustang ile ilgili ardı ardınagelen problemler epey el oyaladı, ona rağmen listede bu noktaya gelebilmeyi bile başarı sayıyorum kendime
Listedeki o son 3 kuş da zaten hiç iyi huylu değillerdi! Airfix maketini büyük umutlarla yeni kalıp falan diye yapılan reklamlar, “muhteşem bir kit mutlaka yapmalısınız, şiddetle tavsiye ediyorum” diye biten sözde tarafsız incelemelere aldanıp almış ve bir hevesle başlamıştım. Sanırım bundan önce aldığım son airfix maketi 1996’da falandır, o zamandan beri tövbeliydim, ama dedim 2020, yeni kalıp falan, bir şans vereyim... gördüm ki bu maket 2020 teknolojisinin 1980 mentalitesiyle kullanılmasından öte birşey değil... detaylar saçma sapan, ve hayli hatalı/eksik, oturma desen maketteki plastik gramajına yakın macun kullanmam gerekti! Özellikle kanatla motorların birleşimi felaket. Ama pes etmedim devam ettim, ve sonuçta da birşeye benzeyen bir hale getirdim (bunlar senenin başlarında olmuştu). Tüm bu sorunlardan sonra “bari terapi olsun, revellin 262’sini yapayım” diye ona girişmiştim. Bu maketten daha önce yaptığım için nispeten sorunsuz olduğunu biliyordum. Amma velakin, gövde vs sorunsuz birleşmişken boyama aşamasına geldiğimde farkettim ki kanopi fecahat halde! Kullanılmasına imkan yok! Fesuphanallah... bari Academy kitine başlayayım o beni sakinleştirir diyerekten de ona başlamıştım. Ama biraz incekedikten sonra gördüm ki oturmalar kitin mühendisliği falan gayet güzel ve keyifli olmasına rağmen saçma sapan şekilsel sorunlar var. Burun hayli geniş ve hatları pek de 262’nin hatlarına benzemiyor! Kanopi daha da komik bir şekle sahip! Alacağınız olsun ya bir ağız tadıyla 262 maketi yaptırmıyorsunuz bana!!! Eyyyyy Tamiya, neden 1/48lik 262’lerin gibi güzel bir maketi 72 ölçekte çıkarmıyorsun ki!!! Velhasıl, inat ettim, pes etmedim, ve ısrarla kararlılıkla devam ettim bu maketlere de. Pek keyif aldığımı söyleyemem ama bitirmek için bitiriyorum diyebilirim
An itibariyle bu üç kuşta durum şöyle:
Airfix Me262:
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
Revell Me262:
Academy Me262:
Bunlar da eakitmeleri tamamlanmış halde modele montjları için bekleyen 9 adet tekerlek ???:
Buarada, bu academy me262 modelinin boyanmış haldeki fotolarînı daha önce de paylaşmıştım malum. Alette çöl kamuflajı var! Bir allahın kulu da çıkıp “hacı bu ne iş çöl kamuflajlı Me262 olur mu yahu!?” demedi... teessüf ediyorum, hadi heli tayfasından zaten beklemiyoruz onlar farklı bir galakside ama uçakçıların ses etmemesine bozuldum. Delidir azarlar falan diye korktunuz mu acaba? Hadi bakalım, şimdi decaller de üzerinde gördünüz, numarası “Sarı 14!” Yok mu yorum yapacak kimse? Söz azarlamıycam ??
Kasım ayı geride kaldığına göre önümüze bakalım ve Aralık ayı programını paylaşayım
RC model tarafındaki hedef Me-262 gövdesinde burun konisinin kalıbının alınması ve orta kısmın da kalıp alınmaya hazır hale gelmesi. Kuyruk kısmında da ufak tasarim değişiklikleri gerekiyor onlar tamamlanacak ve opsiyonel olarak baskıyı da tamamlamayı umuyorum.
Ayrıca bir de Salimin kırmızı revenge uçağı için bir duman yakıtı tankı projesi var sessiz sessiz ilerliyor bir yandan. Kalıplar hazır, bu haftasonu üretimi yapacağım.
Plastik maket tarafında şu me262’lerin bitirilmesi var haliyle. Ardından tamamlanacak yarım maketler listesi şöyle:
revell 1/24 vw beetle cabriolet:
Hasegawa 1/200 Uzay mekiği ve Hubble uzay teleskopu:
Revell 1/48 AH-1W Super Cobra:
Kobranın mühimmatı da kenarda eskitilmeyi bekliyor:
Son olarak da Mark I models (revell kalıp) 1/144 Tf-104duple kit
bu biri Türk diğeri Norveç Hava Kuvvetleri renklerinde boyanacak.
Bakalım bu enteresan yılın son ayı nasıl geçecek neler getirecek...
Muscattan hepinize sevgiler saygılar!