Uzun bir aradan sonra bugün yeniden atolyede vakit geçirebildim
Öğlen gibi girip önce kapsamlı bir temizlik ve düzenlemeye girişip tezgahları tertemiz ve çalışılabilir hale getirdim. Sonrasında şu vakumla şekillendirme işine tekrar el attım.
Önce 3mm kontraplaktan iki çerçeve kestim.
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
Bunların iç kısımları vakum kutusundan daha büyük, böylece hassas hizalama telaşı olmadan hızlıca ısıtmadan vakuma taşıyabilme imkanı elde etmeyi hedefledim.
Sonra ısıtma sırasında bu çerçeveyi üzerine koyabileceğim bir sehpa yapmak için hızlıca aluminyum çıtalardan kesip büküp vidalayıp birşeyler yaptım.
Çerçeve sehpa üzerinde şöyle oturuyor:
Sonra elde kalan plastik levhalardan birini deneme amaçlı çerçeveye tutturdum ve sehpa ile birlikte mutfakta elektrikli ocağın üzerine yerleştirdim.
Evdeki elektrikli ocak kızılötesi ışıma ile çalıştığı için bu işe uygun olur diye tahmin ediyordum ama emin de değildim açıkçası. Sehpa kabaca 11-12 cm yüksekliğinde tutuyor çerçeveyi.
Ocağı çalıştırıp bir IR termometre ile plastiğin üst yüzeyinin sıcaklığını takip etmeye başladım. Benim tahminimden daha hızlı bir şekilde ısındı, 160-170 derece civarında da epey bir sarkmaya başlayınca “tam sırası” diyip çerçeveyi sehpadan alıp vakum kutusuna bastırdım:
Sonuç gayet güzel oldu:
Bu camı çıkartmak için kesip biçerken çizmemek için iki taraftan da maske bandıyla kapladım ve dikkatlice, kademe kademe ana parçaya yaklaşarak kestim. Parça şeklen yerine gayet güel oturuyor: