Micro 150 Xxtreme (Blade 130X upgrade)
Karşımıza çıkan sorunlar sırasıyla şöyle oldu :
1. Rotary servo yapmak için yapılan modifikasyonlar , aynı frame de tekrardan lineer servo kullanımını imkansız kılıyor çünkü bayağı bir traşlama yapmak lazım. Servoyu sadece üzerine yapıştıranlarda var ama ben helikopter gibi denge ve stabilite gerektiren bir modelin o şekilde kullanılmasına karşıyım.
2. Servolar için tutucu ürettiğim malzemelerin hame hafif hem dayanıklı olması gerekiyordu. Plastik ve yumuşak metaller kullandım ancak her ikiside deforme olmaya çok meyilli olduğundan bir kaç uçuş sonra servo pozisyonları değişeceği için modelin saçmalayacağını gördüm.
3. Yaptığım ve monte ettiğim servo tutacaklarına , servoları takıp swash bağlantılarını yapınca linklerin (en iç delklere bile takılsa dışarı ve öne doğru açılanma yaptığını gördüm. Bunları tam düz hale getirmek için yapılacak modifikasyonların frame'i aşırı zayıflatacağını gördüm. (Üzerinde bulunan standart deliklerden başka delikler açmak gerekiyordu , frame'i inceltmek gerekiyordu vs) Ayrıca bu kadar uğraşıp düzgün hale getirsek bile malzeme yumuşak olduğu için bir süre sonra gene yamulacaktı.
Özetle uğraşıp yapılabilir gibi görünse de uzun ömürlü tek çözüm cnc alüminyum. Bu yüzden
Microheli rotary servo frame aldım , iyikide almışım. Frame'in servoları sabit ve düzgün bir şekilde tutmasının yanısıra bir kaç kafamı kurcalayan soruna daha çözüm olduğunu gördüm .
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
1. 3S motor kullanımında pinion ve ana dişli arası mesafe yeterli değildi , yani pinion ana dişliyi yukarı doğru itiyordu. Orjinal frame de motor pozisyonunu ayarlamak mümkün değildi. Yeni frame de motoru ileri geri kaydırıp mesh ayarı yapabliyoruz.
2. Gene 3S pillerin boyutu nedeniyle iyi bir ağırlık merkezi ayarı için biraz geri alınması lazım ancak o zamanda motora değiyordu. Yeni framede batarya tepsisini yükseltme ayarı mevcut ( gaui x5 modifikasyonunda yaptığım gibi) . Böylece pili motorun üzerinden aşırtıp servo koluna kadar geriye çekebiliyoruz. Bu da ağırlık merkezi konusu çok kolaylaştırıyor.
3. ESC yerleşimi orjinal frame de batarya altına yapılamıyordu , bu frame de batarya altına sığıyor. (Frame arası biraz daha geniş) Böylede çok daha kısa kablo ile elektronikleri yerleştirrebileceğim.
4. Gene frame aralığı bir kaç mm daha geniş olduğu için FBL sistemi ve Alıcı yerleşirebilmek için framei törpülemeye vs gerek kalmıyor.
Modelin üzerinde orjinal hiçbirşey kalmadığı için artık konunun adını değiştirdim.
Son halinin bir kaç fotoğrafını çekip ekleyeceğim.