LiPo Bataryalar , Bilinmesi Gereken Herşey

Abi baya iphone pili degistirmisligim var, ama net hatirlayamadim simdi sen oyle deyince. Ama bir not, li-ion da sisiyor, hatta fazla akim verince cillop gibi yanabiliyor (denenmistir [emoji16])

Emre Kaman' Alıntı:
Abi baya iphone pili degistirmisligim var, ama net hatirlayamadim simdi sen oyle deyince. Ama bir not, li-ion da sisiyor, hatta fazla akim verince cillop gibi yanabiliyor (denenmistir [emoji16])

LiFePo da şişer ve yanar. Ama bu konuda en heveslisi LiPo'dur. :D
Milföy ayfonumun fotoğrafları var. Bir ara paylaşırım. Tamamen yumuşak kılıflı, 3.7 V nominal gerilimli tam anlamıyla bir LiPo içeriyordu. :)

Abilerim yanlış anlaşılma olmasın piyasada lipo kullanan cep telefonları var.

Yanlış yatırlamıyorsam xperia serisinin bazı telefonlarında dahili olarak kullanılıyor.

Xperia zl mesela

Sümer Yamaner' Alıntı:
...
Emre, bu arada sana bir not. Telefonlarda LiIon demişsin ama benim bildiğim çürük elma bildiğin LiPo kullanıyor (bir çürük elma telefonum vardı ve uzun süre kullanmayınca şişen pil telefonu milföy hamuruna çevirmişti. :)

Aynen benim de başıma geldi. Yeni telefon alınca, eski elmayı kapatıp kenara koymuştum. Kapalıyken bile boşalmış, açılmadı, şarj da almadı. Bir kaç gün sonra baktığımda yukarıda tarif edilen halde. Ben yeni telefon alınca hasetinden çatladı sanmıştım ama, sebep buymuş demek ki! :lollol:

Bir dönem telefon tamiratı yapmıştım, iyi bilirim milföyleri ;D Ama sadece elmalar değil, hepsinde oluyor bu hadise, elmanın tek başına günahını almayalım. Hatta en son note serisi telefonlar birkaç ev yaktı durduk yere, Samsung geri topladı telefonları haberiniz vardır. :D

Sümer Yamaner' Alıntı:
Demek ki şarj cihazından gelen akım öncelikle çalıştırılan devrenin akım ihtiyacını karşılayacak. Yetersiz kalırsa pilden de akım çekilecek ve pil şarj olmayacak. Devrenin akım ihtiyacı fazla değilse, şarj akımının bir kısmını kullanacak, şarj akımının kalanı pili şarj edecek.

Bu kısım çok iyi fikir verdi. Düşündüğüm şey(ler) için tüm devrenin ihtiyacını karşıladıktan sonra arta kalanla şarj etme işi oldukça zor görünse de, devre ihtiyacını minumuma çekerek halledebilirim sanırım. En azından ne yapmam ve ne yapmamam gerektiğini kısmen anladım. Çok teşekkür ederim size ve diğer vakit ayırıp yanıt veren herkese, tekrardan teşekkür ederim.

Bir lipo pilin saklama veya raf ömrü kaç yıldır?
Bununla ilgili yazılı bir şey yok ne yazık ki. Şahsi tecrübem 3 yıl sonra hiç kullanılmayan piller olsa bile performans düşmeye başlıyor.

Başka arkadaşlarımız ise bunu 5 yıl olarak telafüz ediyorlar. Yani biraz şans işi gibi bir şey :D

İyi günler. 4s 5000mah 25 c bir pil aldım daha bugün. Pili şarj etmek için de imax b6 aletini aldım. Pili uzun süre kullanmayağım için storage modunda şarj edip kaldıracaktım. pili alete takıp şarj etmeye başladığımda hücrelerinin 2.7 volt civarında olduğunu gördüm. Hücreleri 3voltun altına düşürmeyin diye uyarılıyor heryerde. Bu benim pilimin kötü olduğunu mu gösterir yoksa normal midir?

Hücreleri 3voltun altına düşürmeyin diye uyarılıyor heryerde. Bu benim pilimin kötü olduğunu mu gösterir yoksa normal midir?
Pil hücrelerinin 3.5 V altına inmesi hiç iyi bir şey değildi. Ama bu durum pillerin arızalı olduğu anlamına hemen gelmez
Pilleri sıfır mı, 2.el mi aldınız ?

Yerli bir yerden aldı iseniz, ilk olarak ürün iadesini istemeniz bence en güzeli. Eğer piller yurtdışından alında ise, kutu açılım videosu çekip durumu ispatlama imkanınız olmayacağı için pilleri olması gereken storage mode getirmeyi deneyin.

Yerli bir yerden aldı iseniz, ilk olarak ürün iadesini istemeniz bence en güzeli. Eğer piller yurtdışından alında ise, kutu açılım videosu çekip durumu ispatlama imkanınız olmayacağı için pilleri olması gereken storage mode getirmeyi deneyin.
Cevabınız için teşekkür ederim. Yerli bir siteden aldım ve kendilerine durumu tavsiyeniz üzerine bildirdim az önce.