Gün sonu raporu:
Sabah erken saatlerden itibaren, rüzgar önce kuzeyden piste paralel, daha sonra guneyden piste paralel ve ardından da batıdan piste dik olarak esti, hızı ortalama 13-14 km/h civarıydı.
Öğlen saatlerinde sıfıra indiği de oldu...
Bu şartlarda sekansı her iki yönde de uçma şansını yakalamış oldum. Sağdan sola biraz daha iyi çıkarıyorum... Yavaş yavaş oturuyor elim soldan sağa da, bakalım...
19 sorti, 39 sekans tekrarı. Bi 40 saniye daha güvenli uçsam her sortide 3 sekans tekrarı mümkün olacak. Bir sortide 3 sekans uçmayı denedim bugün, indiğimde 3,69 idi hücre değerleri. Riske edersem aklım kalacak, uçuş konsantrasyonumu bozacak, sineğin kanadında kalsın yağ diyerek zorlamıyorum o kadarını... Rüzgar olur, aksilik olur, pas geçmem icab eder, box'ı direk ayarlayamam vs vs... 3300 luk tavsiye ediliyordu üretici tarafından lakin ben bataryaları 3700 luk seçmiştim, ağırlık hissedilse de yine de süreden dolayı tercihimden memnunum. Belki 4000 üzeri kapasitede 3 sekans uculabilir ancak bu sefer de 3D uçuştan keyif alamayacağım, zira ağırlık hissedilir derece artmış oluyor... Şu an tek tuşla IMAC, tek tuşla 3D/XA
Figur Z'de uçuş hattının mesafesini ayarlamak için baya uğraştım bugün. Çok yakın olunca 60 derecenin üstüne cikiyorum, boyunlar kırılacak kadar yukarı bakıyor
Çok uzak olunca da çapraz bacak çok uzuyor... Antrenman modeli küçük olunca da mücadele etmem gerekiyor uçakla. Hem bozuluyor hem keyifsiz bir görüntü oluyor model görünür olmaktan çıktığı için...
Ne uzak ne yakın, tatlı bir mesafeyi güzelce oturttum gibi. Biraz daha üzerinden geçeceğim ilerleyen haftalarda...
Bu arada Sacha Cecconi ile konuştuk bugün. 2022 sekansları için videolar yakında gelecek diyor. Dedim 2022 ye daha 20 küsür gün var, biz 2021 uçuyoruz halen
Bakalım. Birkaç hafta daha 2021 devam, sonrasında 2022 sekanslarını çalışmaya başlayacağız. İnceledim, teknik bakımdan oldukça zorlayıcı... Keyifli bir sezon oluyor, umarım bir aksilik yaşamadan bitiririz...
Foruma selamlar