Helikoptercinin tükenmişlik sendromu

Yapma şimdi Arda bunu...

Ben bi Fastlad'a kadar gidip geliyorum, hemen dönerim ;D

Emre Kaman' Alıntı:
Yapma şimdi Arda bunu...

Ben bi Fastlad'a kadar gidip geliyorum, hemen dönerim ;D

;D ;D

Reçete belli abi.:laugh:

Yaw al Nx7, 18sz... Rahatla :laugh:

Ama üç gün sonra ondan da sıkılacaksın, yeni projeler peşinde koşacaksın. Buraya yazdım :)

Yau o diil de, 18sz fena...

Bende aşığım :laugh:

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Konuyla çok bir alakam yok ama, şu Nx7'ye bende aşığım. :eek:
Ara ara düşünüyorum, alıp mekaniğini toplayıp sonra Arda'ya teslim etsemmi diye. :laugh:

Burak Öğüt' Alıntı:
Konuyla çok bir alakam yok ama, şu Nx7'ye bende aşığım. :eek:
Ara ara düşünüyorum, alıp mekaniğini toplayıp sonra Arda'ya teslim etsemmi diye. :laugh:

Daha ne durursun be kardeşim ;D
İmkan varsa al ve gel artık yanımıza :yuppi:

Rasim Öztürk' Alıntı:
Yaw al Nx7, 18sz... Rahatla :laugh:

Ama üç gün sonra ondan da sıkılacaksın, yeni projeler peşinde koşacaksın. Buraya yazdım :)
Bu durumda konu başlığını "Helikoptercinin TÜKETMIŞLIK Sendromu" olarak değiştirilmesini saygılarımla arz ederim :)

Şaka bir yana en çok korktuğum nokta burası. Özellikle çok hızlı model değiştirebilen,sevdiğim modelci arkadaşlarım için. Bence imkan olsa bile modelleri hızlı tüketmemek lazım. Hatta almayı geçiptirip onun hayali ile yaşamak :laugh:

Malum bu işin pilotaj kısmı sıkıntılı ve yetenek istiyor. İnsandan insana değişse bile herkesin bir eşiği var. Oraya gelindiğinde ilerleme eğrisi nerede ise yataya geçiyor ve sıkıntı, çok çalışma gerektiriyor. İşte ben henüz almadığımız ve hayalini kurduğumu modelleri bu tür durumlar için CAN YELEĞİ olarak düşünüyorum :)

Kısaca istesek de istemesek de parçası olmak zorunda kaldığımız "HIZLI TÜKETİM Toplumunun" bir ferdi olarak MODELLERIMIZI HIZLI Tüketmeyelim diyorum %p

Bu konuda helikopter üreticilerinin de büyük payı var, sürekli yeni model çıkartıyorlar, insanlar da niyeti bozup alıyor haliyle :lol:

Sonra da model sayısı istenilenden çok oluyor, maliyet , zaman, efor sıkıntısından problem çıkıyor. Eskiden az model çıkartırlardı, insanlar uzun süre uçururdu. Şimdi bir model aldığımda benim de diğerinde aklım kalıyor. Ancak bu da bu hobinin sürdürülebilirliğine darbe vuruyor.

Aslında heli üreticileri çok satış yapayım derken kendi bacaklarına sıkıyorlar..

Nx7 pek dikkatimi çekmemişti ama Next similatörün demosunu kurduktan sonra ben de aşık oldum bu heliye.

Sihirli formülü açıklıyorum:

2 Model 4 pil , biri 550 biri 700
550 nin tüm elektronikleri mümkün olan en uygun fiyatlı ama güvenilir malzemeler olacak.
700 de fantazi yapılacak.
Modeller oturduktan sonra daha fazla kurcalanmayacak (en iyi iyinin düşmanıdır)
Canın uçmak istemiyorsa başka şeylerle uğraşılacak. (Misal ben custom su soğutmalı bilgisayar kasası modlaması ile uğraşıyorum. Yeni projem Star wars temalı siyah beyaz bir haf XB yapmak .)
Hevesin geldiğinde modeller hazır olacak kaldığın yerden devam edebileceksin.
Model değiştirmek istediğinde elindeki satıp yenisini öyle alacaksın. ( Eğer indirim , stokta bulamama gibi durumlar varsa önce yenisi alınıp sonra satılabilir)
Elektronikler uyumlu olursa kit değiştirme işi çok büyük para değil.

Mümkün mertebe bu çizgide ilerlemeye çalışıyorum. Sistemi bayağı bir oturttum. Bir ara gidip sport un governor ayarlarını da yaparsam iş tamam olacak :)

Tabi ki tükenmiyoruz ama bazen abarttığımız kesin

Mümkün olan en pahalı elektroniklerle 550 topladım :laugh: Güzel oluyor, satsan satılmaz, değerini veren olmaz, ama satmayı da isteyen yok zaten...

Ufak tefek modeller arada oluyor, bu aralar Warp üzerinde çalışmaya başladım, ama uzun sürmez sanırım çünkü Logonun yerini tutması çok zor.

700 uzun vadede olursa olur. Pil masrafı olmaz. Ünite olarak da çok masraf yapmamayı tercih ediyorum artık. Sonuçta kumanda ile ayar ve uçuş sonrası değişiklikler çok kısa sürüyor. O gün iki modelle de uçuş yapmayacaksam, tek ünite yeter. Yada rescue olmadan ucuz yollu bir mini vbar alınabilir.

Yalnız benim kendimle ilgili olarak, arada ufak tefek de olsa montaj işleri ile ilgili olmam lazım, o işler hoşuma gidiyor. Az masraflı modeller bu bakımdan güzel.

Sim olayına da next ten sonra daha zaman ayırır oldum. Ayar çeşitliliği, kolaylığı, kumandayı usb den tak çalıştır gibi pratik özellikleri var.

Bakalım ya, daha sıkılmadım. Venlo mümkün olursa, daha sıkı bağlanabilirim de belki :)

Benim elimde 2 adet 450 bir adet 500 bir adet 250 vardı. Pilotaj`da sıkıntılı. ;D Ufak modelle olan imtihanım bitti artık, diyerekten hepsini sattım. 450'den çok çektim ama bir çok şeyi de ondan ögrendim. Sadece sarj aletim ve kumandam kaldı yolun sonuna mı geldim yoksa diye sordum kendime ve ugrastıgım,sıkıntı çektigim, zamanlar aklıma geldi. Mustafa atabek kardeşimin desteğiyle goblin 570 toplama kararı aldım ve toplamaya çalışıyorum. :laugh: Eletronik ekipmanları 700 de kullanmak içinde kaliteli aldım şimdi sizinde paylaşımlarınızı görünce dogru yolda oldugumu anladım. Yaza hazırlık hızla devam ediyor hayalimdeki ilk goblinin sahibi olmakla, bu kışla gelen sendromu atlattık. Seneye inşallah 700 olur o kış sendromunu da atlattık mı artık allah kerim diyerekten devam ederiz artık. :thumbup: :saygilar:

fatih cebir' Alıntı:
Benim elimde 2 adet 450 bir adet 500 bir adet 250 vardı pilotajda sıkıntılı ;D ufak modelle olan imtihanım bitti artık diyerekten hepsini sattım 450'den çok çektim ama bir çok şeyi de ondan ögrendim sadece sarj aletim ve kumandam kaldı yolun sonuna mı geldim yoksa diye sordum kendime ve ugrastıgım,sıkıntı çektigim zamanlar aklıma geldi ve mustafa atabek kardeşimin destegiyle goblin 570 toplama kararı aldım ve toplamaya çalışıyorum :laugh: ilerde bu aldıgım eletronik ekipmanları 700 de kullanmak içinde kaliteli aldım şimdi sizinde paylaşımlarınızı görünce dogru yolda oldugumu anladım yaza hazırlık hızla devam ediyor hayalimdeki ilk goblinin sahibi olmakla mehmet abinin dedigi gibi bu kışla gelen sendromu atlattık seneye inşallah 700 olur o kış sendromunu da atlattık mı artık allah kerim diyerekten devam ederiz artık :thumbup: :saygilar:

Fatih bey, yanlış anlamazsanız noktalama işaretlerini bir hatırlatmak isterim! Cümlelerin nerede başlayıp, nerede bittiğini anlayamıyorum gerçekten.

Omer Erkan' Alıntı:
Fatih bey, yanlış anlamazsanız noktalama işaretlerini bir hatırlatmak isterim! Cümlelerin nerede başlayıp, nerede bittiğini anlayamıyorum gerçekten.
düzelttim daha dikkatli olurum