Helikoptercinin tükenmişlik sendromu

İlker Sönmez

Tecrübeli Uye
Web sitesi
www.drilkersonmez.com
İlgi Alanı
Heli
Emre'nin satış ilanını görünce yorumları buradan yazalım diye düşündüm :lollol: :lol:

Bende senede bir yada iki defa bu sendroma giriyorum. Şimdiye kadar hiç herşeyi satmadım ama arada aklımdan geçiyor.

Bizim gibi bu helikopter işine gönl vermiş olanlar bilirler ki bu işin öğrenme eğrisi çok dik. Yani çok zaman ve pratik gerektiriyor. Ne zaman uçuşa gidecem desem ya ailevi ya da hastane sebepleri nedeniyle haftaya ertelemek gerekiyor. Tam işim olmayınca da yağmur yapıyor :lol: Ne zaman simülatörün başına otursam çocuklar kafama çıkıyor mecburen onlara bırakıyorum.

Bakınca deve yükü ile para verdiğimiz canavarlar dolapta bekliyor.

İşte böyle olunca bir tükenmişlik sendromu başlıyor. Kredi kartı ekstreleride tuz biber oluyor :p
Ama bana seyretmek bile yetiyor. O yüzden görünüşü janjanlı modeller alıyorum.
Bu aralar gene rölantideyiz.

Bu arada evdeki bilgisayarı bakıma aldım foruma pek bakamıyorum. Radyatörleri boşalttım temizledim , bugün yeniden su doldurup 24 saatlik kaçak testi yaptıktan sonra olkine olabilirim. O zamana kadar iş yerinden idare edeceğiz.

Zirvede bırakmak bu olsa gerek. :) :saygilar:

Resmin üstündeki 4 yıldızdan biri satılık mı? :D

Bu mesaj yönetim tarafından taşınmıştır.

servet karadan' Alıntı:
Resmin üstündeki 4 yıldızdan biri satılık mı? :D

Onu Fener de istiyor da vermiyorum. :)

Neyse, ilanda yazdığım gibi, bırakmıyorum ve ilan altında muhabbete girmemeyi tercih ediyorum, ilgilenen arkadaşlar mesajla ulaşabilirler. :)

Emre herşey içinde powerlab 8'i göremedim. Bu da şu demek hobiye devam[emoji3]

Sent from my iPhone using Tapatalk

Emre'nin bu işi bıraktığını ya da bırakabileceğini hiç düşünmüyorum , ama komple satış beni üzdü mü , hem de çok :'( , bu hobinin çilesi saymakla bitmez , ekonomik tarafı zaten malum, üzerine günlük hayatta yapılacak işler , aktiviteler eklenince , sürekli bir erteleme durumu meydana da gelince , iş iyice içinden çıkılmaz bir hal alıyor.Çoğumuzun evlerinde bir oda atölye görünümünde, ne zaman kullanacağımızı bile bilemediğimiz alet edevatla dolup kalıyor.İşin kötü tarafı , daha bu malzemeleri deneyemeden bile , teknoloji hop başka bir tarafa kayıyor.Nasrettin hocanın bakkalla olan kaygana diyaloğunun aynısı , her şey olsa bile evde sen olmuyorsun.
Ne yapmak gerekiyor o zaman , üç aşağı beş yukarı demeyip , elde kalan bazı modelleri elden çıkarıp , bir tane master modelle , tekrar hayal kurmaya devam.Ne zaman fırsat bulup uçabilirsen artık.Çünkü hobi bırakılamıyor , uçamasan da olmuyor , hep o güzel güneşli günün sabahında , o tertemiz havayı solurken , modelinle yapacağın 3-5 pillik uçuşun hayalini kuruyorsun.Hepsi bu...Havaların kapalı olduğu veya kış aylarının verdiği sıkıntı da cabası , sendromun tuzu biberi oluyor.Simülatörler bile kesmiyor , depresyona giriyorsun , tam bir pastırma yazı havası yakalıyorsun kışın ortasında , o gün de ya olmadık bir iş çıkıyor , ya gidiyorsun , günlerdir ayar yaptığın model ne oluyorsa oluyor arıza çıkarıyor.. ;D , öööffff daraldım valla.... :D

Helikopterci kelimesi yanında "Tükenmişlik" kelimesini pek yakıştıramadığım için bunun yerine "Yenilenme" kelimesini kullanmayı tercih ediyorum :lol: :lollol:

Evet yaptığımız iş malum. Oldukça yüksek maddi ve manevi konsantrasyon gerektiriyor. Bir de üstüne zaman kısıtı gibi extralar gelince insan bazen "Ne oluyor, Nereye gidiyoruz" diye düşünebiliyor :laugh:

Şahsen ben de çoğumuz gibi yılda 1-2 defa benzer durumu yaşıyorum :D ama allahtan çabuk geçiyor :laugh:

Valla tam da açmayı düşündüğüm konuyu tam da aynı başlıkla hazır açılmış buldum, forumumuz herşeyi düşünüyor ;D İşin özeti aynen söylediğiniz gibi

Hobi günlük hayatın önüne geçmemeli.Bende bazen geçtiği oluyor.Sakıncalı bi durum.Dengeyi iyi tutturmak lazım. Hanımdan ortalığı dağıtıyosun diye işittiğim azarlar cabası. :D

servet karadan' Alıntı:
Hobi günlük hayatın önüne geçmemeli.Bende bazen geçtiği oluyor.Sakıncalı bi durum.Dengeyi iyi tutturmak lazım. Hanımdan ortalığı dağıtıyosun diye işittiğim azarlar cabası. :D

Gündelik hayatın önüne geçmemeli....Bu çok güzel bir tespit....Şimdi hanımlar eline alsa klavyeyi , daha günyüzü görmemiş ne polemikler çıkar da.. :laugh: , Allah'tan sadece karşıdan seyrediyorlar... :D...Bu da ayrı bir başlık altında incelenecek ana konulardan birisi bana göre... :D

Ben bu satılan malzemeyi tanımam bilmem ama belli ki tümü özenle toplanmış, kullanılmış ve şimdi de satılıyor. Eminim ki belirlenmiş olan rakamlar sıfır edinme rakamlarının çok çok altındadır. Yani Emre aynılarını ya da eşdeğerlerini tekrar toplamaya kalksa herhalde iki kat masraf edecektir. Toplama sırasında harcanacak zaman ve emeği hiç söylemiyorum bile.

Peki...

"Bırakmıyorum" diyor ama görülen o ki pekala "bırakıyor". Başka mantıklı bir açıklama var mı? Bence var...

Bırakıyor ama sadece "helikopterleri" bırakıyor. Doğru yolu bulup uçağa geçiyor! :lol:

Şaka bir yana, okuyunca içimi buran mesajlardan biri oldu. Umarım hayırlısı olur...

Hakan Ülgenalp' Alıntı:
Gündelik hayatın önüne geçmemeli....Bu çok güzel bir tespit....Şimdi hanımlar eline alsa klavyeyi , daha günyüzü görmemiş ne polemikler çıkar da.. :laugh: , Allah'tan sadece karşıdan seyrediyorlar... :D...Bu da ayrı bir başlık altında incelenecek ana konulardan birisi bana göre... :D

"Gündelik hayat" dediğiniz nedir peki??? Neden "hobi" ve "gündelik hayat" diye bir ayrım gerekiyor???

Sümer Yamaner' Alıntı:
"Gündelik hayat" dediğiniz nedir peki??? Neden "hobi" ve "gündelik hayat" diye bir ayrım gerekiyor???

Sümer abi , hobi şahsıma münhasır , ama sabah işe gitmek , akşam yorgun argın eve gelmek , evde sobayı yakmak , oğlanla oyun oynamak ve ilgilenmek ,ufak tefek evdeki işlere yardımcı olmak (yemek,çamaşır,bulaşık falan ;D ) haber veya film izlemek , misafir ağırlamak , misafirliğe gitmek ve benzeri gibi olaylar da gündelik yaşamım oluyor.Akşam tüm bunlardan kalan zamanda da forum okumak , yazmak , oyuncaklarımla fırsat buldukça oynamak , haftasonu hava güzel olur ve bir işim çıkmazsa , sahaya kaçıp bir iki pil uçmak da , kendime verdiğim ödül oluyor... :laugh: Sonra hayat yine aynı kısırdöngüde devam anlayacağın.... :D

Hakan'cığım tamamen haklısın. Ama şöyle bir durum var. Uçaktaki anonsu bilirsin değil mi? "Çocuğunuzun maskesini takmadan önce kendi maskenizi takınız"!!! Düz mantıkla bencillik gibi görülen bu uygulama aslında çocuğunuzun selameti içindir. Dolayısıyla benim ruhsal bakımdan sağlıklı olmam tüm aileye olumlu etki edecektir. O zaman rehabilitasyon olarak kullandığım bu hobiyi gündelik yaşamdan arta kalan zamanda değil, gündelik yaşamın bir parçası olarak yapmam daha akıllıca olur. Tabii hepimizin koşulları farklı ve kimse kimseye akıl öğretecek durumda değil. Lütfen yanlış anlaşılmasın...

Abi benim bazen günlük hayattaki sorumluluklarımı yapmadığım veya layıkıyla yapamadığım zamanlar azda olsa oluyor hobilerim yüzünden.Bazen dengeyi tutturmakta zorlanıyorum açıkçası.Onu söylemek istedim.

İlanların arasında bir adet Scorpion 4530 motor, Scorpion 160A HV ESC, Skookum 720 + GPS, bir takım RJX servo (iki takım standart vardı, ilanda bir takım var) ve Powerlab 8 şarj aleti göremedim. Hiçbir lipoyu da görmedim :rolleyes:

;D ;D ;D