Heli Periyodik Bakım Tavsiyelerinizi Öğrenebilir miyim Ustalar

Mehmet Kucuksari' Alıntı:
Valla üstad, ben de hiç bir kırımda shaft kurtulmadı. Hepsinde de her ikisi de hasar gördü :laugh: 1 kere de Bearing Rulmanlardan birisinin sesi senin de dediğin gibi,sanki içine kum girmiş gibiydi. Tabii ki hemen değiştirdim :D

Abi 450 ve 500 de kurtulmazda 600 ve 700 de şaftlar 8mm ve 10mm baya kalın :) Oğzuhanın 700 ü hatırlarsın geçen ay kıyma makinası gibi olmuştu , modeli ben topladım torq tube kendim yaptım 8mm aluminyum borudan bauhasutan alıp , mesela onda ne fathering şaft nede ana şaft yamulmuştu geri takıp uçurduk geçen hafta model ip gibiydi :D Torq Tube şahaneydi :) dünde uçtu ama ben alandan ayrılmıştım o uçarken

Mesut AKIN' Alıntı:
Abi 450 ve 500 de kurtulmazda 600 ve 700 de şaftlar 8mm ve 10mm baya kalın :) Oğzuhanın 700 ü hatırlarsın geçen ay kıyma makinası gibi olmuştu , modeli ben topladım torq tube kendim yaptım 8mm aluminyum borudan bauhasutan alıp , mesela onda ne fathering şaft nede ana şaft yamulmuştu geri takıp uçurduk geçen hafta model ip gibiydi :D Torq Tube şahaneydi :) dünde uçtu ama ben alandan ayrılmıştım o uçarken
Doğrudur üstad, benim tecrübem küçük modellere göre :) Bilgilendirme için teşekkürler %p

Elektrik motoru bakımı :)
Scorpion 4025-1100kv kdsnin motoru :)

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

DenizSERT' Alıntı:
Bende kırmızı ile cevaplıyım :)
Şimdi çok daha açıklayıcı olmuş Deniz, eline sağlık :thumbup:

DenizSERT' Alıntı:
Elektrik motoru bakımı :)
Scorpion 4025-1100kv kdsnin motoru :)
Resimler ile daha açıklayıcı oldu, teşekkürler ;)

Ben de kendi tecrübemi paylaşayım. Bir kere 500'un Align motoru kırımlara bağlı olarak rulman dağıttı. O zaman mecburen, motor mili ve rulmanı değiştirmek zorunda kalmıştım ama o kadar da kolay bir iş olarak gelmemişti bana :-\

Bu nedenle tozlu yerlerde uçmam ve sonuç olarak da motoru temizlemek için de içini açmak zorunda kalmam diye düşünüyorum :laugh: :D

Ustalar helal olsun,
Neler neler öğrendik
Lütfen devam...

Mordo Ortasi' Alıntı:
Ustalar helal olsun,
Neler neler öğrendik
Lütfen devam...

Abi sayende oldu. :saygilar:

Mehmet en son konular birikince ,fikirler azaldığında şöyle güzel bir derleme ile ansiklopedik bir konu yapıp sabitlemekte fayda var. :RCKolik:

Ustalar,
Servo kontrolü nasıl yapacaz,nasıl emin olacaz ?

iPad 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Şimdi çok daha açıklayıcı olmuş Deniz, eline sağlık :thumbup:
Resimler ile daha açıklayıcı oldu, teşekkürler ;)

Ben de kendi tecrübemi paylaşayım. Bir kere 500'un Align motoru kırımlara bağlı olarak rulman dağıttı. O zaman mecburen, motor mili ve rulmanı değiştirmek zorunda kalmıştım ama o kadar da kolay bir iş olarak gelmemişti bana :-\

Bu nedenle tozlu yerlerde uçmam ve sonuç olarak da motoru temizlemek için de içini açmak zorunda kalmam diye düşünüyorum :laugh: :D
Evet tozlu yerde uçmamak lazım ama ankaradan istanbula istanbuldan izmire gelen bir modelin motorunda bu kadar toz normal bence :D

Mordo Ortasi' Alıntı:
Ustalar,
Servo kontrolü nasıl yapacaz,nasıl emin olacaz ?

Mordo abicim ben loop adı verilen göz merceğiyle dişlileri kontol ediyorum öyle bir büyütüyor ki alemimum tozları çapak gibi oluyor :)

Süper...

DenizSERT' Alıntı:
Mordo abicim ben loop adı verilen göz merceğiyle dişlileri kontol ediyorum öyle bir büyütüyor ki alemimum tozları çapak gibi oluyor :)
Saat tamircilerin kullandığı merçek değil mi bu %p Güzel fikir Deniz ;)

Celalettin Yazkan' Alıntı:
Abi sayende oldu. :saygilar:
Mehmet en son konular birikince ,fikirler azaldığında şöyle güzel bir derleme ile ansiklopedik bir konu yapıp sabitlemekte fayda var. :RCKolik:
Aynen Celalettin abi, teşekkürler Mordo abi :thumbup:

Söylediğin gibi abi, tüm fikirler bitsin, şöyle linkli ayrı bir konu olarak durumu güzelce özetler, kaynaklarımız arasına koyarız abi :)

Saat tamircilerin kullandığı merçek değil mi bu %p Güzel fikir Deniz ;)
Aynen abicim insanın elinni altında atölye olunca herşeyi en iyi şekilde yapabiliyor :D

Sayın ustalar
Şu servoyu alırsanız başınız hiç ağrımaz diyebileceğimiz bir marka veya model varmıdır?

Mordo Ortasi' Alıntı:
Sayın ustalar
Şu servoyu alırsanız başınız hiç ağrımaz diyebileceğimiz bir marka veya model varmıdır?

Mordo abi ben bunlardan kullanıyorum ve birçok arkadaşım kullanıyor fiyat perfomans hız torq konusunda üzerine tanımam :)

Tork :

17Kg / 6.0V
19,5Kg / 7,4V
21,3Kg / 8,4V

Hız :

0,07 Sn/60°@ 6,0V
0,055 Sn/60°@ 7,4V
0,05 Sn/60°@ 8,4V

Çalışma Frekansı : 1520us/333Hz
Dişli Tipi : Metal
Motor Tipi : Coreless
Ölçüler : 40X20X37
Ağırlık : 68Gr

Mesut AKIN' Alıntı:
Mordo abi ben bunlardan kullanıyorum ve birçok arkadaşım kullanıyor fiyat perfomans hız torq konusunda üzerine tanımam :)

Performansla ilgili Mesut üstada kesinlikle katılıyorum Mordo Abi, söylediği servonun teknik özellikleri gerçekten muhteşem. %p Ayrıca birebir üstad tarafından test edilmiş bir ürün olması sebebiyle gözü kapalı alınabilecek bir servo.

Ama şahsen ben metal dişli servolardan hiç hoşlanmıyorum. :(p Bana göre eğer uzun ömürlü bir servo düşünülüyorsa plastik dişli olmalı. Metal dişli servolar malesef çoğunlukla kırımdan kaynaklalan şokları atlatamıyor ve dişli sistemindeki zamana ve zorlanmaya bağlı aşınmalar sebebiyle hiçte hoş olmayan boşluklar yapmaya başlıyabiliyor.

Bu sebeple JR ve Futaba'nın servolarını ben daha kalıcı servolar olarak görüyorum. :saygilar: