Günün Videosu

[Video]: Biraz müzik, biraz UH-1 ;)

Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

"Bell firması tarafından üretilen askeri amaçlı taşıma helikopteri. UH-1 Iroquois adıyla bilinir. Türkiye'de halk arasında Pat Pat olarak anılır.İlk başta askeri amaçlarla üretilmiş bir helikopter olsa da beklenenden çok daha büyük bir ilgi görmüş ve sivil amaçlar için de kullanılmıştır.Dünyanın en "ünlü" helikopterlerinden biri olmakla birlikte artık kullanım devrini yavaş yavaş kapayan bu helikopter birçok pilotun vazgeçilmezi olmaya devam edecektir.

UH-1(205A-1)

Genel Özellikler:
Ağırlık:
Yüksüz: 2.363 kg
En Yüksek Kalkış Ağırlığı: 4.309 kg
Uzunluk:
Gövde: 12,77 m
Tamamı(rotorla): 11.62 m
Yükseklik: 4,42 m
Rotor çapı: 14,63 m
Mürettebat:1-2
Taşıma Kapasitesi: hava sıcaklığı ve bulunulan rakıma göre değişkendir.ortalama 9-10 asker veya 6 sedye
Performans:
Motor: 1 Avco Lycoming T53-L-13 Wellenturbine mit 1.400 WPS (1.044 kW)
En Yüksek Hız: 204 km/sa.
Hizmet Tavanı: 3.840 m
Uçuş Yüksekliği: 4.280 m
Menzil: yaklaşık 510 km

Specifications (UH-1D)
UH-1 Huey
General characteristics

Crew: 1–4
Capacity: 3,880 lb (1,760 kg) including 14 troops, or 6 stretchers, or equivalent cargo
Length: 57 ft 1 in (17.40 m) with rotors
Width: 8 ft 7 in (2.62 m) (Fuselage)
Height: 14 ft 5 in (4.39 m)
Empty weight: 5,215 lb (2,365 kg)
Gross weight: 9,040 lb (4,100 kg)
Max takeoff weight: 9,500 lb (4,309 kg)
Powerplant: 1 × Lycoming T53-L-11 turboshaft, 1,100 shp (820 kW)
Main rotor diameter: 48 ft 0 in (14.63 m)
Performance

Maximum speed: 135 mph (217 km/h; 117 kn)
Cruise speed: 125 mph (109 kn; 201 km/h)
Range: 315 mi (274 nmi; 507 km)
Service ceiling: 19,390 ft (5,910 m) (Dependent on environmental factors such as weight, outside temp., etc)
Rate of climb: 1,755 ft/min (8.92 m/s)
Power/mass: 0.15 hp/lb (0.25 kW/kg)

Günün Videosu

Hep model seyredecek değiliz ya....Azcık da belgesel seyredelim....Vatozlar nasıl kur yapar ? ;D ;D

Günün Videosu

Sevgili rckolik ailesi...
Konuyu nereye açacağımı bilemedim, ben de buraya ekleyim dedim.
Benim bir problemim var, simülasyon çalışamıyorum bir süredir. iPad den sonra kumandam ve bilgisayarıma da el konuldu veee
bu konuda ne yapacağımı bilemiyorum...

:) :thumbup: %p ;D :yuppi: :hoppa: :lollol: :lol: :agreed: :islik:

Maşallah... :)

Günün Videosu

Soner bey, kuzuyu o yanaklarından öpeceksiniz, öpeceksiniz:) Allah bağışlasın, hep güzel günleriniz olsun! Sim konusunda ise yeğenimizin ustalaştığı günü bekleyeceksiniz, ihtiyacı kalmadığında kumanda sizindir :lollol: Güzel de uçuyor, az sabredin %p :)

Günün Videosu

Erol Tatoğlu' Alıntı:
Soner bey, kuzuyu o yanaklarından öpeceksiniz, öpeceksiniz:) Allah bağışlasın, hep güzel günleriniz olsun! Sim konusunda ise yeğenimizin ustalaştığı günü bekleyeceksiniz, ihtiyacı kalmadığında kumanda sizindir :lollol: Güzel de uçuyor, az sabredin %p :)
;)) Allah o günleri gösterir inşallah.
Teşekkürler.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Günün Videosu

Çok güzel bir uçuş yapmış amca imrendim ya. :)

thor cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Günün Videosu

Tam buraya çok güzel bir video koyacaktım, ama youtube'a girilmiyor.

Günün Videosu

Günaydın,

Erişim engeli konuldu heralde. Adamı zorla vpn üzerinden bağlatacaklar yani.

Dragonfly...

Günün Videosu

Emre Kaman' Alıntı:
Tam buraya çok güzel bir video koyacaktım, ama youtube'a girilmiyor.
Allah allah ben şu an bağlanabiliyorum ? Şirket metro ethernet üzerinden olunca bazen ADSL kullanıcılarından farklı durumlar ortaya çıkabiliyor. Bakalım akşama ne olacak evde :rolleyes:

Günün Videosu

Ben hem tt, hem superonline fiber uzerinden denedim, 3g zaten bu tarz durumlarda ilk etkilenen oluyor, neyse, kisaca yine hersey yasak.. Fb, twitter, hatta whatsapp bile zaman zaman iptal oluyor... youtube da...

Diyorum ki, bi kampanya baslatalim, ulke capinda iss'leri boykot edelim, paralarini odemeyelim sen bize adam gibi hizmet vermiyorsun diye, sonra burasi Turkiye deyip kendi kendime guluyorum [emoji1]

Günün Videosu

Vodafone gayet iyi :)

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Turkcell kullanan arkadaş var yan tarafta, whatsapp gidince sms e döndü :D

Günün Videosu

Vpn kurduk kac sene sonra. Buyuk bisey var demek ki... Haberimiz olmasin diye ugrasiliyor

Günün Videosu

Instagram bile çalışmıyor, btk sitesinde açıklama yok. Gerçekten rahatsız edici..

Günün Videosu

Bizim burada bir hafta bütün internet hatları kesildi. Yani tamamen kesildi. Şimdi en azından kısıtlı internet var.