Günün Videosu

Günün Videosu

Hollanda polisi kartal ile quad avlama pratiği yapıyor.
Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Günün Videosu

Ben hayvanların, özellikle vahşi hayvanların bu şekilde riske atılmasına sıcak bakmıyorum. Üstelik burada bir kamu yararı da görmüyorum.

Quad nerde tehlikeli mesela? Diyelim hava alanı, uçağın rotası üzerinde uçan bir quadla bir kartalın uçak açısından oluşturduğu tehlike çok farklı mıdır? Diyelim kalabalık üzerinde uçan bir quad. Risk nedir, quad insanların üzerine düşerse... Peki kartal quadı yakalarken bir hata yaparsa, hem quadın düşmesine neden olursa, hem de muhtemel bir yaralanma sonucu kendisi de beraber düşerse benzer bir risk yok mu? Uçan 300'lük bir quad değil 800'lük bir octoysa? Bir 450 heli ise? Hem model düşer, hem kartal ölürse?

Bu aralar bu iş revaçta. Hem multiler revaçta, hem anti-multicilik revaçta. Multiler, yada uçan araçlar diyelim, sorumsuzca kullanıldığında ne kadar risk taşıyorsa, böyle "salakça" anti-multi icatları da aynı oranda risk taşıyor toplum için. Bu salakça yöntemlere harcanan enerji ve kaynaklar, modelciliğin gelişmesi, modelcilerin eğitilmesi için harcansa, her şehirde bir kulüp olsa, halk arasında bu işlere merakı olanlar bir şekilde bu kulüplere yönlendirilip tecrübeli modelciler ile tanışsa, modelcilik kültürü ve tecrübesi alsa, bütün dünya buna inansa, birlik olsa, uzansak sonsuza... ;D :lol: Eğitim şart! :)

Günün Videosu

Genel olarak çeşit çeşit quadlar değil de özellikle dji phantom serisi hedef alınmış, çünkü en yaygın o... "selpak" gibi bişey olacak bu gidişle...

Havaalanında risk analizi açısından bakarsak haklısın, işe yaramaz. Ama bir kız yurdunun önünde işe yarar mesela...

Günün Videosu

Bu hayvan %100 yaralanır ve sakat kalır bu işi yaparken. Emre'ye katılıyorum kesinlikle " Salakça " ayrıca " Gaddarca " .

O izlemeye doyum olmayan güzelim hayvanı sen al uçan hızarı tut diye gönder. Yokmuymuş Hollandalı'ların topu tüfeği, indirsinler stingerla. :mad:

Günün Videosu

Stabil bi uçuşu var :)

Günün Videosu

Türker Akgün' Alıntı:
Bu hayvan %100 yaralanır ve sakat kalır bu işi yaparken. Emre'ye katılıyorum kesinlikle " Salakça " ayrıca " Gaddarca " .

O izlemeye doyum olmayan güzelim hayvanı sen al uçan hızarı tut diye gönder. Yokmuymuş Hollandalı'ların topu tüfeği, indirsinler stingerla. :mad:
Bu videoyu Tareq instagram hesabından paylaşmıştı. Ben de youtubede buldum.
İlk izlediğimde benim de aklıma gelen hayvanın yaralanacağı olmuştu. Ama hiç bir şey olmadı. Tabi bu olmaz anlamına gelmiyor ama acaba bi bildikleri mi var diye de düşündüm.
Muhtemelen daha büyük modeller için bu hayvanı kullanmazlar

Günün Videosu

Emre Kaman' Alıntı:
Ben hayvanların, özellikle vahşi hayvanların bu şekilde riske atılmasına sıcak bakmıyorum. Üstelik burada bir kamu yararı da görmüyorum.

Quad nerde tehlikeli mesela? Diyelim hava alanı, uçağın rotası üzerinde uçan bir quadla bir kartalın uçak açısından oluşturduğu tehlike çok farklı mıdır? Diyelim kalabalık üzerinde uçan bir quad. Risk nedir, quad insanların üzerine düşerse... Peki kartal quadı yakalarken bir hata yaparsa, hem quadın düşmesine neden olursa, hem de muhtemel bir yaralanma sonucu kendisi de beraber düşerse benzer bir risk yok mu? Uçan 300'lük bir quad değil 800'lük bir octoysa? Bir 450 heli ise? Hem model düşer, hem kartal ölürse?

Bu aralar bu iş revaçta. Hem multiler revaçta, hem anti-multicilik revaçta. Multiler, yada uçan araçlar diyelim, sorumsuzca kullanıldığında ne kadar risk taşıyorsa, böyle "salakça" anti-multi icatları da aynı oranda risk taşıyor toplum için. Bu salakça yöntemlere harcanan enerji ve kaynaklar, modelciliğin gelişmesi, modelcilerin eğitilmesi için harcansa, her şehirde bir kulüp olsa, halk arasında bu işlere merakı olanlar bir şekilde bu kulüplere yönlendirilip tecrübeli modelciler ile tanışsa, modelcilik kültürü ve tecrübesi alsa, bütün dünya buna inansa, birlik olsa, uzansak sonsuza... ;D [emoji38] Eğitim şart! :)
Emre cim havaalanında en korkulan şey kuş sürüleridir. Bunlar uçak motoruna girdiğinde maddi zarar verir. Hadi vermese bile uçak uçuştan alınır motor baraskobuna(fleksibıl kamera ile motorun içinin incelenmesi baya uzun sürer) girer. Bu hem uçak için zaman ve sivil hava yolları için para kaybı hemde insan gücünden feragat ettirir.

Şu aralar pilot mahalline lazer moda idi ( Kokpit komple ışık hüzmesi oluyor allah korusun geçici körlük riski var.) Ondan sonra bu multiler işin içine girdi.

Bana sorarsan büyük multi olan adam zaten bu işte bişeyler biliyordur. Kolay kolay yasak ankara gitmez. Burda hedef kitle dji fantom ve küçük multiler. Kartal şahin gibi kuşlarda Avcı kuşlar olduğu için bence bi şans verilmeli.

Ha diceksin! Erhan bunlar uçağın motoruna girmezmi? Ben daha bizim bistde böyle bişey yaşamadım. Heralde akıllı hayvanlar ...

SM-G900H cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Günün Videosu

Rasim Öztürk' Alıntı:
Genel olarak çeşit çeşit quadlar değil de özellikle dji phantom serisi hedef alınmış, çünkü en yaygın o...

Aynen öyle ;)

Hedef havaalanı güvenliği değil de, şehir içi çakal çukal sürüleri...

Günün Videosu

Yok benim dikkat çekmek istediğim şey bu yöntemin kullanılabilir olduğu/olmadığı değil.

İki husus var, birincisi hayvanların bu şekilde doğası dışında davranmaya zorlanmasına uyuz oluyorum. Bizim sahada da kartalından doğanına, kargasından güvercinine bir sürü kuş var, hiçbir modele belli bir mesafeden fazla yaklaşmıyor. Sesinden mi ürküyor, yoksa yenecek birşey olmadığını bildiğinden mi bilemiyorum. Merak edip peşine takılıyorlar, ama kendilerini tehlikeye atmıyorlar.

İkincisi ise, bu "dron" işini birileri bir şekilde sürekli güncel tutuyor, sürekli asparagas haberler yapılıyor. Dron şöyle etti, dron böyle yaptı, dronlar yasaklandı, dronlar pis kaka, dronlar topmuş falan...

Birileri de sürekli anti-dron yöntemler geliştirmeye çalışıyor. Jammer gibi bişeyler yapan, silah atan, sapan atan, şimdi de kuş :D Ben de demek istiyorum ki, madem çok batıyor bu dronlar, işin temeline inilsin. Eğitim verilsin, olanak sağlansın. O zaman hem bu iş kökünden çözülür, hem de hobi daha da yaygınlaşır. Ha buna rağmen hala gidip uçak çekicem diyen davar olursa fena cezalar getirilsin. Ama istediğin kadar yasak koy, tabanca, tüfek, kuş, fare ne aklına gelirse onu yap, bir şekilde onun da çözümü bulunur, uçacak olan yine uçar.

Günün Videosu

Günün Videosu

Bu da pilotumuz.

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Bir de böyle bir video yüklemişler

Günün Videosu

Sonrada neden yasak derler..

LG-H815 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Günün Videosu

Ne etkinliğiymiş merak ettim doğrusu :( Bu arada kumanda kapalı ama modeli enerji veriliyor ve sonrada çözüm şekli bu deniyor :eek: Ne diyelim resmen allah koruyor bu M.lları