Ben hayvanların, özellikle vahşi hayvanların bu şekilde riske atılmasına sıcak bakmıyorum. Üstelik burada bir kamu yararı da görmüyorum.
Quad nerde tehlikeli mesela? Diyelim hava alanı, uçağın rotası üzerinde uçan bir quadla bir kartalın uçak açısından oluşturduğu tehlike çok farklı mıdır? Diyelim kalabalık üzerinde uçan bir quad. Risk nedir, quad insanların üzerine düşerse... Peki kartal quadı yakalarken bir hata yaparsa, hem quadın düşmesine neden olursa, hem de muhtemel bir yaralanma sonucu kendisi de beraber düşerse benzer bir risk yok mu? Uçan 300'lük bir quad değil 800'lük bir octoysa? Bir 450 heli ise? Hem model düşer, hem kartal ölürse?
Bu aralar bu iş revaçta. Hem multiler revaçta, hem anti-multicilik revaçta. Multiler, yada uçan araçlar diyelim, sorumsuzca kullanıldığında ne kadar risk taşıyorsa, böyle "salakça" anti-multi icatları da aynı oranda risk taşıyor toplum için. Bu salakça yöntemlere harcanan enerji ve kaynaklar, modelciliğin gelişmesi, modelcilerin eğitilmesi için harcansa, her şehirde bir kulüp olsa, halk arasında bu işlere merakı olanlar bir şekilde bu kulüplere yönlendirilip tecrübeli modelciler ile tanışsa, modelcilik kültürü ve tecrübesi alsa, bütün dünya buna inansa, birlik olsa, uzansak sonsuza...
[emoji38] Eğitim şart!