- İlgi Alanı
- Hepsi
Goldberg TIGER II - EP // Low Wing Trainer // Plandan Yapım
Tamer, iniş takımı konusunda en uygun tavsiye; Sümer hocamızın söylediği gibi yay çeliği kullanman. Etrafına bir soruştur bakalım, yay ile uğraşan birileri var mı bulunduğun şehirde, varsa direkt olarak hazırlattırırsın. İkinci tavsiye olarak da Sümer abi, metal elbise askısı demiş ki bence de harika bir fikir. Kaldı ki modelin ağırlığına ortalama 1000 gram diyelim; bence metal elbise askısını denemekte fayda var.
Kanat bağlantısı için ise, benim kullandığım "M4 Plastik Civata - Somun" ;
Malesef kanat bağlantısı için montaj aşamasını fotoğraflayamadım ama sana yardımcı olması açısından şöyle bir şey hazırladım. Umarım işine yarar.
O malzemeyi hiç kullanmadığım için, o şekli nasıl verebilirsin tam olarak bilemedim Tamer. Aerodinamik etkilerini açıklayabilecek bilgi ve tecrübede değilim ancak naçizane fikrim, çaylakta kullandığın kanat yapısını, bu modelde de kullansan herhangi bir sorun olmayacaktır diye düşünüyorum.
Tamer Öztürk' Alıntı:Verilen cevaplar için herkese teşekkürler.En kısa sürede planın çıktısını alıp başlamak istiyorum bu modele tabi derslerden fırsat bulabilirsem.Kanat profili damla şeklinde olduğu için köpük kesme aleti yapmak gerekecek.Köpük kartonu bükmeyle sanıyorum ki yağmur damlası şeklini veremeyeceğim.Diğer bir konu ise kanat bağlantısını yapmak için plastik vida ve aksamının temin edilip takılması.Nasıl birşey almalıyım şuan aklımda birşey yok.İniş takımı konusunda önden tekerlekli yapacağım.Hobbyking'de 46 lık modeller için ön iniş takımı seti var sipariş vereceğim fakat ana iniş takımını nasıl yaparız bilmiyorum.Çevremde hala arıyorum fakat uygun bir malzeme bulamadım.Bilgisi olan varsa ve yardımcı olurlarsa, kanat bağlantısı ve ana iniş takımı hobbykingde varsa siparişe ekleyebilirim.Saygılar
Tamer, iniş takımı konusunda en uygun tavsiye; Sümer hocamızın söylediği gibi yay çeliği kullanman. Etrafına bir soruştur bakalım, yay ile uğraşan birileri var mı bulunduğun şehirde, varsa direkt olarak hazırlattırırsın. İkinci tavsiye olarak da Sümer abi, metal elbise askısı demiş ki bence de harika bir fikir. Kaldı ki modelin ağırlığına ortalama 1000 gram diyelim; bence metal elbise askısını denemekte fayda var.
Kanat bağlantısı için ise, benim kullandığım "M4 Plastik Civata - Somun" ;
Bu LİNKİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
Bu LİNKİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
Malesef kanat bağlantısı için montaj aşamasını fotoğraflayamadım ama sana yardımcı olması açısından şöyle bir şey hazırladım. Umarım işine yarar.
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
Tamer Öztürk' Alıntı:Can abi herzamanki gibi başını ağrııtıyorum kusura bakma.Kullandığım malzeme Çaylak Trainerdaki ile aynı.Köpük kesme aletim yok.Pembe ve mavi renkte olan sıkıştırılmış izolasyon malzemesini de bulamıyorum benim açımdan bir takım probleme neden oluyor.Hem ekstra masraf çıkarmaması için aynı malzemeyi bükerek yapmayı düşünüyorum.Fakat sizinki gibi yağmur damlası şeklini nasıl veririm fikrim yok.Çaylaktaki gibi olsa kafadan şekil verebilirdim ama burda durum değişiyor.Konu hakkında fikriniz var mı?
O malzemeyi hiç kullanmadığım için, o şekli nasıl verebilirsin tam olarak bilemedim Tamer. Aerodinamik etkilerini açıklayabilecek bilgi ve tecrübede değilim ancak naçizane fikrim, çaylakta kullandığın kanat yapısını, bu modelde de kullansan herhangi bir sorun olmayacaktır diye düşünüyorum.