Goldberg TIGER II - EP // Low Wing Trainer // Plandan Yapım
Can Bey, elinize sağlık mükemmel olmuş. Paylaşım için ayrıca teşekkür.
Can Bey, elinize sağlık mükemmel olmuş. Paylaşım için ayrıca teşekkür.
Omer Erkan' Alıntı:Can, eline sağlık, güzel model çıkarmışsın!
Tamer'in dediği şey, yekelerin kontrol yüzeylerindeki konumu. Yani, örneğin eleronlarda gövdeye yakın veya uzak olması anlamında değil. Yekelerin tel takılan deliklerinin, kontrol yüzeyinin menteşe hareket eksenine uzaklığı. Rudder'ı ele alırsak, dikey dengeleyici ile aynı düzlemde iken, yeke delikleri menteşe hareket ekseni ile 90 derece olmalı. Bir de yekeleri tek değil, iki vida ile sabitlemen gerekir, yoksa döner!
Bir diğer nokta, arka iniş takımı telinin geçtiği parça balsa bana göre yeterli sertliği sağlamaz. En azında içine bir borucuk takıp, teli borunun içinden geçirseydin daha iyi olurdu. Ayrıca, telin üzerine tekerlek sabitleyici gibi bir şey geçirip vidasını sıksaydın, yük rudder'a değil, gövdenin arka ucuna binerdi. Gerçi daralan makaron gibi bir şey var, ama bu kayar.
Kaplamaya gelince, tabelacıların kullandığı malzeme sanırım. Kullanması oldukça zordur, yapışır çıkmaz, çıkar tekrar yapışmaz, bombeli yerlerde esnemez. Senin avantajın kutu gövde olması. Ama öncesinde köpük malzemeyi zımparalayıp, tozdan iyice arındırmış olduğunu düşünüyorum, öyle mi? Gerçi normal kaplamayı zaten kullanamazdın, çünkü köpük, kaplama sıcaklığında eriyor, denenmiştir!
Mehmet Kucuksari' Alıntı:Goruntu Gercekten Cok hos, Ellerine saglik Can
Rasim Öztürk' Alıntı:Eline sağlık Can, çok güzel bir çalışma ve sunum olmuş. Fatih'le bizi de yakalamışsın
Benim de arada uçak hevesim oluyor da, heli işlerinden pek sıra gelmiyor. Zaten şu anda VBC kumandadan dolayı ünite kısıtlaması var. Gerçi vbar neo'nun vplane sürümü ile uçak da kullanılabiliyor da, öylesi bir ünite benim gibi başlangıç seviyesi bir modelci için lüks kaçacaktır. Bakalım ucuz yollu bir kumanda edinirsem ilerde, belki basit bir plandan bişeyler yapmaya çalışırız.
Mübareklerin kalkışı inişi de kolay değil, arada bir tur alayım desem çakacağım gününü mahvedeceğim arkadaşların, o yüzden cesaret edip deneyemedim de
Türker Akgün' Alıntı:Can eline sağlık, çok güzel bir model ortaya çıkartmışsın.
Özellikle kaplayarak güzel bir hava vermişsin bence.
mevlüt yılmaz' Alıntı:Geçtiğimiz hafta modeli canlı canlı görebilme fırsatımız oldu. Gerçekten muazzam bir işçilikle yapılmış bir model. Uçuşunu görememiştik ama maiden yapmışsın uçuşda da sorun olmamış. Bu yolda emin adımlarla ilerliyorsun tekrar yeni modelin hayırlı olsun.
Ali Bülent MESGUTLU' Alıntı:Can Bey, elinize sağlık mükemmel olmuş. Paylaşım için ayrıca teşekkür.
Tamer Öztürk' Alıntı:Can abi yeke konusunda demek istediğim, planı açtığında sağ alt köşedeki gibi olması.Kontrol yüzeyine 90 derece olacak şekilde.Saygılar
Can Sismaneli' Alıntı:...Türker abi çok teşekkür ederim, tek amacım köpük uçağa olan bakış açısını değiştirmekti
Türker Akgün' Alıntı:Ahhhh Can ahhhhh. Bende senin uçağa olan bakış açını değiştirmek istiyorum ama o açılar öyle pek kolay değişmiyor işte.
Sümer Yamaner' Alıntı:Konuyu geç farkettim. Samimiyetine sığınarak tek bir şey söyleyeceğim:
Afferin lann!
Levent Uygun' Alıntı:Can tebrikler, baya bildiğin fabrikasyon kit den yapılmış gibi.
Tamer Öztürk' Alıntı:Can abi merhaba, acaba iniş takımı yapmak için nasıl bir tel kullandın? Kuyruktaki tel oksijen teline benziyor ama bilmiyorum.Kalınlığı ne kadar acaba? Ben daha önce talvar teli ile yapmayı denemiştim fakat istediğim gibi sonuç alamamıştım.Bilgi verebilirsen memnun olurum abi.Bu vesileyle iniş takımına para vermekten kurtuluruz