Arkadaşlar bugünün erken saatlerinde ( bize göre erken
) soğuktan korkmadan çıktık sahaya, havada rüzgarda vardı ama yılmadık akşama kadar semaver çayının eşliğinde bol bol uçuş yaptık. Günün olayı
@Ahmet ATICI abinin yeni uçuş alanımızın büyüklüğü nedeniyle dayanamayıp aldığı ikinci el uçağının maiden uçuşuydu
. İşin garip tarafı ne Ahmet abinin ne benim nede Emre nin uçak deneyimi vardı
. Her zorluğa rağmen uçağı çalıştırıp bütün ayarlarını yaptık, sonra Ahmet abi ilk uçak uçuşunu ve uçağın maiden uçuşunu başarıyla yaptı özellikle inişine dikkat etmenizi öneririm.
işte hem Ahmet abinin hemde uçağın maiden'i
Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
Ahmet abinin bu başalı uçuşunun arkasından en iyi uçak arkadaşımın uçağıdır mantığıyla uçağı birde ben uçurayım dedim
, sağ olsun ahmet abi hemen kumandayı elime tutuşturdu. İlk başta her şey çok güzel gidiyordu, kalkış, alan turu, stall turn, tono derken baya uçar olmuştum. Sonlara doğru videoda ses çıkmamış Ahmet abi arkamdan tono yap dedi (sanki uçak onun değil
) bende aldım gazı ekipten verdim kumandayı, tam uçak terse geçmişken nerden estiyse birden helikopterdeki tono gibi negatif pich veresim geldi, tabi helideki negatif pich uçakta throttle kapamak olunca uçağın hızı kesildi, yerede yakın olunca en iyi uçak olan arkadaşımın uçağını kırdım
. Beni teselli etmek içinmi soylediler bilmiyorum ama fazla hasar yok diyor ekip
. İşte benim sonu kırımla biten ilk uçak deneyimim.
Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol