Görseller Eskişehir Buluşmaları (Ana Başlık)

Uçarak gelmişim Mevlüt abinin yardımına. :D

Bu da X3'ün yağmur altında uçuşu. Rüzgar sesinden başka bişey duyulmuor, sesi kapatabilirsiniz :)

Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

[Video]: Eskişehir Buluşmaları (Ana Başlık)

Helal Eskişehir ekibi, harikasıniz, valla bravo :)

Sent from my iPhone using Tapatalk

Valla bunlar çılgın , başka ne denir....Helal olsun ............. :thumbup:

Çok güzeldi slash lar cılgındı zeminde kaygan yağmurlu olduğu için. Hava soğuk arazıde cay içimizi kısmen ısıttı

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Ama ne usuduk :) aksam saat bes gibi de gunes acti, ruzgar kesildi, sut gibi oldu hava biz pilleri bitirdikten sonra gicigina :)

Emre Kaman' Alıntı:
Ama ne usuduk :) aksam saat bes gibi de gunes acti, ruzgar kesildi, sut gibi oldu hava biz pilleri bitirdikten sonra gicigina :)
Bir onceki haftadan Turker ile ben hasta olunca, bu haftasonu cesaret edip ucamadik :-\

Mehmet Kucuksari' Alıntı:
Bir onceki haftadan Turker ile ben hasta olunca, bu haftasonu cesaret edip ucamadik :-\

Geçmiş olsun ikinize de abi. Ben de korktum hasta olucam diye ama şimdilik bişey yok. Dün eve gelince uzunca bi süre ısınamadım, çay may sonradan kendime geldim.

Bu arada 700'ün parçalarını sipariş verdim, onlar gele durusun, X5'i de toplamaya başladım. Yavaş ve sakin her parçayla özenle ilgilenerek topluyorum. Fabrika montajlı gelen parçalarda Gaui harika bir iş çıkarmış. Kafada ve kuyrukta her parça güzelce loktitelanmış ve birleştirilmiş. Tabi ben yine de söküp tekrar topluyorum. Bu arada kafayı sökerken feathering vidalarına gücüm yetmedi :) o derece iyi iş çıkarmışlar. Bir alyanı mengeneyle sıkıştırıp diğer yandan abanayım derken HKnın en dandik hex driverlarından iki tanesini kökünden kırmayı başarınca daha ağır toplara geçtim :) Sonuçta söküp güzelce geri topladım fes kafa ile birlikte. Ancak fes kafada Gauiye pek yakıştıramadığım bir durumla karşılaştım. Washout arm'lar kafaya ayrı vidalarla değil de tek ve uzun bir vidayla bağlanıyor. Bu vida aynı zamanda "Jesus bolt" olarak kafayı da ana şafta sabitleyen vida. Aynı vidaya bu iki yükü birden vermişler, üstelik uzunluğuna göre ince, 3mm'lik bir vida. Modelin boyutu da düşünülünce, böyle bir vidanın en az 4mm olmasını beklerdim. Diğer yandan, diyelim swash leveling için kafayı sökmek istediğimizde etrafa saçılan washout kolları ve ince pulları da kaybetmemeye çalışmak zorunda kalacağız. Vidanın diğer ucunda 5,5mm'lik bir fiberli somun var, vidayı sıkarken diğer ucundan da anahtarla sabitlemek gerekiyor. FB kafadaki gibi kendi oyuğuna girip kendi kendine sıkışmıyor. Her neyse, kafa ve kuyruğun toplanması bitti, bu vidadan başka gözüme batan bir durum yok şimdiye kadar. Onu da çelikle değiştirmek kafamı rahatlatmaya yetecektir. Son olarak da plastik kuyruk konusunda çekincem var. İlerleyen zamanda metaliyle değiştirmeyi düşünebilirim. Şimdilik bu kadar, saati iki etmişim, sabah yine alçak sürünme mod... Gutnayt! :)

Emre Kaman' Alıntı:
Ancak fes kafada Gauiye pek yakıştıramadığım bir durumla karşılaştım. Washout arm'lar kafaya ayrı vidalarla değil de tek ve uzun bir vidayla bağlanıyor. Bu vida aynı zamanda "Jesus bolt" olarak kafayı da ana şafta sabitleyen vida. Aynı vidaya bu iki yükü birden vermişler, üstelik uzunluğuna göre ince, 3mm'lik bir vida. Modelin boyutu da düşünülünce, böyle bir vidanın en az 4mm olmasını beklerdim.

İlk versiyonlarda olur öyle şeyler :p x3 her yönü ile güzel. Washoutların ayrı vida ile sabitlenmesi olsun, alttan sürgü pili olsun, konik "crown" gear'ı olsun, geniş frame yapısı olsun :) Aslında x3 tasarımını belli bir oranda ölçekleyip x5 boyutuna çıkarsalar çok güzel olurdu :) 5/3 oranında scale falan :D

Emre Kaman' Alıntı:
Geçmiş olsun ikinize de abi. Ben de korktum hasta olucam diye ama şimdilik bişey yok. Dün eve gelince uzunca bi süre ısınamadım, çay may sonradan kendime geldim.

......, X5'i de toplamaya başladım. Yavaş ve sakin her parçayla özenle ilgilenerek topluyorum. .....
... Son olarak da plastik kuyruk konusunda çekincem var. İlerleyen zamanda metaliyle değiştirmeyi düşünebilirim. Şimdilik bu kadar, saati iki etmişim, sabah yine alçak sürünme mod... Gutnayt! :)
Öncelikle teşekkürler Emre. Bu yüz bir yaz gribi oldum, inan kaç aydır tam olarak atlatamadım :-\ 3 hafta iyiyim, 1 hafta hastayım :D Allah yaz gribini düşmanımın başına vermesin diyorum :laugh:

Gelelim modele. Anladığım kadarı ile yeni bir maiden yolda :thumbup: GAUI X5 kafa hakkında yorum yapamayacağım ama plastik kuyruk hakkında bir şey söyleyeyim. Bence hiç metal ile upgrade yapmayı düşünme, aynen bu şekilde kullan. Gördüğüm kadarı ile GAUI plastik kalitesi oldukça iyi. Bu nedenle zamanla aşırı bir boşluk olacağını da düşünmüyorum.
Şahsi tercihim her zaman kaliteli plastikten yana :thumbup: Aslında bu sadece benim de değil, Tareq aynı fikirde ;)

Bu yüz bir yaz gribi oldum, inan kaç aydır tam olarak atlatamadım :-\

:-\ :-\ :-\ Abi geçmiş olsun, yüz yaz birbirine girmiş :laugh:

Gaui iyi güzel, bir de yurtiçi temin imkanı olsa... Neyse ki kırılsa da yedekte model var ;)

Rasim Öztürk' Alıntı:
:-\ :-\ :-\ Abi geçmiş olsun, yüz yaz birbirine girmiş :laugh:

Gaui iyi güzel, bir de yurtiçi temin imkanı olsa... Neyse ki kırılsa da yedekte model var ;)
Hadi gözün Rasim, GAUI çok yakında Türkiye'de :thumbup:

Hadi gözün Rasim, GAUI çok yakında Türkiye'de :thumbup:

VEKRC yi mi kastediyorsun abi? Öyle pahalı bir iki modeli değil (x7, nx7 vs...), komple distribütörü olacaklarsa seve seve alışverişimizi yaparız. Yoksa yurtdışına devam.

Rasim Öztürk' Alıntı:
VEKRC yi mi kastediyorsun abi? Öyle pahalı bir iki modeli değil (x7, nx7 vs...), komple distribütörü olacaklarsa seve seve alışverişimizi yaparız. Yoksa yurtdışına devam.
Aynen Rasim ;) Bakalım hangi seriler ne kadara satışa sunulacak, biz de merakla takip ediyoruz :)

X3 gelirse ben de bi tane daha alirim :)