Görseller Eskişehir Buluşmaları (Ana Başlık)

[Video]: Eskişehir Buluşmaları (Ana Başlık)

olaylar olaylar olaylar.... Bugün havadisler kötü....

1- Gaui x3 ile iki başarılı uçuşun ardından, üçüncü pilde yerdeyken ESC yandı. Modelde bir sıkıntı olmadı şükür, kanopi, pil, frame, esc mount, motor, herşey sağlam. Ama ESC kömür...

Olay şöyle gelişti; önce bir pil x3 ile uçtum. Sonra araya mikroları, trexi, slashları aldık. Sonra x3 ile ikinci pil uçtum. Yine sıkıntı yok, bununla ilgili heli üzeri kameradan video var yükleyince burdan paylaşırım. Sonra hemen ardından bir pil daha uçayım dedim. (çok aşırı ısınmış gibi gelmemişti bana motor ve esc) Yerde ilk kontrollerin ardından model tam devir almadı, biraz daha gaz verdim bi koku geldi, sonra pembe/kırmızı dumanlar yükseldi, hemen hold çekip helinin yanına koştum, kanopiyi çıkardım, esc alev aldı üfleyerek söndürdük.

2- Blade MCPX BL ile zaman zaman güzel uçsam da bazen biraz abartıyorum sanırım, altından kalkamayacağım şekilde uçuşlar oluyor. Hasarlar var...

Olaylar-1; İlk pilde güzelce havalandım. Sonra biraz aceleci davrandım takla atayım dedim. İstediğim şekilde gelişmedi olaylar ve betona düşürdüm (hold çektim düşmeden). Hasar kuyruk pali yamuldu, skidin bi bacağı kırıldı, kanopinin uç tarafı plastik orası çeşitli çatlamalar yaşadı. Kanopinin burnuna verdim bandı. Skid yedek vardı değiştirdim. Kuyruk pali yedek vardı değiştirdim. (aslında bunu ilk seferde farketmemiştim, ama ses garip geliyordu kuyruktan ve arada sallanıyordu. Sonra baktım ki palin bi tarafı hafif yamuk, düzgün üflemiyor havayı o tarafa... neyse değiştirdim)

Olaylar-2; Sonraki pilde bu sefer uçuş harika başladı, alan turumsu gitmeler gelmeler, ani hareketler falan derken aletin tepkiler güzel. Stabil de oldukça, ellerimi kumandadan çekip 5-10 saniye bırakabiliyorum modeli açıkta o kadar iyi. Ama tabii çok uzaklaştırdım kendimden, bir ara kumandadan istediğim şekilde tepki vermedi (sorun benim oryantasyon kaybından da olmuş olabilir) Neyse uçuş alanımızın diğer ucundaki stadyumun önüne kadar gitti, burda artık çaresiz holdu çektim, taş zemine çaktım. Bu sefer skid kırılmadı hayret... Ama kuyruk borusu çatladı ve içe gömüldü elevatör servosunu da kilitledi. Kuyruk motorunun mili yamuldu, kuyruk pali zaten pert... Bir tane de kafada linklerden biri kayboldu, yedekte vardı değiştirdim. Kuyruk borusu almam gerekecek. Kuyruk motorunun da milini ne kadar düzeltirim bakacağız.

(EDİT: elevatör servosu da çalışmıyor, kuyruğu çıkardım tamamen, servo artık serbest ama kilitlenmiş durumda.)

3- Traxxas Slash ile iyi gidiyordum, sonra ufak bir sıkıntı oldu.

Olay; Uzakta bir yerde stadyumun önünde bi basamak varmış, ben onu uzaktan rampa zannettim. Rampadan arabayı uçuracağım ya, tam gaz yürüdüm üzerine. Basamağa vurmasıyla ön tekerleklerden biri salıncakların ordan koptu. Kırık değilmiş ama kırık olsa süremem zaten :) Çıkmış tekerleği tutan bir link yerinden, takıp devam ettim, sorun yok. Ama yağları falan var arabanın, hazır fırsattan istifade ona da bi el atacağım.

Mevlüt abinin trexi de alanda göz kararı ayarladık üniteyi. Tabii servo trimler falan ne kadar oldu bilemiyorum. Pek düz bir zemin de bulamıyoruz malum. Heliyi kaldırdık hayırlısıyla, 2-3 dk kadar da uçurdum. Ama onda da bir yöne çekme var ve kuyrukta biraz sallanma. Masabaşı ayar istiyor, arazide güzel olmuyor. Ona da önümüzdeki haftasonuna doğru bakacağız.

Özetle bugün benim günüm değildi, net!!! (yine de çok seviyorum x3ümü :laugh: )

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Videolar;

X3 esc yanarken konuşmalar... Kamerayı quadın üzerine yerleştirdik, x3 ile aynı anda havalanacaktı. Tabii alev alınca kamera açısından dolayı sadece zemini çekti ama konuşmalar var.

Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Heli üzeri çekim. (ikinci pil)... Pek net değil öylesine merakımızı gidermek için çektim. Burun tarafına kanopiye yerleştirdim anahtarlık kamerayı. 6.30 dakika ziyan etmek isteyenler için birebir :)

Son olarak, Emre Kaman quadıyla ve tabii ki bulanık görüntüsüyle anahtarlık kamera :)

Herşeye rağmen güzel bir gündü yağmur başlamasaydı devam ederdik

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Valla iki videonun da sonuna kadar izlemeye dayanamadım. Çok sıkıcıymışız :D Havadan çekim işini biraz araştıralım bence.

Emre Kaman' Alıntı:
Valla iki videonun da sonuna kadar izlemeye dayanamadım. Çok sıkıcıymışız :D Havadan çekim işini biraz araştıralım bence.

Asıl güzel videolar şimdi uploadda ;) Sabaha hazır olur, 800mb toplam iki video...

Toplasan mcpx teki zararım belki daha fazla ama hiç koymadı, x3 esc yandı içim parçalandı abi :D duygusal bi bağ oluştu bildiğin gibi değil... anlayamazsınız :laugh:

Ona ben de çok üzüldüm Rasim, hem de ne.. Bak imzama...

Rasim öncelikle günün özeti ve görseller için teşekkürler, eline sağlık. :RCKolik:
Her ne kadar senin için biraz problemli birgün de geçmiş olsa bence gayet güzel ve renkli bir buluşma yaşanmış Eskişehir'de. :bravo:

Rasim Öztürk' Alıntı:
olaylar olaylar olaylar.... Bugün havadisler kötü....
1- Gaui x3 ile iki başarılı uçuşun ardından, üçüncü pilde yerdeyken ESC yandı. Modelde bir sıkıntı olmadı şükür, kanopi, pil, frame, esc mount, motor, herşey sağlam. Ama ESC kömür...
Gerçekten çok feci bir olay olmuş. :eek: Allah'tan model havada değilmiş ve bir tek ESC kaybı ile X3'ü kurtarabilmişsiniz. :thumbup:

Rasim Öztürk' Alıntı:
....
2- Blade MCPX BL ile zaman zaman güzel uçsam da bazen biraz abartıyorum sanırım, altından kalkamayacağım şekilde uçuşlar oluyor. Hasarlar var...
Keşke hasarlar olmasaymış ama MCPX BL'nin uçuşuna alışmak biraz zaman alabiliyor malum oldukça hareketli bir model. Zamanla çok fazla keyif almaya başlayacağını düşünüyorum. ;)
Model aslında kolay kolay böyle hasarlanmıyor fakat şansızlık ki hep sert zeminlere düşmüşsün. :rolleyes:

Rasim Öztürk' Alıntı:
...
3- Traxxas Slash ile iyi gidiyordum, sonra ufak bir sıkıntı oldu.
Neyseki Traxxas'ta gerekli bir bakımın biraz öne alınması haricinde bir problem olmaması güzel olmuş, bu da zaten bir problem sayılmaz. :)

Rasim Öztürk' Alıntı:
...
Mevlüt abinin trexi de alanda göz kararı ayarladık üniteyi. Tabii servo trimler falan ne kadar oldu bilemiyorum. Pek düz bir zemin de bulamıyoruz malum. Heliyi kaldırdık hayırlısıyla, 2-3 dk kadar da uçurdum. Ama onda da bir yöne çekme var ve kuyrukta biraz sallanma. Masabaşı ayar istiyor, arazide güzel olmuyor. Ona da önümüzdeki haftasonuna doğru bakacağız.
Masabaşı ayarlarından sonra sonucun çok daha iyi olacağına şüphe yok. İnşallah önümüzdeki hafta güzel bir uçuşunu izlemek nasip olur. :)

Rasim Öztürk' Alıntı:
...
Özetle bugün benim günüm değildi, net!!! (yine de çok seviyorum x3ümü :laugh: )
Haklısın Rasim bugün senin günün değilmiş malesef. Ama yine de en kötü günü bu kadarıyla atlatmış oldun belkide. Bundan sonrası hep bundan iyi olsun inşallah. :saygilar:

Emre Kaman' Alıntı:
Emre bu havadan çekim işleri apayrı bir olay, belli bir seviyeye getiremezsen pek tadı olmuyor.

Bir ara bende modellere kamera takıp çekim yapmaya falan uğraşıyordum sonra kendimden sıkıldım attım kamerayı kurtuldum. :lollol: :lol:

Valla öyleymiş :laugh: Aslında sahneyi Rasim uçacak, ben çekicem diye kurmuştuk ama, tuttu escyi yaktı. Sonrası titreşimli bomboş görüntü olmuş. Manzara da olmayınca bozkırda, bişeye benzemiyormuş. Hedefi değiştirdim, quadı apm+gps ile uçurup havada bir noktaya dikicem, heli uçuşlarını çeksin. Önümüzdeki sezona kış projesi.

Ne idüğü belirsiz videoların ardından, daha anlaşılır iki video eklendi. Esc yanmadan önce böyle uçuyordu x3....

Elinize ve azminize sağlık.Esc'ye ben bir anlam veremedim , acep noldu da böyle yandı.yep 40 benim de aklımda olan bir esc ama , 3 uçuşta cortlaması kötü olmuş.
Sanırım videolardan önce çok feci bir hard 3D uçuş falan yaptınız , adamın ömrünü bitirdiniz :laugh:

Hakan Ülgenalp' Alıntı:
Elinize ve azminize sağlık.Esc'ye ben bir anlam veremedim , acep noldu da böyle yandı.yep 40 benim de aklımda olan bir esc ama , 3 uçuşta cortlaması kötü olmuş.
Sanırım videolardan önce çok feci bir hard 3D uçuş falan yaptınız , adamın ömrünü bitirdiniz :laugh:

Valla biz de pek anlam veremedik Hakan abi. 3 uçuş derken daha önceden de var birçok uçuşu, bir sorun olmamıştı.

Yukarıdaki videolardan sadece konuşmalarımızın olduğu videonun 10. saniyesinden itibaren (17 18 sn dolayları film kopuyor zaten) heli çalışmaya başlıyor ama sesteki garipliği farkedeceksin. Zaten anında dumanlar, koku, koştur koştur yetiştik ve kalanı kurtardık.

Hard 3d ise bizim ne haddimize abi :D Hava da soğuktu... Motor desen 480watt... Bunda yanacaksa scorpion 850watt motorlar var onlarda kavrulur... Anlam veremediğimiz bi akım patlaması yaşadı alet...

İlk uçuştan sonra başka modeller kullandık. Sonra ikinci uçuş videosu da var yukarıda. üçüncü uçuşu ise ikincinin hemen 5 dk arkasından yapmak istedim hazır ısınmışken. O arada kamerayı x3 ten söküp quada taktık, x3 e yeni lipo taktım falan. Verdim gazı, yandı bitti kül oldu :)

ESC setup ında timing de sıkıntı olabilir, 18 derece ayarlamıştım.

Yenisi için daha araştırmadım, 3 gün benim işler biraz yoğun. Önümüzdeki haftasonuna doğru araştırmalara başlayacağım. Yeni motor hevesim vardı belki onunla ona uygun bi esc alırım. Veya bu sefer YEP 60A alabilirim. Şu anda modelleri evde bi köşeye bıraktım, hiçbir şey düşünemiyorum :)

6s setup kullaniyordun, max 25-26A cekebilir o motor. Amperden yanmadi yani esc, zaten yerdeyken yandi. Benim fikrim timing yonunde, sahada da ilk onu soylemistim. Ya da tamamen kotu sans. Cunku bu esc bir yildir hic problem cikarmadan 3 helide uctu.

Rasim Öztürk' Alıntı:
Ne idüğü belirsiz videoların ardından, daha anlaşılır iki video eklendi. Esc yanmadan önce böyle uçuyordu x3....
Eline sağlık Rasim bu videolar dediğin gibi daha güzel oldu. :thumbup: