[Video]: Eskişehir Buluşmaları (Ana Başlık)
Bugün alana son pil öncesi jandarma geldi. Şikayet olduğunu söylediler. Sağ olsun astsubay arkadaş çok nazik ve iyi niyetliydi, yeni bir yönetmelik olduğunu, ancak içeriğini tam olarak bilmediğini, kimseyi kırmak istemediğini belirtti. Ben dilim döndüğünce yeni yönetmeliği kendisine anlattım. Alanın meskun mahal olmadığını, modellerin sportif uçuş yapan, 25kg altı modeller olduğunu, bu modelleri şehir dışında uçurmak için izin alınması gerekmediğini, kayıt için 1 mayısa kadar süre bulunduğunu söyledim. Tabi o sahanın 5-6 km yakınlarında bir askeri, bir sivil olmak üzere iki hava alanı olması zaten o sahayı yasak kılıyor, bunun onlar da biz de farkındayız ne yazık ki... Neyse, astsubayımız bize olayın biraz farklı boyutta olduğunu, yakın zamanda yaşanmış bir yaralama olayı olduğunu, ortamın zaten karışık olduğunu söyledi ve daha tatsız olayların yaşanma ihtimaline karşın bir süre de olsa o alana gidip riske girmememizi tavsiye etti. Anlayışla karşıladık, teşekkür ettik. Tabi burada söylenebilecek çok şey var, ama bunları söylemenin kimseye bir faydası yok, hiçbir şeyi de değiştirmeyecek, o yüzden geçiyorum.
Sahadan çıkışta geçenlerde Nezih arkadaşımızın forumda bahsettiği alana bir bakalım dedik. Şehirden yaklaşık 20km mesafede (eski alan 5-6km idi) bir alan. Gittik baktık, kısa bir video da çektik. Bizim hoşumuza gitti. Tabi eski alanımızın zemin özelliklerini taşımıyor. Sık ve yeşil bir bitki örtüsü yok, büyük ihtimal yazın sararacak cılız otlar var, kışın ise çamur olacaktır. Ayrıca otların düzensiz ve seyrek oluşu görebildiğim kadarıyla uçakların iniş ve kalkışlarında sorun yaratacaktır. Tabi bir pist yapılmazsa. Her neyse, heli için hiçbir sorun görünmüyor şimdilik.
Videomuz:
Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
Warp'ın yakışıklı pozları
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol