Görseller Eskişehir Buluşmaları (Ana Başlık)

[Video]: Eskişehir Buluşmaları (Ana Başlık)

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Bu gün herkes sahalardaymış. Akşama ekleyin videoları öyle konuyu açıp videolar yarın demeyelim. ;D
Bu gün ben de 4 pil uçtum. Bulduğum yeni uçuş alanı uçuş zevkimi arttırdı. Yalnız video yok. Ben dün eklemiştim zaten. Bugünkü de aynısı sadece hareketlwri pekiştirme amaçlı uçtum.

Benim kameranın şarjı yoktu, sadece warp maiden'a yetti, o da sonuna kadar çıkaramadı...

Logo ile de üç dört başarısız denemeden sonra ilk hurricane'lerimi yaptım diyebilirim, iki tur olmasa da bir buçuk dönmüşümdür. Tabii çooook yükseklerde... Onun dışında ilaçların etkisindeyim hala, yarı ayık yarı mal gibiyim :D Başımın sağ tarafı ve sağ kulağa vurdu hastalıktan arta kalanlar. Augmentin, aferin, majezik sprey eşliğinde devam ediyorum. Yine de buna da şükür, bu haftayı da boş geçmemiş oldum. Uçuş sonrası şu yeni sahayı da görme fırsatımız oldu.

Bugün alana son pil öncesi jandarma geldi. Şikayet olduğunu söylediler. Sağ olsun astsubay arkadaş çok nazik ve iyi niyetliydi, yeni bir yönetmelik olduğunu, ancak içeriğini tam olarak bilmediğini, kimseyi kırmak istemediğini belirtti. Ben dilim döndüğünce yeni yönetmeliği kendisine anlattım. Alanın meskun mahal olmadığını, modellerin sportif uçuş yapan, 25kg altı modeller olduğunu, bu modelleri şehir dışında uçurmak için izin alınması gerekmediğini, kayıt için 1 mayısa kadar süre bulunduğunu söyledim. Tabi o sahanın 5-6 km yakınlarında bir askeri, bir sivil olmak üzere iki hava alanı olması zaten o sahayı yasak kılıyor, bunun onlar da biz de farkındayız ne yazık ki... Neyse, astsubayımız bize olayın biraz farklı boyutta olduğunu, yakın zamanda yaşanmış bir yaralama olayı olduğunu, ortamın zaten karışık olduğunu söyledi ve daha tatsız olayların yaşanma ihtimaline karşın bir süre de olsa o alana gidip riske girmememizi tavsiye etti. Anlayışla karşıladık, teşekkür ettik. Tabi burada söylenebilecek çok şey var, ama bunları söylemenin kimseye bir faydası yok, hiçbir şeyi de değiştirmeyecek, o yüzden geçiyorum.

Sahadan çıkışta geçenlerde Nezih arkadaşımızın forumda bahsettiği alana bir bakalım dedik. Şehirden yaklaşık 20km mesafede (eski alan 5-6km idi) bir alan. Gittik baktık, kısa bir video da çektik. Bizim hoşumuza gitti. Tabi eski alanımızın zemin özelliklerini taşımıyor. Sık ve yeşil bir bitki örtüsü yok, büyük ihtimal yazın sararacak cılız otlar var, kışın ise çamur olacaktır. Ayrıca otların düzensiz ve seyrek oluşu görebildiğim kadarıyla uçakların iniş ve kalkışlarında sorun yaratacaktır. Tabi bir pist yapılmazsa. Her neyse, heli için hiçbir sorun görünmüyor şimdilik.

Videomuz:

Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Warp'ın yakışıklı pozları :)

Evet degisik bir olay yasanmis bugun ?? Neyse insallah yakin bir zamanda yasanan o tadsiz silah atis olayi netlige kavusur..

Bu vesile ile yeni alani da gormus oldunuz ;) Biraz uzak olmasi harici bence yeni alan da gayet guzel, Ozellikle heliciler acisindan :laugh: Bakalim Buyuk Eskisehir bulusmasini hangi alanda gerceklestirecegiz :thumbup:

Paylaşim icin tesekkurler Emre abi en kısa zamanda ya asfalt yada guzelce toprak sıklaştırması yapilacakmis sonuc ne olur bilemiyorum bizde bugun ucustaydik fakat biliyorsundur kurs olarak gittigimiz icin o pistte kene vakasi var ilaclama yapilana kadar malesef biz gelemeyecegiz.

Nezih ŞENSOY' Alıntı:
Paylaşim icin tesekkurler Emre abi en kısa zamanda ya asfalt yada guzelce toprak sıklaştırması yapilacakmis sonuc ne olur bilemiyorum bizde bugun ucustaydik fakat biliyorsundur kurs olarak gittigimiz icin o pistte kene vakasi var ilaclama yapilana kadar malesef biz gelemeyecegiz.
Nasil yani. Bu yeni pistte mi KENE olayi var :eek:

Muhtemelen başka bir alan Mehmet abi, zaten bu yeni yerde pist yok henüz :)

Uçakçıların inönü, kulüp falan duyuyorduk, çarşamba akşamları toplantıları oluyormuş falan... Ama hiç gitmek nasip olmadı... Muhtemelen orası bahsedilen yer...

Bu Aşağı Kartal'da mı kene var Nezih? :eek:

Bir de buraya (Aşağı Kartal) ufak da olsa bir bina yapılma düşüncesi var mı? Su, tuvalet, hatta elektrik falan? Burasıyla ilgili çalışmaları yürüten kim? Belki bizim de bir yardımımız olur, bir tuğla da biz koyarız, o maksatla soruyorum.

Evet aşaği kartal pistinde kene olayi var,Emre abi sen biliyorsundur Tepebaşı özdilek sanat merkezinde radio kontrollu model ucak kursu var o kursu yoneten hocamiz İlker Hakan Evrendilek mutalipta kotu bi olay yasaninca tekrar yasanmamasi icin ve ogrencileri riske atmamak icin pist arayisina girdi ardindan bu alani buldu ve belediyeyle gorusup biraz duzenleme yapilmasini rica etti bu calismalar yurutulurken biz kulup olarak alana gidip degerlendirme yaptik fakat uzerimizde kene gorunce hemen belediyeyle gorusup ilaclama calismasi yapilmasi soylendi bizde zincirlikuyu santiyesinde ucmaya basladik ilaclama yapilinca tekrar asagi kartala gelicegiz ins.Duzenlemeyi belediye yuruttugu icin yardim edilecek birsey yok emre abi ama biz giderken kazma eldiven goturup otlari biraz temizleyecegiz.Alana bir bina yapilmasi suan icin soz konusu degil oyle birsey varsa da ben bilmiyorum.

Umarim sizin istediginiz gibi bir cevap olmustur yaşım itibariyle dusuncelerimi tam anlamiyla kaleme alamiyorum eger rasim abi ve emre abi uygun gorurse hafta sonu gorusup butun ayrintilariyla anlatabilirim.

Teşekkür ederiz Nezih, cevap istediğimiz gibi olmasa da yeterince net :)

Pist deyince, dün gittiğimiz alanda pist benzeri bir oluşum görmeyince, başka bir yerden bahsediliyordur diye düşündüm ama aynı yerden bahsettiğimize göre, kene olayı hoş olmamış :rolleyes:

Geçen haftalarda alanda konuştuğumuz arkadaşlar bahsetti yeni alandan, elektrik su zamanla herşey olur gibi laflar geçti... İyi dedik, güzel gelişmeler bunlar. Ama görüyoruz ki ortada çok da bir gelişme yok. Modelcilere denilmiş ki, tamam sizler ayak altında, sağda solda dolaşmayın... 20km mesafede şu alanı size ayırdım, gidin orda takılın.

Küçük de olsa bir bina, bir elektrik su bağlantısı bir belediye için bu kadar zor olmasa gerek. Kullanıcılarından gerekirse aidat tarzı bir meblağ da alınabilir, ona da itirazımız olmaz.

Ama şu durumda bizim kendi kendimize bulduğumuz herhangi bir düzlük arazide takılmaktan yarım tık farkı var. O da biri geldiğinde ne yapıyorsunuz siz burda dediğinde, Radyo Kontrollü Uçak Alanı'nda uçuş yapıyoruz :) diyebilme lüksü...

Kene AVCILAR Sayesinde Tüm alanlarda yeşilliklerde Özgürce Çoğalıyorlar
Bir Keklik Yavrusunu besleyebilmek için günlük ortalama 4000 kene toplayıp yavrusunu besliyordu
NE yazıkki Keneler İlaçla tam engellenemiyor
Doğal düşmanları olan yaban kuşlarını AVCILAR yok etti

Kene ısırması ile keneyi çıkarmak için hastaneye gidin (vakaa) olarak (BÖCEK ISIRMASI OLARAK) yazıyorlar :coolxf:

Maalesef Bu olaylara herkesin alışması gerekiyor özellikle hayvan otlatılan yerlerde daha fazla çoğalıyorlar

Arkadaşlar 5-10 hisseli ortak bir tarla alalım(yatırımda olur) bir kısmını piknik alanına çeviririz çoluk çocuk takılır hafta sonu diğer bölüm de de uçuş yaparız :) :halay: şaka bir tarafa maddi imkanım olsa böyle küçük bir pist yapmak isterdim açıkçası. İlerde ihtiyaç artacaktır.

bulent' Alıntı:
Arkadaşlar 5-10 hisseli ortak bir tarla alalım(yatırımda olur) bir kısmını piknik alanına çeviririz çoluk çocuk takılır hafta sonu diğer bölüm de de uçuş yaparız :) :halay: şaka bir tarafa maddi imkanım olsa böyle küçük bir pist yapmak isterdim açıkçası. İlerde ihtiyaç artacaktır.

Valla Bülent bey, keşke o şekilde bir şey yapabilsek. Ancak bu işle ciddi ciddi ilgilenen 10-15 kişiyi bulabilmeyi bir kenara bırakalım, uçuş ekibi 4-5 kişiden fazla olunca bile kendi arasında problemler çıkmaya başlıyor. Benim gözlemime göre iyi anlaşan bir ekipte maksimum sayı 4 belki 5. Bir 6. kişi dahil olduğu zaman birkaç ay sonra ya grup ikiye bölünüyor, yada dağılıyor. Herkesin hobiye bakışı farklı, imkanları farklı. Sayı kalabalıklaştıkça egolar ortaya çıkmaya başlıyor, rekabet oluşuyor, belki kıskançlık... Benim şehrimde en çok istediğim bir kulüp yapılanması olması. Temel insani ihtiyaçları karşılayan (Tuvalet, su, çay, soba), elektriği olan, birkaç masası sandalyesi olan bir kulübümüz olsa, üç-beş kuruş aidatımızı versek... Sahaya gitmek modeli ve çantayı alıp gitmek demek olsa. Benim bagajın yarısından fazlası masa, sandalye, jeneratör vs...

Benim bir planım vardı en azından bizim ekip için, Sakintepe tarafında. Ancak son olaylardan sonra, Muttalip çayırında bile rahat edemedikten sonra, o bölgede kafamıza göre uçuş yapmamız da pek mümkün görünmüyor. Zaten hava alanının 4-5 km yakını. Hemen olmasa bile bir-iki yıl içinde mutlaka sorunlar çıkacaktır.

Yine de, hem fiziksel uygunluk, hem de yasaya uygunluk özellikleri taşıyan bir yer varsa aklınızda, eğer bir katılım sağlanabilecekse, herhangi bir projeye ben varım :)

kızılinler e
gidenleriniz varmı
oraları uygun
+ kızılinler hamamının tam karşısında
kiralık pansiyonlar da var