"Çaylak" Trainer Başlangıç Modeli - RcKolik Edition

Nalburdan yapıştırıcı alırken gözüme çarpan ben bunu bir yerlerde değerlendiririm dediğim dubelleri kanadı tutması için bağlayacağım lastik yerleri olarak kullandım.

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Şirkette bulduğum 3mm fiber köşebentlerden motoru tutması için aparat yaptım ve motora hafif sağa aşağıya eğim verdim.

Deneme amaçlı kanadı uçağa taktım sıra elektronikleri dizmekte onu da bu akşam yapmayı düşünüyorum.
Uçağı tartamadım ama denemek için elektronikleri içine koyarak denge noktasından kaldırarak gözlem yaptım. Uçağın dengesinde herhangi bir sıkıntı gözükmüyor. Sadece kanatların altına kullandığım balsa çıtalar biraz fazla esniyor gibi onun içinde nalburdan aldığım kanadı sabitlemek için kullandığım arap yapıştırıcısı adındaki çift bileşenli epoksi yapıştırıcı ile çıtanın üstünden geçerek biraz daha esnemeyi azaltmayı düşünüyorum.

Lastiklerin bağlanacağı pimler çok güzel olmuş:bravo: gövdenin iç kısmına da deliklerin üzerine gelecek şekilde kontraplak kesip yapistirirsaniz daha sağlam olur bu haliyle straforu esnetecektir diye düşünüyorum

• Beğen
Tepkiler: Muhittin Şentürk
Arkadaşlar büyük bir heyecanla çaylak yapımına sabah başladım hemen hemen bitmek üzere.Yine sorum GE ayarı.Merkez ağırlık bu şekilde iyimi yoksa biraz daha yeremi bakmalı burun kısmı

Eps sert köpükten çalıştım ve elevatör rudder ve aleronlarIa menteşe kullandım çok iyi oldu

Arkadaşlar büyük bir heyecanla çaylak yapımına sabah başladım hemen hemen bitmek üzere.Yine sorum GE ayarı.Merkez ağırlık bu şekilde iyimi yoksa biraz daha yeremi bakmalı burun kısmı

Çok hızlısınız maşallah ben bir haftadır yapıyorum bitiremedim.

Erdoğan bey wing joiner olarak dondurma çubuğuna benzer malzeme kullanıyorsunuz sanırım.Şayet öyleyse mukavemeti düşük olduğundan havada kanat katlanması kaçınılmaz.Bunun yerine 3mm kontraplak ile wing joiner kesip epoxy ile yapıştırmanızı tavsiye ederim.