Bana Uygun Depron Model Tavsiyesi

Bu model bir akrobasi model diyebiliriz.Trainer modelin kanat yapısı geniş ve daha fazla kaldırma gücüne sahip.Bu sebeple trainer model deniyor.Yavaş ve dengeli uçuş yaptığı için trainer model.Bu modelin kanatları alttan , Mesut usta ya da Sümer abim de yorumlarıyla size destek verecektir, ancak bu gövdenin de , kanat yapısının da trainere yakın bir uçuş yapamayacağı aşikardır.
Biraz araştırın , bence elinizdeki donanıma uygun güzel bir model bulacaksınız.Ben son zamanlarda ilgilenemediğim için bakmadım ama RCgroup da bu işle ilgilenen çok kişi var.Mutlaka bulabilirsiniz Kadir bey.
Aslında temel aerodinamik kurallarını bildikten sonra , uçuş tarzlarını hangi faktörlerin belirlediğini bildikten sonra , uydurma bir model yapıp uçurmanız da işten bile değildir. :saygilar:

kadir kocaman' Alıntı:
Günaydın Arkadaşlar,,
konu kirliliği olmaması açısından buradan devam etmek istedim,, malum Berkay'ın depron uçak yapmaya başlamasından sonra bende bir depron model yapmaya karar vermiştim. Araştırırken ft-siriritfire adında istediğim şekilde bir plan buldum ve elimdeki elektronikler de buna tam uygun gibi

Link de yapılış videosu ve planı mevcut

değerli yorumlarınızı bekliyorum

kadir merhaba tekrardan, daha önce deprondan spitfire yapdım bende, hatta hala uçuruyorum görüntüsü beni cezbediyor görenleride cezbediyor, ama şöyle bir sorun var, uçuşu gerçekten zor yani uçak direk olarak dog fight yapmak için dizayn edilmiş gibi komut verdiğinde direk dalışa geçiyor çekilin önümden diyor :D , havada dolanırken sanki bi anda bana saldıracakmış gibi hissediyorum bazen, çok atak bir uçak, yani eğer yeni başlıyorsan ilk kırımın üzücü olur, ben hala ortadan kanatlı basit bir model yapmanı öneririm berkay gibi, onda uçuşa alış sonra spitfire yap mutlaka, bende ilk extra 330da alışdım ondan sonra spitfire yapıp uçurdum ama hala tam beceremiyorum spitfirei havada istediğim gibi kontrol etmeye.

wing tiger elektroniği ile depron uçaklar uçuyor öyle agır gelmiyor, motor güçlü ise yarım gazda uçarsın illa tam gazda gidilcek diye bişi yok sonuçda :D benim elimde 1650 gr thrustlı motor var onu 440 gr uçaga takdım uçuyorum hiçde sorun çıkmıyor.

Ynt: Bana Uygun Depron Model Tavsiyesi

Spitfire uzun sure ucurdum , ucurmasi en zor modeller listesinde ilk sirayi zorlar :) bu sevdadan vazgecin derim :) ustten kanatli dihedral kanada sahip bi model yapmaniz ve ucurmaya calismaniz cok daha dogru olur :)

LG-D802 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Volkan Güneş' Alıntı:
wing tiger elektroniği ile depron uçaklar uçuyor öyle agır gelmiyor, motor güçlü ise yarım gazda uçarsın illa tam gazda gidilcek diye bişi yok sonuçda :D benim elimde 1650 gr thrustlı motor var onu 440 gr uçaga takdım uçuyorum hiçde sorun çıkmıyor.

Merhaba üstad,,
modeli sadece görüntüsü için bile olsa yapıcam, rc olarak şimdilik kullanmasam da çok güzel bir model dediğiniz gibi..Trainer olarak bakalım akşam Berkay la buluşucaz, modeli bir yakından inceleyim.. Ayrıca bir şey daha sorucam bu adamlar modeli yaparken sıcak silikon kullandılar, bende aynısını mı yapayım yada uhupor yeterli yapışkanlığı sağlarmı?

Mesut AKIN' Alıntı:
Spitfire uzun sure ucurdum , ucurmasi en zor modeller listesinde ilk sirayi zorlar :) bu sevdadan vazgecin derim :) ustten kanatli dihedral kanada sahip bi model yapmaniz ve ucurmaya calismaniz cok daha dogru olur :)

Merhaba Mesut Hocam,,
Wing tiger kanatlarına uygun bir gövde yapayım o zaman ama plan bulamadım.. Sizin kadar tecrübeli de değilim ki gövdeyi gözüm kapalı çizeyim..

kadir kocaman' Alıntı:
Merhaba Mesut Hocam,,
Wing tiger kanatlarına uygun bir gövde yapayım o zaman ama plan bulamadım.. Sizin kadar tecrübeli de değilim ki gövdeyi gözüm kapalı çizeyim..

elinizde wing tiger kanadımı var ?

Kadir bey hangi ildesiniz siz ? ben olsam uydurma govde yapardim kafamda bi sekil canlandi aslinda , ya tarif etsem acaba yapabilirmisiniz ?

Mesut AKIN' Alıntı:
Kadir bey hangi ildesiniz siz ? ben olsam uydurma govde yapardim kafamda bi sekil canlandi aslinda , ya tarif etsem acaba yapabilirmisiniz ?

İzmir' deyim Mesut Hocam,,
yapmayı deneyebilirim eğer size zahmet olmayacaksa anlatması? Elimde ekipman olarak 1650 gr çekişi olan bir motor, 10x4.7 pervane, yep 60A esc var...

ooo bunlarla kanat boyu 160cm olan depron ucurulur :)

yarin isyerindeyken anlatmaya calisirim :)

Mesut AKIN' Alıntı:
ooo bunlarla kanat boyu 160cm olan depron ucurulur :)

yarin isyerindeyken anlatmaya calisirim :)

peki hocam teşekkür ederim,, sistemi 2200 lük lipo ile beslemeyi düşünüyorum.

Kadir bey vallahi uçak yaptım işyerinde ya :D :D size anlatımlı bir vidyo çektim 800mb civarında :D youtube yüklüyorum birkaçta görsel çektim onlarıda paylaşırım, yeni konu açarak :)

buda yaptığım uçak :D

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol