[Anket]: Scale Fuselage Projesi - 600 sınıf - %100 Yerli Üretim Model Seçim Anketi
Daha bir gün oldu , fakat öyle görünüyor ki , aramızda gizli yetenekler ve bilgili arkadaşlarımız var.. :agreed: Bence anket çoktan amacına ulaştı bile...
Devrim bey , işin ince yönlerine hakimsiniz , aynen dediğiniz gibi olacak .Anlatması kolay ama uygulaması herkesin cesaret edemeyeceği kadar zor bir işlemler silsilesi beni bekliyor.
Bir yere kadar olan bilgi ve el becerim durumu kurtarıyor, ancak Ömer abinin dediği gibi bir yol izlemem gerek.vakum mutlaka gerekli ama , ilk üretim el yatırması tekniğiyle çıkmak zorunda.Çünkü vakum pompası , ayırma bezleri , vakum torbaları benim için ciddi maliyet.Ha imkanım olsa yapabilir miyim , kendime güveniyorum , mutlaka yaparım.Ancak ilk üretim elle olmak zorunda şimdilik..Ölçek tutturma konusunda çok sıkıntı çekeceğimi düşünmüyorum , bir kaç cad cam programını kullanıyorum , 2 tane de boş boş yatan cnc router'da var..Beni bu zamana kadar bağlayan modelimin olmayışı idi...Çünkü kimseden emanet model alıp , kardeşim bunun şurasını ölçeyim şurasını sökeyim demek gibi bir lüksüm yoktu.Ve en önemlisi de , emek verilecekse ve böyle bir iş yapacaksam , büyük model için yapmam gerekiyordu.450-500 sınıflar fuselage için malesef yeterli değiller.Önünüzde ölçekten kaynaklı aşamayacağınız engeller oluyor.Ha amaç sadece dış kabı benzetmek olsa 922 için de yapılır bir fuselage ama , içi de önemli , kokpiti , koltukları , döşemeleri gibi interrior dizaynına kadar yapılmış bir fuselagenin değeri , sadece maddi olmuyor .Bu bakımdan aldığım 600 sınıf uçmasa bile aslında amacıma yönelik görevini ifa etti bile , sadece emin olmak için, rotor çıkışı ile kuyruk ucu mesafesini frame biryerleri zorlamadan net otursun diye , fuselageyi nasıl yapabilirim diye , temel bir takım ölçüm verilerine ihtiyacım vardı...Artık böyle bir sorun kalmadı..Yapım aşamalarına başladığımda adım adım , kare kare imalatı raporlayacağım ve inşallah hep beraber bu işin altından kalkacağız...
Aslında model seçeneği oldukça çeşitli , ben en çok tercih edilenleri , dünyada en çok kullanılanları derledim.Daha army modeller gibi , mavi yıldırım gibi fantezi, sea king gibi cüsseli modeller de koyabilirdim, fakat mantıklı olan , en çok tercih edilenler arasından seçmek olacaktı.Bunu hakedersem , bir daha ki ankete , bir kaç çeşit fazladan koyarız..
Anketin şu anki sonuçlarına gelirsek , oldukça kafam karıştı desem yalan olmaz , çünkü bazı deneyimli ve tecrübeli modelci abilerimizin seçimleri beni ikiye böldü.Kendi istediğim model EC145 aslında , nedeni gayet basit , renkler harika yakışıyor bu heliye ,bir de fenestron yok
, fenestron öyle basit bir hadi yapıverelim de olsun denilerek yapılacak bir ekipman değil malesef.Hazırları da , şu an heliye verdiğim paradan daha pahalı, o yüzden Rasim kardeşimin oyunu da , en çok oy alan Airwolf'e aktarmış olduk...
Bir kaç gün daha bekleyip , nereden başlayacağıma bir karar vereceğim , katılım gayet yeterli ve verimli oldu zaten , herkese çok teşekkür ediyorum arkadaşlar , o değerli yorumlarınızı paylaştığınız ve bu konuyu bu kadar canlı tuttuğunuz için....Ne güzel ki , scale modelllerini tozlanmaya terkeden arkadaşlarımıza , bir sevgi , bir şefkat ve bir yeniden uçalım hevesi aşkettiniz...
Sağlıcakla Kalın....