Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Son zamanlarda gerek kendi tecrübem gerekse paylaşımlar çercevesinde çok rahatlıkla şunu şöyleyebilirim: "Heli ile uğraşan modelciler için TURNIGY pek de uygun bir tercih değil ne yazık ki :-\"
Piyasadaki her iki Turnigy ile helikopteri ayarlayacağım diye birkaç hafta uğraştım. 9XR zaten başlı başına bir dertti. Artık bu işin olmayacağına kanaat getirip elimdeki kumandaların hepsini satıp Hitec Aurora aldım. Şu an kafam rahat ve helikopterde dahil bütün modellerimi kısa zamanda ayarlayıp uçurmaya başladım. Bu işte kumanda önemli. Hele ki işin içinde helikopter varsa.
Arkadaşlar trex 450 pro dfc helimde kuyruk titreme problemi yaşıyorum kumandam dx7
Heli yerden kalktıktan sonra rudder sticke komut verdiğimde kuyruk sürekli titriyor kuyruk borusu ve torgue tube değiştirdim fakat değişen hiçbirşey olmadı yardımlarınızı bekliyorum teşekkürler.
Arkadaşlar trex 450 pro dfc helimde kuyruk titreme problemi yaşıyorum kumandam dx7
Heli yerden kalktıktan sonra rudder sticke komut verdiğimde kuyruk sürekli titriyor kuyruk borusu ve torgue tube değiştirdim fakat değişen hiçbirşey olmadı yardımlarınızı bekliyorum teşekkürler.
Türker bey gyro sens
0: 53
1: 53 bu değerleri 70 e kadar yükselttim fakat değişen hiçbirşey olmuyor. Bazen ilk kalkışta titreme hiç olmuyo fakat rudder sticke komut verdiğim anda başlıyor.
Servoyla alakalı olabilirmi
Türker bey gyro sens
0: 53
1: 53 bu değerleri 70 e kadar yükselttim fakat değişen hiçbirşey olmuyor. Bazen ilk kalkışta titreme hiç olmuyo fakat rudder sticke komut verdiğim anda başlıyor.
Servoyla alakalı olabilirmi
Ustat belki yardimim olur sole soleyim single mode kumandalarda
Yani rate 1 rate 2 mode olur
Mesala rate bir modunu ele al 50 gain sifir noktasina denk gelir ellinin ustu gaini arttirir
Digeri ise 50 son nokta ondada en dusugu 1 dir sen simdi sole yapicaksin kumanda sitiginin hareketlerinden kontrol edebilirsin bunu ucmadan da sen sag yaptigin zaman kuyrugu kontrol et birden donuyorsa o ise yaramiyor demektir muhtelen gyro sinyal yani tekli kabloda sorun alabilir yada yanlis kanala takmisindir
Türker acaba diyorum bu bizim 3GX yazılım güncellemesi sonraya ortaya çıkan sorun ile aynı olması Ismail Bey, 3GX üzerinde bulunan yazılımın versiyonu kaç ??
Mehmet abi ismail bey le telefondan konustuk ta ismail abinin ayarlardan yana pek ilgisi yok gibi
Benim is yerime yakin oturuyor firsat oldukca yuz yuze ayarlarina yardimci olmaya calisicam
Tahmin ettim kadari ike gyro swic atamadi diye dusunuyorum yada 3gx den kuyruk ayarlari olmadi
Gordukten sonra cozume kavustugumuz zaman diger arkadaslarinda isine yaramasi acisindan burada paylasmis olucaz : )
Mehmet abi ismail bey le telefondan konustuk ta ismail abinin ayarlardan yana pek ilgisi yok gibi
Benim is yerime yakin oturuyor firsat oldukca yuz yuze ayarlarina yardimci olmaya calisicam
Arkadaşlar 3GX yazılımında gyro gain kanalının doğru seçildiğinden emin olun.
Hatta yazılımda kumandadan gyro gain değerini değiştirdiğinizde yazılımdan da değişimi görün mutlaka. Ben 3GX'i üniteyi receiver kullanmadan 2 tane satellite receiver ile haberleştirdiğimde ünitede tanımlı Gyro Gain kanalının kumandamdan farklı olduğunu ve ancak 3GX yazılımından doğru kanala getirdiğimde ayarlarımın 3GX'e taşınabildiğini gördüm. Aklınızda olsun.
Gerçi İsmail Bey'in sorununun bu olduğunu düşünmüyorum çünkü gain değerini kumandasından 50 değerinin altına indirdiğinde 3GX üzerindeki bilgilendirme ışığının yeşilden kırmızıya döndüğünü ve RATE MODE bilgisini verdiğini söyledi. Eğer ünite kumandadan gain değeri okuyamıyor olsaydı RATE MODE'a geçmezdi.
Aynen dediginiz gibi turker bey buda aklima geldi de fakat kumanda spektrum bende kullandim onu ben gp780 gyro kullanmisdim iki
Kademeli mod vardi swici actimda farkli mod kapadim da farkli moda geciyord
O yuzden birini 50 nin altinda digerini 50 nin uzerinde kullaniyordum
Ayarlaniyordu sorun olmuyorsu
Aklima heen tek sey gormedigim.icn suan bu
Ortada swich yok diye dusunuyorum