ALİGN TREX 450 KUYRUK SORUNU

Benim kumandamda travel menüsünden Gyro kanalının değerlerini değiştirince FBL ünitesinin programında "gyro gain" değerinin değiştiğini gördüm. Travel menüsü Turnigy de End point menüsüne denk gelmiyor mu?

abdullah sapmaz' Alıntı:
ekipman trex 450 pro dfc klasiği abi rudder ds520 gyro align 3gx fbl ünitesi var. muratın'da dediği gibi uygun bi gain değeri bulamadık
Şimdi anladım, siz şuan benim uğraştığım şeyle uğraşıyorsunuz. :laugh:

Bende 3GX versiyonunu 3.1'den 4.0'a yükselttim ve yükseltmemle birlikte taş gibi tutan kuyruk tutmaz oldu. :lollol: Bu durumu çözmek için kumandadan gain ayarı yapmanız yeterli olmayacak büyük ihtimalle, bende de olmadığı gibi. :(

3GX ünitesini bilgisayara bağlayarak yapabileceğiniz kuyruk ayarlarıyla alakalı parametrelerle uğraşmak gerekicek gibi. İlk fırsat bulduğumda bakacağım benim 450'de, sonucu sizlerle de paylaşırım. Siz bu arada denemelere devam edin tabi. ;)

Cahit Kaş' Alıntı:
Benim kumandamda travel menüsünden Gyro kanalının değerlerini değiştirince FBL ünitesinin programında "gyro gain" değerinin değiştiğini gördüm. Travel menüsü Turnigy de End point menüsüne denk gelmiyor mu?
Ben yanlış anlamışım, haklısınız o farklı birşey Cahit Bey. Benim bahsettiğim end point değişimi CH4 (Rudder) kanalı içindi. Siz GYRO Gain kanalının end point'ini değiştirmekten bahsetmişsiniz. Bu durum gain sinyalinin range'ini değiştirmek anlamına gelecektir. Yani kumandada gördüğümüz örnek olarak 60 değeri FBL ünitemizde artık 60 değerine karşılık gelmez, end pointte yaptığımız değişikliğe bağlı olarak oransal olarak değişecektir.

Şahsen hiç kullanmadığım bir yöntem, ne gibi bir etkisi olur bilemiyorum. Dediğiniz gibi matematiksel olarak range büyüyeceği için daha küçük adımlarla ayalama yapılabilir mantığı kurulabilir gibi gözüküyor. Ama bunun FBL ünitede bir soruna yol açıp açmayacağını bilemiyorum. Örnek olarak siz her ne kadar kumanda sinyalinizden range aralığınızı arttırmış olsanızda FBL ünitenizde Gyro Gain için tanımlanan range aralığı sabit kalıyorsa eğer belkide hassasiyet olarak birşey değişmez mi sorusu geliyor aklıma. Denemek gerek iyi fikir. ;)

Açıkçası ben de yeni yeni anlamaya çalışıyorum. Ben travel menüsündeki gyro değerini değiştirmedim. Eğer ayar tutturamazsam ona da el atarım. Şu an normal uçuşta kuyruk iyi.

Türker Akgün' Alıntı:
Şimdi anladım, siz şuan benim uğraştığım şeyle uğraşıyorsunuz. :laugh:

Bende 3GX versiyonunu 3.1'den 4.0'a yükselttim ve yükseltmemle birlikte taş gibi tutan kuyruk tutmaz oldu. :lollol: Bu durumu çözmek için kumandadan gain ayarı yapmanız yeterli olmayacak büyük ihtimalle, bende de olmadığı gibi. :(

3GX ünitesini bilgisayara bağlayarak yapabileceğiniz kuyruk ayarlarıyla alakalı parametrelerle uğraşmak gerekicek gibi. İlk fırsat bulduğumda bakacağım benim 450'de, sonucu sizlerle de paylaşırım. Siz bu arada denemelere devam edin tabi. ;)
abi ben sürüm 2.1 bende 3.1 i yüklesem nasıl olur sence? sen memnumuydun ?

murat çetin' Alıntı:
abi ben sürüm 2.1 bende 3.1 i yüklesem nasıl olur sence? sen memnumuydun ?
Ben memnundum ama sende de öyle olur mu bilemiyorum.
Bu arada güncellediğinde bütün ayarlar sıfırlanacak hepsini baştan yapmalısın. ;)

konu kalabaligi olmasin diye buradan soruyorum idle up u acinca gayet stabil olan kuruk cok fazla derecede titreme yapmaya basliyor sorun ne olabilir ?

murat çetin' Alıntı:
konu kalabaligi olmasin diye buradan soruyorum idle up u acinca gayet stabil olan kuruk cok fazla derecede titreme yapmaya basliyor sorun ne olabilir ?
Normal modda kuyruk çok düzgün iken, Idle-up açınca titremeye giriyor ise, Idle-up için Gain değeri yüksek demektir. Genel de şöyle olur :

Normal modda Gain: 45 ise Idle-Up modda Gain: 38 civarı olur. Sen de durum ne Murat :rolleyes:

Mehmet Kucuksari' Alıntı:
Normal modda kuyruk çok düzgün iken, Idle-up açınca titremeye giriyor ise, Idle-up için Gain değeri yüksek demektir. Genel de şöyle olur :

Normal modda Gain: 45 ise Idle-Up modda Gain: 38 civarı olur. Sen de durum ne Murat :rolleyes:
mehmet abi turnigy 9x de ıdle up gain ayarı nerden yapılıyo acaba ben gain ayarlarını gyrosenstive diye bir menü var ordan yapıyodum ıdle up gain ayarı ile de ilk defa karşılaşıyorum

murat çetin' Alıntı:
mehmet abi turnigy 9x de ıdle up gain ayarı nerden yapılıyo acaba ben gain ayarlarını gyrosenstive diye bir menü var ordan yapıyodum ıdle up gain ayarı ile de ilk defa karşılaşıyorum

9x de iki değer atayabileceğin bir menü var, yanılmıyorsam sağdaki switchle seçiyordun,,, normal moda switch kapalıyken istediğin değeri gir, idle a aldığında ise switch i açtığında geçerli olan gain değerini girebilirsin...

murat çetin' Alıntı:
Turnigy 9X'de Gain değerinin değişmesini "Idle-up" switch nasıl bağlabilirsin bilmiyorum, onu araştırman lazım ama şimdilik şunu yapabilirsin.

Biliyorsun Gyro ayarında 2 tane değer var, 1 switch bağlı (Turnigy 9x bağlı olduğu switch ismini bilmiyorum). Bu değerlerin her ikisini Head Lock ayarlarsın ama değerler farklı olacak. Ne zaman Idle-up mode açtın, Gain switch konumu değiştirirsin. Böylece normal uçuş ve ıdle-up uçuş modları için 2 farklı gain değerin olur.

Örneğin :

GYRO SENS
STATE ACT
UPRATE NOR 045 (Switch bu konumunu Normal Uçuş modunda kullan)
DNRATE NOR 040 (Switch bu konumunu Idle-up Uçuş modunda kullan)
MODEL GY

Mehmet Kucuksari' Alıntı:
Turnigy 9X'de Gain değerinin değişmesini "Idle-up" switch nasıl bağlabilirsin bilmiyorum, onu araştırman lazım ama şimdilik şunu yapabilirsin.

Biliyorsun Gyro ayarında 2 tane değer var, 1 switch bağlı (Turnigy 9x bağlı olduğu switch ismini bilmiyorum). Bu değerlerin her ikisini Head Lock ayarlarsın ama değerler farklı olacak. Ne zaman Idle-up mode açtın, Gain switch konumu değiştirirsin. Böylece normal uçuş ve ıdle-up uçuş modları için 2 farklı gain değerin olur.

Örneğin :

GYRO SENS
STATE ACT
UPRATE NOR 045 (Switch bu konumunu Normal Uçuş modunda kullan)
DNRATE NOR 040 (Switch bu konumunu Idle-up Uçuş modunda kullan)
MODEL GY

Benim de şimdi aklıma geldi dx7s de 3 kademe gyro switch i var,, idle up a alınca gain in ben müdahale etmeden otomatik değiştirme imkanı varmı ki? araştırmadım ama mix ekranı falan vardı kumanda da

kadir kocaman' Alıntı:
Benim de şimdi aklıma geldi dx7s de 3 kademe gyro switch i var,, idle up a alınca gain in ben müdahale etmeden otomatik değiştirme imkanı varmı ki? araştırmadım ama mix ekranı falan vardı kumanda da
Olması gerekir Kadir Bey, Gyro menüsüne girdikten sonra gain değeri atamasını "F-Mode" yaparsanız idle-up switch'inizle senkronize şekilde sizin ayarladığınız değerleri uygulayacaktır. İdle-up switch'ini hareket ettirdiğinizde gain değerinin değiştiğini göreceksiniz yanındaki ok işaretinin hareketiyle. DX8'de böyle DX7s'de de tahminimce aynıdır. ;)

Türker Akgün' Alıntı:
Olması gerekir Kadir Bey, Gyro menüsüne girdikten sonra gain değeri atamasını "F-Mode" yaparsanız idle-up switch'inizle senkronize şekilde sizin ayarladığınız değerleri uygulayacaktır. İdle-up switch'ini hareket ettirdiğinizde gain değerinin değiştiğini göreceksiniz yanındaki ok işaretinin hareketiyle. DX8'de böyle DX7s'de de tahminimce aynıdır. ;)

teşekkürler Türker Bey,
bakayım bir ayarlara...

kadir kocaman' Alıntı:
Kadir Bey DX6i de olduğu düşünülürse, Türker kardeşiminde belirtiği üzere DX7'de kesin vardır ;)